headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in India

Je kan op verschillende manieren door India reizen; per privé-auto met chauffeur, per vliegtuig, per trein en per lokaal vervoer. Of je maakt een leuke combinatie hiervan! Hieronder een overzicht van onze mogelijkheden in India.

 

Vervoer per privé-auto met chauffeur

India-vervoer, auto met chauffeurOnze bouwstenen zijn inclusief privé-auto met chauffeur, een goede combinatie van comfort, gemak en vrijheid.  Je hoeft je niet druk te maken om het chaotische verkeer, kunt heerlijk om je heen kijken  en op deze manier genieten van het Indiase land en natuur. Hoewel de afstanden qua kilometers vaak meevallen, zijn de wegen niet altijd even goed en het verkeer is chaotisch en druk, waardoor de reisdagen soms toch redelijk lang zijn. Zelfs op een snelweg is de koe heilig en mag hij rustig blijven liggen als hij daar toevallig ligt te slapen! Alle auto’s hebben airco en alle kosten zoals benzine, tolwegen en de overnachtingen & maaltijden voor de chauffeur zijn bij de prijs inbegrepen. De chauffeur van de auto is geen gids en spreekt vaak beperkt Engels, maar wel voldoende zodat hij je wegwijs kan maken en het reisprogramma met jullie kan bespreken.

 

 

 

Binnenlandse vluchten

India-vervoer, jetairwaysIndia is een enorm groot land. Voor lange afstanden raden we je aan om een binnenlandse vlucht te boeken. De prima, dagelijkse verbindingen tussen de verschillende luchthavens van India kunnen een hoop reistijd besparen! We maken gebruik van verschillende luchtvaartmaatschappijen, de tickets worden geboekt door onze lokale partner. We werken samen met betrouwbare maatschappijen, zoals Jet Airways en Air India, met moderne vliegtuigen.

 

 

Met de trein

India-vervoer, treinIndia heeft een uitgebreid en (over het algemeen) betrouwbare treinennetwerk; reizen met de trein is immers dé manier om in contact te komen met de Indiase bevolking. Het is niet altijd een luxe manier van reizen, maar de ervaring maakt veel goed. De drukte begint al op het station, waar de vele verkopers proberen hun (etens-)waren aan de man te brengen. Ook in de trein komen de verkopers nog langs, met zoete thee (chai) en allerlei andere lokale snacks.

Het voordeel van de dagtreinen is dat je onderweg heel veel ziet. Op de reizen in de dagtrein bieden we (indien mogelijk) gereserveerde stoelen aan met airco (CC), heel soms rijden er alleen treinen met slaapplaatsen.

Voor de langere afstanden kan je ook de nachttrein nemen; een goedkope & leuke manier om een grotere afstand af te leggen en tegelijk kennis te maken met de Indiase manier van reizen! We boeken voor onze bouwstenen standaard de 2A  (of AC-Two tier) klasse. Je zit dan overdag op een voor jou gereserveerde plek.

India-vervoer, nachttreinIn de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, steeds 2 bedden boven elkaar, 4 in een open coupe en meestal ook 2 bedden dwars tegen de muur op de gang. De slaapplaatsen worden afgeschermd door gordijnen.

Er zijn in de nachttreinen in totaal 3 verschillende klassen met airconditioning:

3A; een coupe met 6 bedden, 3 boven elkaar, zonder gordijnen.
2A; een coupe met 4 bedden, 2 boven elkaar, afgeschermd door gordijnen.
1A; een coupe met 2 bedden, afgeschermd met gordijnen.  De 1A klasse is slechts op een beperkt aantal trajecten beschikbaar.  Je gereserveerde plaats in de nachttrein is dus op basis van ‘2A’. Je slaapt met 2 personen boven elkaar in een open coupe. Als deze niet beschikbaar is zoeken we een alternatief.

 

Lokaal vervoer

India-vervoer, riksjaTijdens je reis door India zul je vooral fietstaxi’s en motortaxi’s (riksja’s) tegenkomen. We adviseren je om dit zeker een keer te proberen. Voor de kortere afstanden binnen een stad of dorp is dit de perfecte vorm van vervoer. Spreek wel altijd vooraf de prijs af met de chauffeur!
In de grotere steden rijden ook moderne taxi’s, die je voor een paar euro de hele stad doorrijden. Spreek ook hier altijd vooraf een prijs af! Vaak is het ook mogelijk in het hotel te vragen of ze een taxi voor je kunnen regelen.

 

Reisvoorstel aanvragen
close slider