headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

India rondreis 3: Langs de hoogtepunten van Rajasthan

Delhi – Mandawa – Bikaner – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar - Jaipur – Agra – Delhi

15 dagen, 14 nachten

Prijs vanaf € 815,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India rondreis Rajasthan

Een rondreis van twee weken per auto met chauffeur door het centrale gedeelte van Rajasthan, de meest exotische en kleurrijke provincie van India.

 

Deze reis start in de hoofdstad Delhi. Hierna reis je, comfortabel per eigen auto met chauffeur, naar de haveli’s in Mandawa en naar Bikaner in de woestijn. Andere prachtige stops zijn de ‘blauwe stad’ Jodhpur, de Jain-tempels van Ranakpur, de romantische stad Udaipur en pelgrimsstad Pushkar. Na je kennismaking met Rajasthan bezoek je ook nog de Gouden Driehoek; met de ‘roze stad’ Jaipur en Agra met de beroemde Taj Mahal. Vanuit Agra reis je weer terug naar Delhi.

 

Nog weg voor de winter echt begint? Bij boeking van deze reis met VERTREK in december, mogen we een gratis excursie ‘Stadstour Delhi per auto met chauffeur’ aanbieden (*zie prijstab voor de voorwaarden).


Dag 1:     vertrek Amsterdam, aankomst Delhi, transfer naar hotel
Dag 2:     vrije dag in Delhi
Dag 3:     van Delhi naar Mandawa
Dag 4:     van Mandawa naar Bikaner
Dag 5:     vrije dag in Bikaner
Dag 6:     van Bikaner naar Jodhpur
Dag 7:     van Jodhpur via Ranakpur naar Udaipur
Dag 8:     vrije dag in Udaipur
Dag 9:     van Udaipur naar Pushkar
Dag 10:   van Pushkar naar Jaipur
Dag 11:   vrije dag in Jaipur
Dag 12:   van Jaipur via Fatehpur Sikri naar Agra
Dag 13:   vrije dag in Agra
Dag 14:   van Agra naar Delhi, vertrek vanuit Delhi
Dag 15:   aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 815,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar je hotel in Delhi, 13 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en vervoer per privéauto met chauffeur van dag 3 t/m 14.

 

Niet inbegrepen:  fooien, overige maaltijden, excursies, transfer Delhi naar vliegveld en internationale retourvlucht.

 

AANBIEDING GRATIS EXCURSIE
Bij boeking van deze (of een soortgelijke) reis met VERTREK in december, mogen we een gratis extra excursie aanbieden: een stadstour Delhi per auto met chauffeur. Ideaal om deze levendige, grote stad in je eigen tempo te bekijken! Graag aangeven indien je hier gebruik van wilt maken!

 

LET OP: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten. Houd hiermee rekening bij de planning van je reis! (onder voorbehoud van lokale wijzigingen).

 

Suggesties: In deze rondreis kun je de bouwsteen ‘Ranthambore; op zoek naar tijgers’ opnemen. Het programma wordt dan iets aangepast: je reist van Jaipur naar Ranthambore, en twee dagen later verder naar Agra. Interesse? Geef dit dan a.u.b. door in je aanvraag bij de ‘opmerkingen’, we passen je Rondreis graag op maat voor je aan!

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen, sfeervolle hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C.  Op enkele plaatsen tijdens deze bouwsteen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder ‘heritage’ hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India .

 

India-Jaipur-Mandawa HaveliIndia-Jaipur- Mandawa HaveliIndia-Jaisalme - Hotel Mandir Palace

 

 

 

 

 

 

Stadstour door Delhi

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India- excursie Delhi

De gids & chauffeur komen je per auto ophalen bij het hotel en staan de hele dag ter beschikking om de stad Delhi te verkennen! Je kunt prima beginnen in Oud Delhi; bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort en Chandi Chowk, de overdekte bazaar vlakbij het Rode Fort.

 

(meer…)

Fietsexcursie in Delhi

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Leer het andere Delhi kennen; per fiets! We bieden twee verschillende fietstochten aan, een unieke manier om een indruk te krijgen van het echte leven in de hoofdstad! De excursies beginnen vroeg, om de ergste warmte en drukte vóór te zijn!

(meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Delhi word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent, en naar je hotel gebracht. Hier verblijf je de eerste twee nachten van je rondreis!

 

Dag 2: vrije dag in Delhi
Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien!Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

 

Dag 3: van Delhi naar Mandawa
Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Delhi en reis je per privéauto met chauffeur naar Mandawa. Mandawa was al in de 18e eeuw een belangrijke koopmansstad, en de vele rijke families lieten in die tijd prachtige haveli’s bouwen. Nog steeds is Mandawa een gezellige, levendige  marktstad en nog steeds kun je de prachtige oude koopmanshuizen in al hun glorie hier bewonderen. Ook het Mandawa Fort is een bezoek waard, met prachtige kamers, balkons, poorten en een fraai verzorgde tuin met pauwen.


Dag 4:
van Mandawa naar Bikaner
Na het ontbijt gaat de reis verder, je wordt vandaag naar Bikaner gebracht. Deze stad ligt aan de rand van de woestijn, met een authentiek, gezellig oud centrum. Bikaner wordt de stad van de kamelen genoemd omdat in deze regio de beste kamelen van de wereld worden gefokt. Schrik dan ook niet als je af en toe bijna tegen een kameel oploopt in de smalle straatjes! Het is zeker ook bijzonder om de Karni Mata temple in Deshnok te bezoeken, een wereldberoemde rattentempel.

 

Dag 5: vrije dag in Bikaner
Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bikaner te bekijken. Je vindt hier veel forten en tempels, waarvan het Junagarh Fort als een van de mooiste forten van Rajasthan wordt  gezien. In het fort bevinden zich meerdere paleizen, prachtig versierde binnenplaatsen en houten balkons. Slechts een gedeelte van het fort is open voor publiek, maar genoeg om een middag rond te dwalen en een goed beeld van de middeleeuwse rijkdom te krijgen!

 

Dag 6: van Bikaner naar Jodhpur
Vandaag zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft de stad te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren.

 

Dag 7: van Jodhpur via Ranakpur naar Udaipur
Vandaag wordt een lange reisdag! Je reist eerst van Jodhpur in een paar uur naar Ranakpur. In Ranakpur vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend marmeren pilaren vol decoraties. Na een bezoek aan deze unieke Jain tempel rijdt de chauffeur je verder, het laatste stukje naar Udaipur. Wellicht heb je vanavond nog tijd en zin om een kijkje te nemen bij het beroemde meer; Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan!

 

Dag 8: vrije dag in Udaipur
Je kunt deze dag gebruiken om de vele paleizen, meren, tempels en tuinen van Udaipur te bezoeken. Om er een paar te noemen: naast het City Palace kun je een bezoek brengen aan het Fateh Sagar & Nehru Park, de Chrystal Gallery en natuurlijk het Lake Palace middenin hetPichola Lake, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja en nu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden.

 

Dag 9: van Udaipur naar Pushkar
De reis gaat vandaag verder naar Pushkar. Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van de bijzondere sfeer.

 

Dag 10: van Pushkar naar Jaipur
Na Pushkar ontdekt te hebben gaat de reis verder naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

Dag 11: vrije dag in Jaipur
Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.
Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur.

 

Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is.

 

Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland! Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

 

Dag 12: van Jaipur via Fatehpur Sikri naar Agra
Vandaag reis je verder per privéauto met chauffeur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri; een verlaten stad en voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Ongeveer 7 uur later kom je in Agra aan, de stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: Fatehpur Sikri  en de Taj Mahal zijn op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen).

 

Dag 13: vrije dag in Agra
Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. De privéauto met chauffeur staat de hele dag tot je beschikking.

 

Dag 14: van Agra naar Delhi, vertrek uit Delhi
Vanuit Agra reis je per privéauto terug naar Delhi. In Delhi komt je Rondreis door India ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door India verlengen. Als je nog tijd hebt kun je kiezen voor een bezoek aan Varanasi.

 

Dag 15: aankomst Amsterdam, einde van deze rondreis

Prijs vanaf € 815,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 23 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider