headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

India rondreis 6: Zuid-India Compleet

Bangalore – Mysore – Wayanad – Ooty – Cochin - Periyar – Madurai – Trichy – Pondicherry – Mahabalipuram - Chennai

18 dagen, 17 nachten

Prijs vanaf € 1399,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India rondreis zuiden

Tijdens onze India rondreis ‘Zuid-India Compleet’ van bijna 3 weken reis je per privé-auto van Bangalore via het binnenland van zuid-India van de westkust naar de oostkust, naar Mahabalipuram aan de Indische Oceaan. Onderweg kun je genieten van de cultuur, kustplaatsen, tempelsteden en de groene natuur.

 

Je begint in Bangalore, daarna bezoek je de plaatsen Hassan en Mysore met vele indrukwekkende tempels en paleizen. Vervolgens kun je in het prachtige Wayanad Nationaal Park wilde dieren spotten. De volgende stop is in Ooty, de bergachtige omgeving hier is uitermate geschikt voor picknicks en wandelingen! Van Ooty reis je naar Cochin, een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India.

 

In Periyar bezoek je een wildreservaat met vele diersoorten. Vervolgens bezoek je Madurai, en Trichy met prachtige tempels, gevolgd door de kustplaats Pondicherry met Franse invloeden. Als laatste bezoek je Mahabalipuram, een rustig dorp aan de Indische Oceaan.


Dag 1:     vertrek Amsterdam
Dag 2:     aankomst Bangalore, transfer naar hotel
Dag 3:     van Bangalore via Hasan naar Mysore
Dag 4:     vrije dag in Mysore
Dag 5:     van Mysore naar Wayanad
Dag 6:     van Wayanad naar Ooty
Dag 7:     vrije dag in Ooty
Dag 8:     van Ooty naar Cochin
Dag 9:     vrije dag in Cochin
Dag 10:   van Cochin naar Periyar, bezoek wildpark inclusief boottrip
Dag 11:   van Periyar naar Madurai
Dag 12:   vrije dag in Madurai
Dag 13:   van Madurai naar Trichy
Dag 14:   Trichy, excursie Tanjore
Dag 15:   van Trichy naar Pondicherry
Dag 16:   van Pondicherry naar Mahabalipuram
Dag 17:   vrije dag in Mahabalipuram
Dag 18:   transfer naar vliegveld, vertrek Chennai aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 1399,- p.p.

Hoogseizoen: 1 oktober t/m 31 maart.

 

Inbegrepen: transfer van vliegveld Bangalore naar je hotel, vervoer per privé-auto (airco) met chauffeur van dag 1 t/m 16, 16 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, diner in Wayanad, excursie Tanjore, bezoek Periyar wildpark inclusief boottocht, entreegeld Periyar en een transfer van Mahabalipuram naar vliegveld Chennai.

 

Niet inbegrepen:  fooien, overige maaltijden en internationale retourvlucht.

 

NBin de periode rond kerst en oud & nieuw zijn toeslagen van toepassing op de hotels.

 

Suggesties:  Het is ook mogelijk de bouwsteen Kerala Backwatercruise in deze rondreis op te nemen, je overnacht dan op de boot, en je reis wordt een dag langer. Geef je voorkeuren en wensen zoveel mogelijk door  in de ‘opmerkingen’ bij je aanvraag, we passen je reisvoorstel graag op maat voor je aan!

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  In Trichy, Madurai en Cochin verblijf je in wat grotere hotels, met comfortabele kamers en vlakbij de bezienswaardigheden. In Mahabalipuram slaap je in een sfeervol hotel met zwembad in de tuin, vlak bij de zee. Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming. Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

 

India-Mahabalipuram, Ideal Beach ResortRAIndia-Mahabalipuram Ideal Beach Resort, kamerreisverhaal Susan en Jasper - India-Mahabalipuram-strand met bootje

 

 

 

 

 

 

Dag 1: vertrek Amsterdam

 

Dag 2: aankomst in Bangalore, transfer naar je hotel 
Na aankomst op het vliegveld van Bangalore word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Bangalore is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Karnataka en wordt ook wel de ‘Silicon Valley’ van India genoemd, de stad is namelijk het centrum van de Indiase IT wereld.

 

Dag 3: van Bangalore via Hassan naar Mysore
Via het plaatsje Hassan, waar indrukwekkende hindoetempels te vinden zijn, reis je vandaag naar het charmante Mysore met vele paleizen. ’s Avonds kun je zien hoe mooi het Maharaja Paleis is verlicht.

 

 Dag 4: vrije dag in Mysore
Vandaag heb je de tijd om Mysore te verkennen. Vergeet vooral niet de Sri Chamundeswari tempel te bezoeken, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

 

Dag 5: van Mysore naar Wayanad
Deze dag reis je in circa 4 uur naar Wayanad, gelegen in de bergen en omringd door koffie- en thee plantages. We hebben een sfeervol resort voor je geboekt, middenin de natuur. De bungalows van het resort ligt in een mooie vallei, omringd door heuvels en dikke, tropische begroeiing.  In de middag stap je weer in de auto en rijd je verder naar een van de nationale parken in dit gebied, waar je een safari per jeep kunt maken.

 

Het Wayanad Nationaal Park is een van de grootste wildreservaten in Kerala. In deze prachtige groene, waterrijke omgeving vind je veel wilde dieren zoals olifanten, Indiase bizons, herten en tijgers. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Edakkal grotten, met rotstekeningen uit het prehistorische tijdperk.

 

Dag 6: van Wayanad naar Ooty
Vandaag reis je door de bergen (bochten!) naar het koele ‘hillstation’ Ooty, gelegen op ca. 2200 meter hoogte. Ooty werd aan het begin van de 19e eeuw gesticht door de Engelsen en is een zeer populaire toeristenplaats vanwege de pittoreske groene bergomgeving.

Dag 7: vrije dag in Ooty
Ooty is een heerlijke plek om uit te rusten en te wandelen in de omgeving, bijvoorbeeld naar het meer van Ooty. Het is een leuk idee om een picknick mee te nemen voor onderweg om zo tijdens je lunch optimaal te kunnen genieten van het uitzicht. Overal zie je mensen aan het werk in de theevelden, natuurlijk kun je onderweg uitstappen om foto’s te maken of even te helpen met plukken! Het is ook mogelijk om een theefabriek te bezoeken, zodat je kunt zien hoe onze thee geproduceerd wordt.

Dag 8: van Ooty naar Cochin
Na een lange maar mooie rit kom je vandaag aan in Cochin (of ‘Kochi’), een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India, aan de Arabische Zee. Als je de rit liever per trein maakt, is dat ook mogelijk. De chauffeur zet je dan af op het treinstation van Ooty en haalt je in Cochin weer op. Een unieke ervaring!

Dag 9: vrije dag in Cochin
Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India, en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier veel Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India. In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

 

Dag 10: van Cochin naar Periyar, bezoek wildpark inclusief boottocht
Je vervolgt de reis richting Periyar, waar je een boottocht maakt door het 780 kilometer grote Periyar wildreservaat waar olifanten, antilopen en vele vogelsoorten voorkomen. Je slaapt in een hotel in het dorpje Periyar.

 

Dag 11: van Periyar naar Madurai
Vanmorgen reis je door naar Madurai, de 2000 jaar oude tempelstad van India en een belangrijk pelgrimsoord. Je verblijft 2 nachten in een hotel in Madurai.

Dag 12: vrije dag in Madurai
Op je vrije dag kun je de `Hal van Duizend Zuilen` bezoeken in de 17e-eeuwse Meenakse tempel en natuurlijk een kijkje nemen in het Gandhi museum.

 

Dag 13: van Madurai naar Trichy
Vandaag reis je naar Trichy (Tiruchirapally), waar je het fort en de Vishnu tempel Sri Sanagam kunt bewonderen.

 

Dag 14: Trichy, excursie Tanjore
Vanuit Trichy maak je een dagtocht naar Tanjore, en breng je een bezoek aan de verschillende tempels zoals de Brihadeswara met zijn hoge muren en gracht.

 

Dag 15: van Trichy naar Pondicherry
Per privé-auto met chauffeur reis je naar Pondicherry. In deze kustplaats, met boulevard aan zee, is de Franse cultuur en architectuur nog goed zichtbaar. De sfeer is totaal anders dan in de rest van zuid India! Hier vind je ook de bekende Sri Aurobindo Ashram.

 

Dag 16: van Pondicherry naar Mahabalipuram
Vandaag word je per privé-auto met chauffeur naar je hotel in Mahabalipuram gebracht, een rustig dorp aan de Indische Oceaan.
De weg langs de oostkust is prachtig, je ziet de stranden en Indische Oceaan langs je voorbijtrekken. In Mahabalipuram kan je heerlijk uitrusten voor je terugreis naar Nederland vertrekt.

 

Dag 17: vrije dag in Mahabalipuram
Wandel vandaag eens door het centrum met verschillende historische monumenten die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Bezoek ook het strand, de zee kan hier wild zijn, daarom is het fijn om daarna lekker te luieren bij het zwembad van het hotel.

 

Dag 18: transfer naar vliegveld, vertrek Chennai, aankomst Amsterdam
Vandaag word je naar het vliegveld gebracht voor je terugvlucht naar huis.

Prijs vanaf € 1399,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 23 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider