headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in India

Voor je reis door India maken we gebruik van verschillende soorten vervoer, waarbij we vervoer per privé-auto met chauffeur combineren met reizen per openbaar vervoer, afhankelijk van de beste mogelijkheden op jouw route! Hieronder een overzicht van onze mogelijkheden in India.

 

Vervoer per privéauto met chauffeur

India-vervoer, auto met chauffeurOnze bouwstenen zijn inclusief privé-auto met chauffeur, een goede combinatie van comfort, gemak en vrijheid.  Je hoeft je niet druk te maken om het chaotische verkeer en kunt heerlijk om je heen kijken. Ook kan je de chauffeur vragen om te stoppen wanneer je maar wilt en op deze manier dus zelf bepalen hoe lang je onderweg wilt genieten van het Indiase land en natuur.

 

Hoewel de afstanden qua kilometers vaak meevallen, zijn de wegen niet altijd even goed en het verkeer is chaotisch en druk, waardoor de reisdagen soms toch redelijk lang zijn. Zelfs op een snelweg is de koe heilig en mag hij rustig blijven liggen als hij daar toevallig ligt te slapen!

 

Alle auto’s hebben airco en alle kosten zoals benzine, tolwegen en de overnachtingen & maaltijden voor de chauffeur zijn bij de prijs inbegrepen. Tijdens vrije dagen is de auto met chauffeur ook (dus op de dagen daIndia-vervoer, Tata Innovat je niet van de ene plaats naar de andere reist, tenzij anders vermeld).  India-vervoer, auto2De chauffeur van de auto is geen gids en spreekt vaak beperkt Engels, maar wel voldoende zodat hij je wegwijs kan maken en het reisprogramma met jullie kan bespreken.  Het is echter in het algemeen voldoende om je wegwijs te maken en het programma met je te bespreken.

Tijdens de bouwstenen en rondreizen is standaard een Tata Indigo inbegrepen (foto links). Een prima auto voor twee personen & normale bagage. Tegen een toeslag kunnen we een grotere auto aanbieden, zoals de Toyota Innova (foto rechts).  Hierin heb je meer ruimte en de auto rijdt iets comfortabeler.

 

 

Binnenlandse vluchten

India-vervoer, jetairwaysIndia is een enorm groot land. Voor lange afstanden raden we je aan om een binnenlandse vlucht te boeken. De prima, dagelijkse verbindingen tussen de verschillende luchthavens van India kunnen een hoop reistijd besparen! We maken gebruik van verschillende luchtvaartmaatschappijen, de tickets worden geboekt door onze lokale partner. We werken samen met betrouwbare maatschappijen, zoals Jet Airways en Air India, met moderne vliegtuigen.

 

 

Met de trein

India heeft een uitgebreid en (over het algemeen) betrouwbare treinennetwerk; reizen met de trein is immers dé manier om in contact te komen met de Indiase bevolking. Het is niet altijd een luxe manier van reizen, maar de ervaring maakt veel goed. De drukte begint al op het station, waar de vele verkopers proberen hun (etens-)waren aan de man te brengen. Ook in de trein komen de verkopers nog langs, met zoete thee (chai) en allerlei andere lokale snacks.

 

India-vervoer, treinHet voordeel van de dagtreinen is dat je onderweg heel veel ziet. Op de reizen in de dagtrein bieden we (indien mogelijk) gereserveerde stoelen aan met airco (CC), heel soms rijden er alleen treinen met slaapplaatsen.

 

Voor de langere afstanden kan je ook de nachttrein nemen; een goedkope & leuke manier om een grotere afstand af te leggen en tegelijk kennis te maken met de Indiase manier van reizen! We boeken voor onze bouwstenen standaard de 2A  (of AC-Two tier) klasse. Je zit dan overdag op een voor jou gereserveerde plek.

India-vervoer, nachttreinIn de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, steeds 2 bedden boven elkaar, 4 in een open coupe en meestal ook 2 bedden dwars tegen de muur op de gang. De slaapplaatsen worden afgeschermd door gordijnen.

 

Er zijn in de nachttreinen in totaal 3 verschillende klassen met airconditioning:

3A; een coupe met 6 bedden, 3 boven elkaar, zonder gordijnen.
2A; een coupe met 4 bedden, 2 boven elkaar, afgeschermd door gordijnen.
1A; een coupe met 2 bedden, afgeschermd met gordijnen.  De 1A klasse is slechts op een beperkt aantal trajecten beschikbaar.  Je gereserveerde plaats in de nachttrein is in principe op basis van ‘2A’ , dus met 2 personen boven elkaar in een open coupe. Als deze niet beschikbaar is zoeken we een alternatief.

 

Lokaal vervoer

India-vervoer, riksjaTijdens je reis door India zul je veel verschillende soorten lokaal vervoer tegenkomen! Fietstaxi’s en motortaxi’s (riksja’s) kom je echt overal in India tegen en moet je zeker een keer proberen tijdens je reis. Voor de kortere afstanden binnen een stad of dorp is dit de perfecte vorm van vervoer. Spreek wel altijd vooraf de prijs af met de chauffeur.
India-vervoer, taxiIn de grotere steden rijden ook moderne taxi’s, die je voor een paar euro de hele stad doorrijden. Spreek ook hier altijd vooraf een prijs af. Vaak is het ook mogelijk in het hotel te vragen of ze een taxi voor je kunnen regelen.

 

Contact
close slider