headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in India

Voor je reis door India maken we gebruik van verschillende soorten vervoer, waarbij we het openbaar vervoer combineren met vervoer per privéauto met chauffeur, afhankelijk van de beste mogelijkheden op jouw route! Hieronder een overzicht van onze mogelijkheden in India.

 

Vervoer per privéauto met chauffeur

India-vervoer, auto met chauffeurAls je houdt van de combinatie ‘comfort, gemak en veel vrijheid’, dan kun je kiezen voor onze bouwstenen per privéauto met chauffeur. Je kunt heerlijk om je heen kijken, zonder je druk te maken om het chaotische verkeer, de chauffeur vragen om te stoppen wanneer je maar wilt, en ook zelf bepalen hoelang je onderweg wilt genieten van het Indiase land en natuur.

 

India-vervoerHoewel de afstanden qua kilometers vaak meevallen, zijn de wegen niet altijd even goed en het verkeer is chaotisch en druk, waardoor de reisdagen soms toch redelijk lang zijn. Zelfs op een snelweg is de koe heilig en mag hij rustig blijven liggen als hij toevallig daar ligt te slapen! Er wordt dus onderweg regelmatig gestopt, dit lage tempo geeft je de gelegenheid om veel te zien van je omgeving en de bevolking!

 

Alle auto’s hebben airco en bij onze bouwstenen zijn alle kosten zoals benzine, tolwegen en de overnachtingen & maaltijden voor de chauffeur bij de prijs inbegrepen. Ook zijn bij onze bouwstenen en rondreizen het gebruik van de auto met chauffeur inbegrepen op de vrije dagen (dus op de dagen dat je niet van de ene plaats naar de andere reist, tenzij anders vermeld).  India-vervoer, auto2De chauffeur van de auto is geen gids en spreekt vaak slechts beperkt Engels. Het is echter in het algemeen voldoende om je wegwijs te maken en het programma met je te bespreken.

Tijdens de bouwstenen en rondreizen is standaard een Tata Indigo inbegrepen (foto rechts). Een prima auto voor twee personen & normale bagage. Tegen een toeslag kunnen we een grotere auto aanbieden, zoals de Toyota Innova (foto onder).  Hierin heb je meer ruimte en de auto rijdt iets comfortabeler.
India-vervoer, Tata Innova De prijzen van de grotere auto’s vallen weer mee omdat het bedrag door meer mensen wordt gedeeld als je met meer mensen reist.

We rekenen de exacte prijs per persoon natuurlijk graag voor je uit!

 

Binnenlandse vluchten

India-vervoer, jetairwaysIndia is een enorm groot land, voor lange afstanden raden we je aan om een binnenlandse vlucht te boeken. De prima, dagelijkse verbindingen tussen de verschillende luchthavens van India kunnen een hoop reistijd besparen! We maken gebruik van verschillende luchtvaartmaatschappijen, de tickets worden geboekt door onze lokale partner. We werken samen met betrouwbare maatschappijen, zoals Jet Airways en Air India, met moderne vliegtuigen.

 

Met de trein

We maken voor onze bouwstenen in India regelmatig gebruik van het uitgebreide en (over het algemeen) betrouwbare treinennetwerk in India; reizen met de trein is immers dé manier om in contact te komen met de Indiase bevolking. Het is niet altijd een luxe manier van reizen, maar de ervaring maakt veel goed. De drukte begint al op het station, waar de vele verkopers proberen hun (etens-)waren aan de man te brengen. Ook in de trein komen de verkopers nog langs, met zoete thee (chai) en allerlei andere lokale snacks.

Tijdens onze bouwsteen vanuit Delhi Naar de Gouden Driehoek  is de treinreis met de comfortabele Shatabdi Express van Delhi naar Agra en/of Jaipur inbegrepen. We hebben dan een zitplaats met airco (CC) voor je gereserveerd. Tijdens de bouwsteen vanuit Delhi Via Amritsar en Dharamsala naar Manali begin je vanuit Delhi met dezelfde Shatabdi Express, maar dan richting het noorden; naar Amritsar.

 

India-vervoer, treinHet voordeel van de dagtreinen is dat je onderweg heel veel ziet. Op de reizen in de dagtrein bieden we (indien mogelijk) gereserveerde stoelen aan met airco (CC), heel soms rijden er alleen treinen met slaapplaatsen.

 

Voor de langere afstanden maken we ook gebruik van de nachttreinen; een goedkope & leuke manier om een grotere afstand af te leggen en tegelijk kennis te maken met de Indiase manier van reizen! We boeken voor onze bouwstenen standaard de 2A  (of AC-Two tier) klasse. Je zit dan overdag op een voor jou gereserveerde plek.

India-vervoer, nachttreinIn de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, steeds 2 bedden boven elkaar, 4 in een open coupe en meestal ook 2 bedden dwars tegen de muur op de gang. De slaapplaatsen worden afgeschermd door gordijnen.

 

Er zijn in de nachttreinen in totaal 3 verschillende klassen met airconditioning:

3A; een coupe met 6 bedden, 3 boven elkaar, zonder gordijnen.
2A; een coupe met 4 bedden, 2 boven elkaar, afgeschermd door gordijnen.
1A; een coupe met 2 bedden, afgeschermd met gordijnen.  De 1A klasse is slechts op een beperkt aantal trajecten beschikbaar.  Je gereserveerde plaats in de nachttrein is in principe op basis van ‘2A’ , dus met 2 personen boven elkaar in een open coupe. Als deze niet beschikbaar is zoeken we een alternatief.

 

Lokaal vervoer

India-vervoer, riksjaTijdens je reis door India zul je veel verschillende soorten lokaal vervoer tegenkomen! Fietstaxi’s en motortaxi’s (riksja’s) kom je echt overal in India tegen en moet je zeker een keer proberen tijdens je reis. Voor de kortere afstanden binnen een stad of dorp is dit de perfecte vorm van vervoer. Spreek wel altijd vooraf de prijs af met de chauffeur.
India-vervoer, taxiIn de grotere steden rijden ook moderne taxi’s, die je voor een paar euro de hele stad doorrijden. Spreek ook hier altijd vooraf een prijs af. Vaak is het ook mogelijk in het hotel te vragen of men een taxi kan regelen of ze kunnen je vertellen wat ongeveer een goede prijs is.

 

Contact
close slider