headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

India rondreis 2: Tijgers en de paleizen van de Maharadja’s

Delhi – Mandawa – Bikaner – Jaisalmer – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar - Jaipur – Ranthambore Nationaal Park – Agra – Delhi

21 dagen, 20 nachten

Prijs vanaf € 1635,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India rondreis Maharadja’s

Een complete ‘heritage’-rondreis van drie weken, waarbij je slaapt in speciaal geselecteerde hotels: een gerestaureerd Maharadjapaleis, een prachtig fort of een rijk versierde ‘haveli’, een voormalig herenhuis. Je reist rond per privéauto met chauffeur!

 

Je start in de hoofdstad Delhi, daarna reis je naar Rajasthan, het land van de vroegere Maharadja’s en nog steeds de meest exotische en kleurrijke provincie van India.  Je bezoekt de koopmansrijkdom in Mandawa, de kamelenstad Bikaner, de woestijnstad Jaisalmer, ‘de blauwe stad’ Jodhpur, de unieke tempels in Ranakpur, natuurlijk de romantische stad Udaipur en tot slot pelgrimsstad Pushkar. Vervolgens breng je een bezoek aan een tijgerpark en aan de Gouden Driehoek, bekend om de ‘roze stad’ Jaipur, het Ranthambore Nationaal Park en Agra, met zijn beroemde Taj Mahal Vanuit Agra reis je weer terug naar Delhi.


Dag 1:      vertrek, aankomst Delhi, transfer naar hotel
Dag 2:     vrije dag in Delhi
Dag 3:     van Delhi naar Mandawa
Dag 4:     van Mandawa naar Bikaner
Dag 5:     vrije dag in Bikaner
Dag 6:     van Bikaner naar Jaisalmer
Dag 7:     vrije dag in Jaisalmer
Dag 8:     van Jaisalmer naar Jodhpur
Dag 9:     van Jodhpur naar Ranakpur
Dag 10:   van Ranakpur naar Udaipur
Dag 11:    bezoek aan Chittaurgarh, naar Udaipur
Dag 12:   vrije dag in Udaipur
Dag 13:   van Udaipur naar Pushkar
Dag 14:   van Pushkar naar Jaipur
Dag 15:   vrije dag in Jaipur
Dag 16:   van Jaipur naar Ranthambore NP
Dag 17:   vrije dag in Ranthambore NP
Dag 18:   van Ranthambore via Fatehpur Sikri naar Agra
Dag 19:   vrije dag in Agra
Dag 20:   van Agra naar Delhi, vertrek vanuit Delhi
Dag 21:   aankomst vlucht

Prijs vanaf € 1635,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar hotel in Delhi, vervoer per privéauto met chauffeur van dag 3 t/m 20, in totaal 17 hotelovernachtingen inclusief ontbijt waarvan 12 in ‘heritage’-hotels en 2 overnachtingen in Safari Lodge inclusief ontbijt en diner.

 

Niet inbegrepen:  fooien, overige maaltijden, safari’s en internationale retourvlucht.

 

Periode: Deze rondreis kun je het hele jaar door maken, maar houd er rekening mee dat het erg warm kan zijn in de hete maanden mei en juni, met name in de woestijnstad Jaisalmer!  Het Ranthambore National park is gesloten in de maanden juli, augustus en september. In deze maanden kun je een extra dag in bijvoorbeeld Jodhpur en/of Jaipur doorbrengen of doorreizen naar Varanasi.

 

LET OP: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, houd hiermee rekening bij de planning van je reis! (onder voorbehoud van lokale wijzigingen).

Tijdens deze echte ‘heritage’-reis door Rajasthan reserveren we waar mogelijk centraal gelegen, zeer sfeervolle heritage-hotels. Je overnacht de ene nacht in een gerestaureerd Maharadjapaleis, dan in een prachtig fort of een ‘haveli’, een voormalig herenhuis. Hierdoor zal de mystieke sfeer ook tijdens je dromen tot je blijven doordringen. Deze oude gebouwen zijn allen omgebouwd tot prachtige hotels, niet zozeer superluxe, als wel supersfeervol, waardoor het aan sfeer niet zal ontbreken tijdens deze rondreis!

 

In Ranthambore Nationaal Park verblijf je twee nachten in de Safari Lodge, aan de rand van het Nationaal Park. De Lodge heeft een ruime lobby met zitjes, een restaurant en bar, een souvenir winkeltje, een zwembad en een klein lokaal reisbureau. Je kamer heeft altijd een eigen badkamer, meestal een hemelbed, marmeren vloeren en sprookjesachtige decoraties, indien nodig is er A/C.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

 

India-Jaipur-heritagehotelIndia-Jaisalme - Hotel Mandir PalaceIndia-Udaipur, City Palace

 

 

 

 

 

 

Stadstour door Delhi

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India- excursie Delhi

De gids & chauffeur komen je per auto ophalen bij het hotel en staan de hele dag ter beschikking om de stad Delhi te verkennen! Je kunt prima beginnen in Oud Delhi; bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort en Chandi Chowk, de overdekte bazaar vlakbij het Rode Fort.

 

(meer…)

Fietsexcursie in Delhi

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Leer het andere Delhi kennen; per fiets! We bieden twee verschillende fietstochten aan, een unieke manier om een indruk te krijgen van het echte leven in de hoofdstad! De excursies beginnen vroeg, om de ergste warmte en drukte vóór te zijn!

(meer…)

Kameelsafari vanuit Jaisalmer

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie, kameelsafari

Altijd al eens op de rug van een kameel willen zitten? Deze dieren zijn bij uitstek geschikt om de woestijn te bezoeken! Rond 15.00 uur word je opgehaald bij je hotel in Jaisalmer en rijd je richting de duinen aan de rand van de woestijn. (meer…)

Jeepsafari in Ranthambore

Prijs € 65,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India- excursie Ranthambore

Als je in Ranthambore bent, wil je natuurlijk proberen om tijgers te zien! Dit kun je het beste ’s morgens proberen, je staat vroeg op voor deze safari per jeep, op zoek naar tijgers! (meer…)

Dag 1: vertrek, aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Delhi word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent, en naar je hotel gebracht. Hier verblijf je de eerste twee nachten van je rondreis!

 

Dag 2: vrije dag in Delhi
Vandaag kun je beginnen met de kennismaking met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien!Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

 

Dag 3: van Delhi naar Mandawa
Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Delhi, en brengt de chauffeur je per privéauto naar Mandawa. Mandawa was in de 18e eeuw een belangrijke koopmansstad, en vele rijke families lieten in die tijd prachtige haveli’s bouwen. Nog steeds is Mandawa een gezellige, levendige marktstad, en nog steeds kun je de prachtige oude koopmanshuizen in al hun glorie hier bewonderen. Ook het Mandawa Fort is een bezoek waard, met prachtige kamers, balkons, poorten en een fraai verzorgde tuin met pauwen. Je slaapt in een sfeervol, rijk gedecoreerd en kleurrijk hotel middenin het stadscentrum.

 

Dag 4: van Mandawa naar Bikaner
Na het ontbijt gaat de reis verder, je wordt vandaag naar Bikaner gebracht. Deze stad ligt aan de rand van de woestijn, met een authentiek, gezellig oud centrum. Bikaner wordt de stad van de kamelen genoemd omdat in deze regio de beste kamelen van de wereld worden gefokt.

 

Schrik dan ook niet als je af en toe bijna tegen een kameel oploopt in de smalle straatjes! Je hotel voor de komende 2 nachten is een voormalig Maharadja paleis, nu omgebouwd tot hotel met alle moderne voorzieningen,  in een prachtige tuin vol bloemen en vijvers.

 

Dag 5: vrije dag in Bikaner
Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bikaner te bekijken. Je vindt hier vele forten en tempels, waarvan het Junagarh Fort als een van de mooiste forten van Rajasthan wordt  gezien. In het fort bevinden zich meerdere paleizen, prachtig versierde binnenplaatsen en houten balkons. Slechts een gedeelte van het fort is open voor publiek, maar genoeg om een middag rond te dwalen en een goed beeld van de middeleeuwse rijkdom te krijgen! Het is zeker ook bijzonder om de Karni Mata temple in Deshnok te bezoeken, een wereldberoemde rattentempel.

 

Dag 6: van Bikaner naar Jaisalmer
Vandaag reis je verder met de auto & chauffeur, helemaal naar de woestijnstad Jaisalmer. Je zult hier je ogen uitkijken! Deze stad in de woestijn, omringd door muren met grote stadspoorten, lijkt weggeplukt uit een decor van een van de sprookjes van ‘Duizend-en-één nacht‘.

 

Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes, maar probeer niet te verdwalen en pas op voor slapende koeien op de weg! Jaisalmer betekent eigenlijk ‘gouden stad’, deze naam heeft het te danken aan het prachtige fort uit de 12e eeuw van goudgeel zandsteen.

 

De komende 2 nachten slaap je in een sfeervol oud paleis, net buiten het fort maar wel op loopafstand, bijna driehonderd jaar geleden gebouwd en in afgelopen eeuwen uitgebreid met torentjes, vleugels en bijgebouwen. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op het fort!

                                                                                                   

Dag 7: vrije dag in Jaisalmer
Vandaag heb je de hele dag vrij om zelf te bepalen wat je wilt zien in Jaisalmer. Niets is verplicht! Er is heel veel te zien en te beleven in de stad zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om een korte kameelsafari te maken, wij bieden deze aan als excursie van een halve dag (zie tabblad excursies). Als je nog meer van de woestijn wilt zien, bieden we ook een kameelsafari van 2 of zelfs 3 dagen aan, waarbij je ook in de woestijn slaapt! 

 

Dag 8: van Jaisalmer naar Jodhpur
Vandaag reis je verder, een prachtige rit dwars door de woestijn. Na aankomst zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft het te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen.

 

Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen kun je uren ronddwalen en de vele paleizen, versierde zalen, binnenplaatsen en stenen beeldhouwwerken bewonderen. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren. Je logeert in een rood zandstenen hotel, gebouwd in de vorige eeuw.
                                                                                                                 

Dag 9: van Jodhpur naar Ranakpur
Voor deze dag staat een bezoek aan de unieke Jain tempels van Ranakpur op het programma! Je reist per auto met chauffeur van Jodhpur in een paar uur naar Ranakpur. Hier vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend marmeren pilaren vol decoraties. Je hotel voor vanavond ligt heerlijk rustig op een heuvel, vlakbij de tempels.

 

Dag 10: van Ranakpur naar Udaipur
Gelukkig vandaag geen lange reisdag, het is slechts een paar uur rijden naar Udaipur. Waarschijnlijk heb je vanmiddag nog voldoende tijd om een kijkje te nemen bij het beroemde meer; Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan! Je verblijft de komende 3 nachten ineen sfeervol hotel, aan de oostelijke oever van het beroemde Pichola Lake, in een voormalige 17e-eeuwse ‘haveli’. Het hotel is helemaal ingericht in Indiase stijl met antieke meubels en heeft een prachtig uitzicht over de verschillende paleizen, forten en het meer.                           

 

Dag 11: Udaipur, bezoek aan Chittorgarh
Vandaag maak je een dagtrip naar Chittorgarh waar je een bezoek zult brengen aan het Chittorgarh Fort, het grootste fort van heel India. In de loop van de middag ben je weer terug in Udaipur.      

 

Dag 12: vrije dag in Udaipur
Vandaag heb je nog een hele dag de tijd om verder te gaan met je ontdekking van de pracht & praal in de vele paleizen, meren, tempels en tuinen in romantisch Udaipur. Natuurlijk kun je ook het Lake Palace middenin hetPichola Lake bezoeken, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja en nu een zeer luxe 5-sterren hotel.Werkelijk alles hier doet je denken aan vervlogen tijden.

 

Dag 13: van Udaipur naar Pushkar
De reis gaat vandaag verder naar Pushkar. Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, de ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van deze bijzondere sfeer.

 

Dag 14: van Pushkar naar Jaipur
Na Pushkar ontdekt te hebben gaat de reis verder naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

 

Dag 15: vrije dag in Jaipur
Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.
Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur.

 

Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is.

 

Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland! Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

 

Dag 16: van Jaipur naar Ranthambore
Vandaag reis je verder per privéauto met chauffeur naar het Ranthambore Nationaal Park. Dit park is één van de mooiste wildparken van India. Het park staat tegenwoordig vooral bekend om de wilde tijgers, en er ligt een imposant oud fort, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over het meer. Je slaapt in een gezellige lodge.

 

Dag 17: vrije dag  in Ranthambore
Natuurlijk sta je ’s morgens vroeg op voor een safari per jeep! Niets is echter verplicht, alles kan en niets moet. Daarom zijn de excursies nog exclusief, maar je kunt vooraf een jeepsafari bij ons bijboeken, zie hiervoor het tabblad excursies!  In de middag kun je vanuit de lodge een excursie maken naar het fort of je kunt nog een safari maken, met natuurlijk weer kans op het zien van tijgers! Helaas kunnen we niet garanderen dat je tijgers ziet, maar de kans is ongeveer fifty/fifty. Daarnaast zijn er nog veel meer beesten in het park, zoals de prachtige gazelles, wilde zwijnen, apen, krokodillen en vele vogels

 

Dag 18: van Ranthambore via Fatehpur Sikri naar Agra
Vandaag reis je verder per privéauto met chauffeur. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri; een verlaten stad en voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Ongeveer 7 uur later kom je in Agra aan, de stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan.

 

Let op: Fatehpur Sikri  en de Taj Mahal zijn op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen).

 

Dag 19: vrije dag in Agra
Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. De privéauto met chauffeur staat de hele dag tot je beschikking.

 

Dag 20: van Agra naar Delhi, vertrek uit Delhi
Vanuit Agra reis je per privéauto terug naar Delhi. In Delhi komt je rondreis door India ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door India verlengen. Als je nog tijd hebt kun je kiezen voor een bezoek aan Varanasi.

 

Dag 21: aankomst, einde van deze rondreis

Prijs vanaf € 1635,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 24 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider