headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

India rondreis 1: Rajasthan en de Gouden Driehoek per trein

Delhi - Jaisalmer – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar – Jaipur – Agra – Delhi

19 dagen, 18 nachten

Prijs vanaf € 750,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India rondreis Rajasthan

Tijdens deze rondreis bezoek je Rajasthan, de meest exotische provincie van India. Je reist per trein door de woestijn, naar Jaisalmer en Jodhpur, Udaipur en Pushkar. In de Gouden Driehoek bezoek je Jaipur en Agra. Je maakt waar mogelijk gebruik van de treinen, op andere trajecten reis je per bus.

 

Deze rondreis begint in de hoofdstad Delhi. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in de doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien! Vervolgens reis je naar Rajasthan, het land van de vroegere Maharadja’s en de meest exotische en kleurrijke provincie van India. Hier vind je rijk versierde koophuizen, vele forten, felgekleurde hoofddoeken en tulbanden, tinkelende kamelenbellen en een zeer vriendelijke bevolking. Na Jaisalmer reis je naar ‘de blauwe stad’ Jodhpur, de romantische stad Udaipur en pelgrimsstad Pushkar.

 

Vervolgens breng je een bezoek aan de Gouden Driehoek met de roze stad Jaipur en Agra met de beroemde Taj Mahal. Aan het einde keer je weer terug naar Delhi. Je maakt waar mogelijk gebruik van het  uitgebreide, goed werkende treinennetwerk in India, eventueel met een aanvullende taxitransfer. Bij enkele trajecten die niet mogelijk zijn per trein, boeken we een lijnbus.


Dag 1:     vertrek, aankomst Delhi, transfer naar hotel
Dag 2:     vrije dag in Delhi                                                                                                   
Dag 3:     van Delhi naar Jaisalmer, per nachttrein
Dag 4:     aankomst in Jaisalmer vroeg in middag
Dag 5:     vrije dag in Jaisalmer
Dag 6:     van Jaisalmer naar Jodhpur, per trein
Dag 7:     vrije dag in Jodhpur
Dag 8:     van Jodhpur naar Ranakpur, per dagbus
Dag 9:     van Ranakpur naar Udaipur, per dagbus
Dag 10:   vrije dag in Udaipur
Dag 11:   vrije dag in Udaipur
Dag 12:   per trein & taxi van Udaipur naar Pushkar,
Dag 13:   vrije dag in Pushkar
Dag 14:   per taxi & trein van Pushkar naar Jaipur
Dag 15:   vrije dag in Jaipur
Dag 16:   per trein van Jaipur naar Agra
Dag 17:   vrije dag in Agra
Dag 18:   per trein van Agra naar Delhi, vertrek vanuit Delhi
Dag 19:   aankomst vlucht

 

Prijs vanaf € 750,- p.p.

Inbegrepen: transfer van vliegveld naar hotel in Delhi, 16 overnachtingen met ontbijt, vervoer per nachttrein van Delhi naar Jaisalmer klasse 2A (A/C & sleeper), vervoer per trein van Jaisalmer naar Jodhpur (zitplaats), bustickets Jodhpur – Ranakpur – Udaipur, vervoer per trein & taxi van Udaipur naar Pushkar, vervoer per trein & taxi van Pushkar naar Jaipur, trein van Jaipur naar Agra (zitplaats, klasse 2A, met A/C), & trein van Agra naar Delhi (zitplaats, CC klasse met A/C)

 

Niet inbegrepen:  fooien, overige maaltijden, vervoer van en naar de trein- & busstations, transfer treinstation Delhi naar vliegveld, internationale retourvlucht.

 

Periode: deze rondreis kun je het hele jaar door maken, maar houd er rekening mee dat het erg warm kan zijn in de hete maanden mei en juni, met name in de woestijnstad Jaisalmer!


LET OP
: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, houd hiermee rekening bij de planning van je reis! (onder voorbehoud van lokale wijzigingen).

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming.  Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

 

elhi-hotel Perfect-dakterrasIndia-Jaipur-heritagehotelIndia-Jaisalme - Hotel Mandir Palace

 

 

 

 

 

 

Stadstour door Delhi

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India- excursie Delhi

De gids & chauffeur komen je per auto ophalen bij het hotel en staan de hele dag ter beschikking om de stad Delhi te verkennen! Je kunt prima beginnen in Oud Delhi; bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort en Chandi Chowk, de overdekte bazaar vlakbij het Rode Fort.

 

(meer…)

Fietsexcursie in Delhi

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Leer het andere Delhi kennen; per fiets! We bieden twee verschillende fietstochten aan, een unieke manier om een indruk te krijgen van het echte leven in de hoofdstad! De excursies beginnen vroeg, om de ergste warmte en drukte vóór te zijn!

(meer…)

Kameelsafari vanuit Jaisalmer

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie, kameelsafari

Altijd al eens op de rug van een kameel willen zitten? Deze dieren zijn bij uitstek geschikt om de woestijn te bezoeken! Rond 15.00 uur word je opgehaald bij je hotel in Jaisalmer en rijd je richting de duinen aan de rand van de woestijn. (meer…)

Dag 1: vertrek Amsterdam, aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Delhi word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent, en naar je hotel gebracht. Hier verblijf je de eerste twee nachten van je rondreis!


Dag 2:
 vrije dag in Delhi
Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over een van de loslopende (heilige) koeien!Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.


Dag 3:
  overdag vrij, van Delhi naar Jaisalmer, per nachttrein
In de loop van de middag ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation van Delhi. Het is hier een drukte van jewelste, dus vertrek op tijd! Op het station kun je bij de vele verkopers nog wat water en koekjes kopen voor onderweg, maar ook als je trein eenmaal rijdt, zul je nog genoeg verkopers langs zien lopen waar je wat lekkers kunt kopen. Aan het begin van de avond vertrekt de trein, waar je eerst nog kunt zitten op een voor jou gereserveerde plek.

 

In de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 2 bedden boven elkaar, 4 in een open coupe en 2 bedden dwars tegen de muur op de gang.  Waarschijnlijk val je door het ritme van de trein snel in slaap!

 

Dag 4:  Jaisalmer, aankomst vroeg in ochtend
Na een rit van circa 20 uur kom je in de ochtend aan in de woestijnstad Jaisalmer. Je zult hier je ogen uitkijken! Deze stad in de woestijn, omringd door muren met grote stadspoorten, lijkt weggeplukt uit een decor van een van de sprookjes van ‘Duizend-en-één nacht‘. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes, maar probeer niet te verdwalen en pas op voor slapende koeien op de weg! Jaisalmer betekent eigenlijk ‘gouden stad’, deze naam heeft het te danken aan het prachtige fort uit de 12e-eeuw van goudgeel zandsteen.

 

Dag 5:  vrije dag in Jaisalmer
Vandaag heb je de hele dag vrij om zelf te bepalen wat je wilt zien in Jaisalmer. Niets is verplicht! Je kunt ervoor kiezen om een korte Kameelsafari te maken, wij bieden deze aan als excursie van een halve dag (zie tabblad excursies). Als je meer van de woestijn wilt zien, bieden we ook een Kameelsafari van 2 of zelfs 3 dagen, waarbij je ook in de woestijn slaapt!

 

Dag 6:  einde middag per trein van Jaisalmer naar Jodhpur
Ook vandaag heb je nog voldoende tijd om te genieten van de bijzondere sfeer in Jaisalmer, pas in de loop van de middag ga je naar het station voor de treinreis naar Jodhpur. Deze rit duurt ongeveer 5 uur en maak je deels bij daglicht, waardoor je optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving. Per trein door de woestijn, wie wil dat niet? ’s Avonds kom je aan in Jodhpur en neem je zelf een van de vele taxi’s of riksja’s die op het station staan te wachten, naar je hotel.

 

Dag 7:  vrije dag in Jodhpur
Vandaag zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft het te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen kun je uren ronddwalen en de vele paleizen, versierde zalen, binnenplaatsen en stenen beeldhouwwerken bewonderen. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren.

 

Dag 8:  per bus van Jodhpur naar Ranakpur
Op deze dag reis je per bus van Jodhpur naar Ranakpur. Deze rit duurt ongeveer 5 uur en onderweg zul je genoeg te zien hebben, in India blijf je je ogen uitkijken. In Ranakpur vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend pilaren vol decoraties. Je kunt de hele vroege bus van half zes nemen, zodat je ’s middags nog naar de tempels kunt of je kunt de latere bus nemen en de volgende dag de tempels bekijken.

 

Dag 9:  per bus van Ranakpur naar Udaipur
Vandaag maak je per bus de korte reis (ca. 3 uur) naar de romantische stad Udaipur, beroemd om het City Palace aan het Pichola Lake. Misschien heb je de James Bondfilm Octopussy gezien? Deze is gedeeltelijk in Udaipur opgenomen! Je slaapt 3 nachten in een sfeervol hotel, middenin de oude stad, in een voormalig paleis.

 

Dag 10 & 11:  vrije dagen in Udaipur
Je kunt deze vrije dagen gebruiken om de vele paleizen, meren, tempels en tuinen van Udaipur te bezoeken. Om er een paar te noemen: naast het City Palace kun je een bezoek brengen aan het Fateh Sagar & Nehru Park, de Chrystal Gallery en natuurlijk het  Lake Palace middenin hetPichola Lake, voorheen het zomerverblijf van een Maharadjaen nu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een paar uurtjes bij het zwembad in de tuin van je hotel te zitten. Niets moet!

 

Dag 12: in de ochtend per trein & taxi van Udaipur naar Pushkar  
Na enkele dagen in romantisch Udaipur kun je vandaag je koffers weer inpakken want de reis gaat verder naar het pelgrimsplaatsje Pushkar. Je reist eerst per trein naar Ajmer, een rit van ruim 5 uur. Daarna is het nog ongeveer een uur rijden naar Pushkar, we hebben een auto met chauffeur voor je geregeld die op het station van Ajmer staat te wachten als de trein aankomt. In het totaal zul je vandaag ongeveer 7 uur onderweg zijn. De chauffeur brengt je naar je hotel in Pushkar.


Dag 13:
vrije dag in Pushkar
Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden doen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van de aparte sfeer. Elk jaar in november verandert Pushkar in een drukke handelsstad als tijdens de kamelenmarkt zo’n 200.000 handelaren met ongeveer 50.000 kamelen en andere kuddedieren in Pushkar komen om te kopen en verkopen. Dit alles omgeven door dans, muziek, shows, parades, wedstrijden en spirituele activiteiten. Het is een uniek festival waar elk jaar weer van heinde en verre mensen op afkomen!


Dag 14:
 in de ochtend per trein & taxi van Pushkar naar Jaipur
Na Pushkar ontdekt te hebben gaat de reis verder naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Je reist eerst per taxi naar Ajmer waar je op de trein naar Jaipur stapt, na ongeveer 3 uur kom je in Jaipur aan. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

 

Dag 15: vrije dag in Jaipur
Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.
Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur. Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is.

 

Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland! Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!


Dag 16:
van Jaipur naar Agra met de trein
Vandaag reis je per trein in ongeveer 5 uur naar Agra, stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen). Je hebt door de vroege trein vandaag nog voldoende tijd in Agra, en anders kan het morgen!


Dag 17:
vrije dag in Agra
Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. Agra is het gemakkelijkst te verkennen per fiets- of autoriksja. In de omgeving van Agra, net buiten de drukte van de stad, kun je Fatehpur Sikri bezoeken; een verlaten stad, voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Vanuit Agra kun je het beste een bus of taxi naar Fatephur Sikri nemen.

 

TIP: Als je er voor kiest deze Gouden Driehoek bouwsteen per privéauto met chauffeur te boeken, wordt Fatehpur Sikri opgenomen in het programma als je van Agra naar Jaipur reist.

 

Dag 18: van Agra naar Delhi met Shadabti Express, vertrek Delhi
Vanuit Agra reis je per Shatabdi Express (een comfortabele trein met airco!) in ongeveer 2 uur naar Delhi. In Delhi komt je reis door India ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door India verlengen. Als je nog tijd hebt kun je kiezen voor een bezoek aan Varanasi .


Dag 19: aankomst Amsterdam, einde van deze rondreis

Prijs vanaf € 750,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 23 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider