headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

India rondreis 8: Door Noord én Zuid-India

Delhi – Jaipur – Agra – Varanasi – Madurai – Periyar – Munnar – Allepey – Cochin – Varkala

20 dagen, 19 nachten

Prijs vanaf € 1659,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India Rondreis Noord en Zuid

Tijdens deze India rondreis ‘Door Noord én Zuid-India’ maak je per trein kennis met een aantal van de hoogtepunten van noordelijk India zoals de Gouden Driehoek en Varanasi en combineer je deze met de tempelsteden, kustplaatsen, en de groene natuur in Zuid-India, waar je per auto met chauffeur vanuit Madurai naar Cochin aan de westkust reist.

 

Na de hoofdstad Delhi reis je naar de Gouden Driehoek. Hier bezoek je de ‘roze stad’ Jaipur met haar vele forten en paleizen en vervolgens Agra, met zijn beroemde Taj Mahal. Vanuit Agra reis je verder naar Varanasi, de beroemde stad aan de heilige rivier de Ganges waar pelgrims uit heel India naar toe trekken om te baden. Vervolgens vlieg je naar Madurai, een stad met prachtige tempels. In Periyar bezoek je een wildreservaat met vele diersoorten en later verken je de prachtige omgeving van Munnar met zijn theeplantages.

 

Natuurlijk mag een overnachting op een houseboat in de backwaters van Allepey niet ontbreken voordat je verder reist naar Cochin, een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India. Als laatste bezoek je Varkala, een zeer relaxte strandplaats in het zuiden van Kerala. Je kunt hier heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden. Aan het einde van dit avontuur vlieg je vanaf Trivandrum weer terug naar Nederland.


Dag 1:     vertrek, aankomst Delhi, transfer naar hotel
Dag 2:     vrije dag in Delhi
Dag 3:     van Delhi naar Jaipur per trein
Dag 4:     vrije dag in Jaipur
Dag 5:     van Jaipur – Agra per trein
Dag 6:     vrije dag in Agra, per nachttrein naar Varanasi
Dag 7:     aankomst in Varanasi, vrije dag
Dag 8:     vrije dag in Varanasi
Dag 9:     per vlucht van Varanasi naar Madurai
Dag 10:   vrije dag in Madurai
Dag 11:   per privé-auto van Madurai naar Periyar, bezoek wildpark inclusief boottrip
Dag 12:   per privé-auto van Periyar naar Munnar
Dag 13:   vrije dag in Munnar
Dag 14:   per privé-auto van Munnar naar Allepey, start backwatercruise, overnachting op de houseboat
Dag 15:   ontbijt op de boot, per privé-auto naar Cochin
Dag 16:   vrije dag in Cochin
Dag 17:   per privé auto van Cochin naar Varkala
Dag 18:   vrije dag in Varkala
Dag 19:   vrije dag in Varkala
Dag 20:   transfer naar vliegveld, vertrek Trivandrum, aankomst vlucht

 

Prijs vanaf € 1659,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar hotel in Delhi, 17 overnachtingen met ontbijt, vervoer per trein van Delhi naar Jaipur (zitplaats, klasse 2A, met A/C), vervoer per trein van Jaipur naar Agra (zitplaats, klasse 2A), vervoer per nachttrein van Agra naar Varanasi (klasse 3A, met A/C & sleeper), transfer naar vliegveld in Varanasi, binnenlandse vlucht van Varanasi naar Madurai (prijs onder voorbehoud), transfer van vliegveld in Madurai naar je hotel, vervoer per privé-auto (airco) met chauffeur van dag 11 t/m 15, bezoek Periyar wildpark inclusief boottocht, entreegeld Periyar, overnachting op houseboat in backwaters van Allepey inclusief 3 maaltijden, transfer vanuit Cochin naar je hotel in Varkala, transfer vanuit je hotel in Varkala naar het vliegveld in Trivandrum.

 

Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden, vervoer van en naar de treinstations en internationale retourvlucht.

 

Periode: Je kunt de reis het hele jaar door maken. In het Noorden moet je er rekening mee houden dat het erg warm kan zijn in de hete maanden mei en juni. In Zuid-India duurt de regentijd van juli tot augustus met uitschieters tot september, en ook hierna, in oktober of november, kan er af en toe een flinke regenbui vallen! De beste reistijd voor het zuiden van India is november t/m maart, tijdens onze wintermaanden!

 

Let op: De Taj Mahal is op vrijdag gesloten, houd hiermee rekening bij de planning van je reis! (onder voorbehoud van lokale wijzigingen).

 

Suggesties:  In deze rondreis kun je de bouwsteen ‘Ranthambore; op zoek naar tijgers’ opnemen (behalve in de maanden juli, augustus en september – dan is het park gesloten). Het programma wordt dan iets aangepast: je reist van Jaipur naar Ranthambore, en twee dagen later verder naar Agra. Interesse? Geef dit dan a.u.b. door in je aanvraag bij de ‘opmerkingen’, we passen je Rondreis graag op maat voor je aan!

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. In Madurai en Cochin verblijf je in wat grotere hotels, met comfortabele kamers en vlakbij de bezienswaardigheden Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming. Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

Stadstour door Delhi

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India- excursie Delhi

De gids & chauffeur komen je per auto ophalen bij het hotel en staan de hele dag ter beschikking om de stad Delhi te verkennen! Je kunt prima beginnen in Oud Delhi; bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort en Chandi Chowk, de overdekte bazaar vlakbij het Rode Fort.

 

(meer…)

Fietsexcursie in Delhi

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Leer het andere Delhi kennen; per fiets! We bieden twee verschillende fietstochten aan, een unieke manier om een indruk te krijgen van het echte leven in de hoofdstad! De excursies beginnen vroeg, om de ergste warmte en drukte vóór te zijn!

(meer…)

Stadstour in Varanasi

Prijs € 45,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie Varanasi

Bij deze excursie word je door de gids & chauffeur opgehaald bij je hotel, zij staan de hele ochtend tot je beschikking om de stad Varanasi te verkennen. Je maakt een boottocht bij zonsopgang om te zien hoe het leven langs de rivier op gang komt. (meer…)

Dag 1: aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Delhi word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent, en naar je hotel gebracht. Hier verblijf je de eerste twee nachten van je rondreis!

 

Dag 2: vrije dag in Delhi
Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Dit kun je op eigen houtje doen, of ga mee met de excursie Stadstour Delhi. Of kies voor iets anders: onze Fietsexcursie in Delhi! Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien! Kijk voor alle excursiemogelijkheden in ons overzicht van alle India excursies!

 

Dag 3: in de ochtend per trein van Delhi naar Jaipur
In de ochtend ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation van Delhi. Het is hier een drukte van jewelste, dus vertrek op tijd! De reis gaat verder naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Na ongeveer 4,5 uur kom je in Jaipur aan. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

 

Dag 4 : vrije dag in Jaipur
Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium. Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur. Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje.

 

De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur is per taxi of motorriksja. Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland! Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop te brengen. In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

 

Dag 5: van Jaipur naar Agra met de trein
Per trein reis je vandaag in ongeveer 5 uur naar Agra, stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz, de vrouw van sjah Jahan. Let op: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen). Je hebt door de vroege trein vandaag nog voldoende tijd in Agra, en anders kan het morgen!

 

Dag 6: vrije dag in Agra
Je hebt de hele dag de tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken, waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker rond kunt dolen door het levendige, oude centrum. Agra is het gemakkelijkst te verkennen per fiets- of autoriksja. In de omgeving van Agra, net buiten de drukte van de stad, kun je Fatehpur Sikri bezoeken; een verlaten stad, voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar.

 

Vanuit Agra kun je het beste een bus of taxi naar Fatephur Sikri nemen. Laat op de avond vertrekt de nachttrein naar Varanasi, waar je eerst nog kunt zitten op een voor jou gereserveerde plek. In de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 3 bedden boven elkaar, 6 in een open coupe. Waarschijnlijk val je door het ritme van de trein snel in slaap!

 

Dag 7: aankomst in Varanasi
Je komt ’s ochtends aan in Varanasi. Pelgrims uit heel India komen naar Varanasi om hier te baden in de heilige rivier Ganges, deze kleurrijke bezoekers zorgen voor een bijzondere sfeer! Wandel door de smalle steegjes, kijk uit voor de koeien en kippen op straat, en waan jezelf in de Middeleeuwen.

 

Dag 8: vrije dag in Varanasi
Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een aanrader, je ziet hoe de dag op gang komt en vooral de crematieplaatsen aan de rivier zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt de excursie Stadstour Varanasi vooraf bij ons boeken, je maakt dan een hele vroege boottocht en bekijkt daarna Varanasi met een lokale gids. Je bezoekt dan ook Sarnath, een heilige plaats voor boeddhisten.

 

Dag 9: transfer naar vliegveld, vertrek Varanasi naar Madurai
Vandaag word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Madurai, de 2000 jaar oude tempelstad in het zuiden van India en een belangrijk pelgrimsoord. Na aankomst op het vliegveld van Madurai word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht.

 

Dag 10: vrije dag in Madurai
Op je vrije dag kun je bijvoorbeeld de `Hal van Duizend Zuilen` bezoeken in de 17e-eeuwse Meenakse tempel en natuurlijk een kijkje nemen in het Gandhi museum.

 

Dag 11: van Madurai naar Periyar per privé-auto met chauffeur, bezoek wildpark inclusief boottocht
Je vervolgt de reis richting het westen naar Periyar, waar je een boottocht maakt door het uitgestrekte Periyar wildreservaat waar olifanten, Bengaalse tijgers en vele vogelsoorten voorkomen. Je slaapt in een hotel in Periyar.

 

Dag 12: van Periyar naar Munnar per privé-auto met chauffeur
Na het ontbijt vertrek je naar het stadje Munnar. De rit gaat door een groen heuvel- tot bergachtig landschap met theeplantages zover het oog reikt en af en toe een waterval. Een heel ander stukje India, genieten van het uitzicht is hier de belangrijkste activiteit. Eenmaal aangekomen in je hotel waar je de komende twee nachten verblijft, heb je volop de gelegenheid van de prachtige omgeving te genieten!

 

Dag 13: vrije dag in Munnar
Vandaag heb je de hele dag om Munnar en de prachtige omgeving te verkennen. Trek je wandelschoenen aan en ga de theevelden in. Of neem een riksja naar het uitzichtpunt, één van de stuwdammen of vele watervallen in de omgeving. In het stadje zelf kun je het theemuseum bezoeken.

 

Dag 14: van Munnar naar Allepey per privé-auto met chauffeur, start backwatercruise, overnachting op houseboat
Vandaag vertrek je vroeg voor de reis naar Allepey, waar je aan boord gaat van de karakteristieke houseboat die je door de smalle kanaaltjes van Allepey zal varen. Tijdens lunchtijd zal de boot aanleggen bij een veld of klein dorp van niet meer dan 4 of 5 huizen.

 

Je kunt hier een kleine wandeling maken door het dorp of de velden. Als je het leuk vindt, kun je ook een bezoekje brengen aan een van de huizen aan de waterkant. Na de lunch vaar je weer verder door de smalle kanalen. ’s Avonds gaat de motor uit en wordt de boot aan wal gelegd in de prachtige natuur. Hier kun je onder de sterrenhemel genieten van een heerlijke maaltijd.

 

Dag 15: einde backwater cruise, per privé-auto met chauffeur naar Cochin
Vanochtend vaar je terug naar Allepey waar je na het ontbijt weer aan land gaat. De chauffeur staat je op te wachten om je naar Cochin (of ‘Kochi’) te brengen, een van de oudste en interessantste handelssteden van Zuid-India, aan de Arabische Zee.

 

Dag 16: vrije dag in Cochin
Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier veel Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India. In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

 

Dag 17: van Cochin naar Varkala
Vandaag wordt je per privé-auto naar Varkala gebracht. Bewonder gelijk even het strand met prachtige kliffen. Varkala is de enige plaats in zuid Kerala waar je kliffen vindt, best bijzonder dus!

 

Dag 18 & 19: vrije dagen in Varkala
Varkala staat bekend om de minerale waterbronnen en hierdoor zijn er veel spa’s te vinden waar je je kunt laten verwennen, o.a. bij het hotel. Je kunt vandaag verder een relaxte stranddag houden. Wil je wat meer actie, dan is het mogelijk om een fiets te huren en de omgeving te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld de Janardana Swami Tempel en Sivagiri Mutt bezoeken. De Sivagiri Mutt is de laatste rustplaats van de Sree Narayana Guru en een van de bekendste monumenten in Kerala.

 

Dag 20: vertrek Trivandrum, aankomst
De meeste vluchten vertrekken erg vroeg vanuit Trivandrum. Daarom word je al voor het ontbijt naar de luchthaven gebracht. Als je nog een paar extra dagen aan het strand wilt blijven, kan dit natuurlijk ook, deze rondreis is gemakkelijk te verlengen!

Prijs vanaf € 1659,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 24 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider