headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

India rondreis 7: Tempels & strand in het groene Zuid-India

Chennai - Mahabalipuram – Pondicherry – Trichy – Tanjore - Madurai – Periyar – Cochin – Allepey – Kovalam – Trivandrum

16 dagen, 15 nachten

Prijs vanaf € 1145,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India rondreis zuid-india

Kennismaking met Zuid-India!

 

Vanuit Chennai (Madras) reis je naar Mahabalipuram, een rustig dorp aan de Indische Oceaan. Vervolgens bezoek je de kustplaats Pondicherry met Franse invloeden, gevolgd door Trichy, Tanjore en Madurai met prachtige tempels. In Periyar bezoek je een wildreservaat met vele diersoorten. Cochin is een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India. Natuurlijk mag een overnachting op een houseboat in de backwaters van Allepey niet ontbreken.

 

Als laatste bezoek je Kovalam, een zeer relaxte strandplaats in het zuiden van Kerala, Je kunt hier heerlijk genieten van de prachtige palmenstranden. Aan het einde van dit avontuur vlieg je vanaf Trivandrum weer terug naar Nederland.


Dag 1:     vertrek Amsterdam
Dag 2:     aankomst Chennai, transfer naar Mahabalipuram   
Dag 3:     vrije dag in Mahabalipuram                                 
Dag 4:     per privé-auto van Mahabalipuram naar Pondicherry
Dag 5:     per privé-auto van Pondicherry naar Trichy
Dag 6:     Trichy, excursie Tanjore
Dag 7:     per privé-auto van Trichy naar Madurai
Dag 8:     vrije dag in Madurai
Dag 9:     per privé-auto van Madurai naar Periyar, bezoek wildpark incl boottrip
Dag 10:   per privé-auto van Periyar naar Cochin
Dag 11:   vrije dag in Cochin
Dag 12:   per privé-auto van Cochin naar Allepey, start backwatercruise, overnachting & diner op de houseboat
Dag 13:   ontbijt op de boot, transfer naar Kovalam
Dag 14:   vrije dag in Kovalam
Dag 15:   vrije dag in Kovalam
Dag 16:   transfer naar vliegveld, vertrek Trivandrum, aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1145,- p.p.

Hoogseizoen: 1 oktober t/m 31 maart.

 

Inbegrepen: aankomsttransfer van Chennai naar Mahabalipuram, vervoer per A/C auto met chauffeur van dag 4 t/m 10, transfer Cochin – Allepey, Allepey – Kovalam en transfer van Kovalam naar vliegveld Trivandrum, excursie Tanjore, bezoek Periyar wildpark inclusief boottocht en inclusief entreegeld, 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en een overnachting op houseboat in backwaters van Allepey inclusief 3 maaltijden

 

Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden, overige entreegelden en internationale retourvlucht

 

Periode: De regentijd duurt van juli tot augustus met uitschieters tot september, en ook hierna, in oktober of november, kan er af en toe een flinke regenbui vallen! De beste reistijd voor het zuiden van India is november t/m maart, tijdens onze wintermaanden!


NB:
In de periode rond kerst en oud & nieuw zijn toeslagen van toepassing op de hotels.

 

Suggesties:  Als je na aankomst je rondreis relaxed wilt beginnen en bijvoorbeeld liever eerst wat langer in Mahabalipuram wilt verblijven, dan kan dit natuurlijk! Geef je voorkeuren en wensen zoveel mogelijk door  in de ‘opmerkingen’ bij je aanvraag, we passen je reisvoorstel graag op maat voor je aan!

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  In Mahabalipuram slaap je in een sfeervol hotel met zwembad in de tuin, vlak bij de zee. In Trichy, Madurai en Cochin verblijf je in wat grotere hotels, met comfortabele kamers en vlakbij de bezienswaardigheden.

 

In Kovalam slaap je in het Pappukutty Beach Resort. Dit hotel ligt aan het strand, en centraal in Kovalam tussen vele restaurants, winkels en barretjes. Het hotel heeft een gezellig, klein buitenzwembad, omringd door palmbomen en met uitzicht op zee. Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming.  Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

Dag 1: vertrek Amsterdam

 

Dag 2: aankomst Chennai (voorheen Madras), transfer naar Mahabalipuram
Na aankomst op het vliegveld van Chennai word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel in Mahabalipuram gebracht, een rustig dorp aan de Indische Oceaan.
De weg langs de oostkust is prachtig, je ziet de stranden en Indische Oceaan langs je voorbijtrekken. In Mahabalipuram kan je heerlijk uitrusten van de vlucht voor je het zuiden van India gaat verkennen.

 

Dag 3: vrije dag in Mahabalipuram
Wandel vandaag eens door het centrum met verschillende historische monumenten die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Bezoek ook het strand, de zee kan hier wild zijn, daarom is het fijn om daarna lekker te luieren bij het zwembad van het hotel.

 

Dag 4: van Mahabalipuram naar Pondicherry
Per privéauto met chauffeur reis je naar Pondicherry. In deze kustplaats, met boulevard aan zee, is de Franse cultuur en architectuur nog goed zichtbaar. De sfeer is totaal anders dan in de rest van zuid India! Hier vind je ook de bekende Sri Aurobindo Ashram.

 

Dag 5: van Pondicherry naar Trichy
Vandaag reis je naar Trichy (Tiruchirapally), waar je het fort en de Vishnu tempel Sri Sanagam kunt bewonderen.

 

Dag 6: Trichy, excursie Tanjore
Vanuit Trichy maak je een dagtocht naar Tanjore, en breng je een bezoek aan de verschillende tempels zoals de Brihadeswara met zijn hoge muren en gracht.

 

Dag 7: van Trichy naar Madurai
Vanmorgen reis je door naar Madurai, de 2000 jaar oude tempelstad van India en een belangrijk pelgrimsoord. Je verblijft 2 nachten in een hotel in Madurai.

 

Dag 8: vrije dag in Madurai
Op je vrije dag kun je de `Hal van Duizend Zuilen` bezoeken in de 17e-eeuwse Meenakse tempel en natuurlijk een kijkje nemen in het Gandhi museum.

 

Dag 9: van Madurai naar Periyar, bezoek wildpark incl. boottocht
Je vervolgt de reis richting het westen naar Periyar, waar je een boottocht maakt door het uitgestrekte Periyar wildreservaat waar olifanten, Bengaalse tijgers en vele vogelsoorten voorkomen. Je slaapt in een hotel in het dorpje Periyar.

 

Dag 10: van Periyar naar Cochin
De reis gaat verder naar Cochin (of ‘Kochi’), een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India, aan de Arabische Zee.

 

Dag 11: vrije dag in Cochin
Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India, en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier vele Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India! In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

 

Dag 12: van Cochin naar Allepey, start cruise, overnachting & diner op de houseboat
Vanuit Cochin heb je een transfer naar Allepey. Vandaag ga je aan boord van de karakteristieke houseboat die je door de smalle kanaaltjes van Allepey zal varen. Tijdens lunchtijd zal de boot aanleggen bij een veld of een klein dorp van niet meer dan 4 of 5 huizen. Je kunt hier een kleine wandeling maken door het dorp of de velden.

 

Als je het leuk vindt, kun je ook een bezoekje brengen aan een van de  huizen aan de waterkant. Na de lucht vaar je weer verder door de smalle kanaaltjes. ’s Avonds gaat de motor uit en wordt de boot aan wal gelegd in de prachtige natuur. Hier kun je onder de sterrenhemel genieten van een heerlijke maaltijd.

 

Dag 13: van Allepey naar Kovalam
Vanochtend vaar je weer terug naar Allepey waar je na het ontbijt naar Kovalam wordt gebracht. Kovalam is bekend om de vele palmbomen! Wandel na aankomst nog even over het strand en maak een foto van de mooie vuurtoren. Je kunt ’s avonds eten in het restaurant van het hotel, of in een van vele andere restaurantjes op loopafstand.

 

Dag 14 & 15: vrije dagen in Kovalam
Op deze vrije dag kun je heerlijk uitrusten bij het zwembad of op het strand. Als je echt compleet wilt ontspannen kan je gebruik maken van een heerlijke Ayurvedische massage die je in het hotel kunt reserveren!

 
Dag 16:
 vertrek Trivandrum, aankomst Amsterdam
De meeste vluchten vertrekken erg vroeg vanuit Trivandrum. Daarom word je al voor het ontbijt naar de luchthaven gebracht. Als je nog een paar extra dagen aan het strand wilt blijven, kan dit natuurlijk ook, deze rondreis is gemakkelijk te verlengen!

Prijs vanaf € 1145,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 24 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider