headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

India rondreis 4: Overland naar Varanasi

Delhi – Jaipur - Agra – Gwalior – Orchha – Khajuraho – Varanasi - Delhi

16 dagen, 15 nachten

Prijs vanaf € 915,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India rondreis naar Varanasi

Tijdens deze rondreis maak je per auto met chauffeur en trein, kennis met een aantal van de hoogtepunten van noordelijk India: de Gouden Driehoek, Khajuraho en Varanasi.

 

Na de hoofdstad Delhi reis je naar de Gouden Driehoek. Hier bezoek je de ‘roze stad’ Jaipur met haar vele forten en paleizen en vervolgens Agra, met zijn beroemde Taj Mahal.  Vanuit Agra reis je verder oostwaarts naar Gwalior. Gwalior staat vooral bekend om haar hooggelegen en indrukwekkende fort. Hierna reis je door naar Orchha, een heerlijk stadje gelegen aan de oevers van de Betwa rivier. Hier vind je schitterende paleizen en tempels die dateren uit een rijk historisch verleden.

 

Vervolgens reis je naar Khajuraho, de stad die bekend staat om haar erotische tempels! Voor je terugreis naar Delhi ga je natuurlijk naar Varanasi. De beroemde stad aan de heilige rivier de Ganges waar pelgrims uit heel India naar toe trekken om te baden in de heilige rivier.


Dag 1:     vertrek Amsterdam, aankomst Delhi, transfer naar hotel
Dag 2:     vrije dag in Delhi
Dag 3:     per privé-auto van Delhi naar Jaipur
Dag 4:     vrije dag in Jaipur
Dag 5:     per privé-auto van Jaipur naar Agra via Fatehpur Sikri
Dag 6:     vrije dag in Agra
Dag 7:     per privé-auto van Agra naar Gwalior
Dag 8:     per privé-auto van Gwalior naar Orchha
Dag 9:     vrije dag in Orchha
Dag 10:   per privé-auto van Ochha naar Khajuraho
Dag 11:    Khajuraho, laat op de avond nachttrein naar Varanasi
Dag 12:   aankomst Varanasi
Dag 13:   vrije dag in Varanasi
Dag 14:   nachttrein naar Delhi
Dag 15:   aankomst Delhi, vertrek vanuit Delhi
Dag 16:   aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 915,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar hotel in Delhi, 12 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, dagkamer in Khajuraho, trein van Khajuraho naar Varanasi (slaapplaats, klasse 3A), trein van Varanasi naar Delhi (slaapplaats, klasse 2A) en vervoer per privéauto met chauffeur van dag 3 t/m 11.

 

Niet inbegrepen:  fooien, overige maaltijden, vervoer van en naar de treinstations, transfer treinstation Delhi naar vliegveld en internationale retourvlucht.

 

LET OP: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten. De trein van Khajuraho naar Varanasi rijdt alleen op dinsdag, vrijdag & zondag. Houd hiermee rekening bij de planning van je reis! (onder voorbehoud van lokale wijzigingen).

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming.  Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

 

elhi-hotel Perfect-dakterrasIndia-Agra-Hotel-Amar-swimmingpoolotel Perfect, kamer

 

 

 

 

 

 

Stadstour door Delhi

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India- excursie Delhi

De gids & chauffeur komen je per auto ophalen bij het hotel en staan de hele dag ter beschikking om de stad Delhi te verkennen! Je kunt prima beginnen in Oud Delhi; bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort en Chandi Chowk, de overdekte bazaar vlakbij het Rode Fort.

 

(meer…)

Fietsexcursie in Delhi

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Leer het andere Delhi kennen; per fiets! We bieden twee verschillende fietstochten aan, een unieke manier om een indruk te krijgen van het echte leven in de hoofdstad! De excursies beginnen vroeg, om de ergste warmte en drukte vóór te zijn!

(meer…)

Stadstour in Varanasi

Prijs € 45,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie Varanasi

Bij deze excursie word je door de gids & chauffeur opgehaald bij je hotel, zij staan de hele ochtend tot je beschikking om de stad Varanasi te verkennen. Je maakt een boottocht bij zonsopgang om te zien hoe het leven langs de rivier op gang komt. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Delhi word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent, en naar je hotel gebracht. Hier verblijf je de eerste twee nachten van je rondreis!

 

Dag 2: vrije dag in Delhi
Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien!Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.


Dag 3:
 per privé-auto van Delhi naar Jaipur
Vanuit Delhi reis je ’s morgens per privéauto met chauffeur in ongeveer 5 uur naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

 

Dag 4: vrije dag in Jaipur
Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.
Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur.

 

Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is.

 

Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland! Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

 

Dag 5: per privé-auto van Jaipur via Fatehpur Sikri naar Agra
Vandaag reis je verder per privéauto met chauffeur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri; een verlaten stad en voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Ongeveer 7 uur later kom je in Agra aan, de stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: Fatehpur Sikri  en de Taj Mahal zijn op vrijdag gesloten, hou hier rekening mee bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen).

 

Dag 6: vrije dag in Agra
Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. De privéauto met chauffeur staat de hele dag tot je beschikking.

 

Dag 7: van Agra naar Gwalior, per privé-auto
Per auto met chauffeur reis je vanuit Agra naar Gwalior. Het eerste wat je opvalt bij aankomst in Gwalior is het gigantische en indrukwekkende fort dat bovenop de heuvel ligt. In vroegere tijden bood het fort bescherming aan de verschillende koningshuizen, waardoor er nu een mix van Hindu- en Moslimarchitectuur te zien is. Het fort ligt bovenop een heuvel waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving! Verder kun je in Gwalior verschillende paleizen bezoeken of een bezoek brengen aan het Scindia Archeologisch Museum.

 

Dag 8: van Gwalior naar Orchha, per privé-auto
Vandaag reis je verder per auto met chauffeur vanuit Gwalior naar Orchha, een klein stadje gelegen aan de Betwa rivier. In vergelijking met andere Indiase steden is Orchha overzichtelijk en het ligt prachtig aan de Betwa River in een rustige, groene omgeving.  Ga uitgebreid slenteren in het kleine centrum van de stad, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

 

Dag 9: vrije dag in Orchha
Je vrije dag in Orchha kun je gebruiken om de schitterende paleizen en tempels te bezichtigen. De stad heeft een rijk historisch verleden en staat bekend om haar elegante bouwstijl. Het Orchha Fort en het Jahangir Mahal Palaces uit de 17-e eeuw zijn het bezoeken zeker waard!


Dag 10:
 van Orchha naar Khajuraho, per prive-auto

Na het ontbijt vervolg je de reis per privéauto met chauffeur richting Khajuraho, de volgende stop richting het oosten, een klein plaatsje in een groene omgeving. Je reist door het platteland en onderweg kom je langs kleine dorpjes waar je het Indiase plattelandsleven kunt aanschouwen. In de avond kun je natuurlijk genieten van een heerlijk Indiase maaltijd!

 

Dag 11: overdag vrij, van Khajuraho naar Varanasi, per nachttrein

Khajuraho staat vooral bekend om haar opvallende tempels met erotische beelden uit de Kamasutra en deze mag je dan ook niet missen! Ze vormen een interessant schouwspel en het ontdekken van de verschillende standjes en posities is een uitdaging. De tempels zijn gebouwd tussen de 9e en 10e-eeuw en zijn eeuwenlang verborgen gebleven. Van de oorspronkelijke 85 tempels staan er nu nog 22 in goede conditie. De tempels staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn één van de meest bijzondere van noord India vanwege de ingewikkelde en bijzondere ontwerpen. In de loop van de avond ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation van Khajuraho.

 

Aan het begin van de avond vertrekt de trein (klasse 3A), waar je eerst nog kunt zitten op een voor jou gereserveerde plek. In de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 3 bedden boven elkaar, 6 in een open coupe.  Waarschijnlijk val je door het ritme van de trein snel in slaap!
Tip: Het is ook mogelijk om van Khajuraho naar Varanasi te vliegen. De prijs voor een vlucht verschilt per dag en is op aanvraag beschikbaar.

 

Dag 12: aankomst in Varanasi
Als je met de nachttrein reist, kom je ’s ochtends aan in Varanasi. Er zijn ook andere manieren om in Varanasi aan te komen (het vliegtuig of per auto met chauffeur), in ieder geval zul je na aankomst versteld staan! Pelgrims uit heel India komen naar Varanasi om hier te baden in de heilige rivier Ganges, deze kleurrijke bezoekers zorgen voor een bijzondere sfeer! Wandel door de smalle steegjes, kijk uit voor de koeien en kippen op straat, en waan jezelf in de Middeleeuwen.

Dag 13: vrije dag in Varanasi
Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een aanrader, je ziet hoe de dag op gang komt en vooral de crematieplaatsen aan de rivier zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt de excursie vooraf bij ons boeken, je maakt dan een hele vroege boottocht en bekijkt daarna de stad Varanasi met een lokale gids. Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina. Je bezoekt dan ook Sarnath, een heilige plaats voor boeddhisten.

Dag 14:  overdag vrij, van Varanasi naar Delhi, per nachttrein
Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation van Varanasi. Op het station kun je bij de vele verkopers nog wat water en koekjes kopen voor onderweg, maar ook als je trein eenmaal rijdt, zul je nog genoeg verkopers langs zien lopen waar je wat lekkers kunt kopen.

 

In de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 2 bedden boven elkaar, 4 in een open coupe.
Tip: Het is ook mogelijk om van Varanasi naar Delhi te vliegen. De prijs voor een vlucht verschilt per dag en is op aanvraag beschikbaar.

 

Dag 15: aankomst in Delhi, vertrek uit Delhi
Als je met de nachttrein reist, kom je ’s ochtends vroeg aan in Delhi. Je gaat op eigen gelegenheid naar het vliegveld van Delhi voor je terugvlucht naar Nederland.

 

Dag 16: aankomst Amsterdam, einde van deze rondreis

Prijs vanaf € 915,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 23 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider