headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

India & Nepal rondreis 2: van de Taj Mahal via Varanasi naar de Poon Hill.

Delhi – Jaipur – Agra – Varanasi – grens India-Nepal – Chitwan National Park – Pokhara – Tirkhedunga – Ghorepani – Tadapani – Ghandruk – Pokhara – Kathmandu

23 dagen, 22 nachten

Prijs vanaf € 929,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India Nepal rondreis

Bij deze rondreis maak je kennis met de hoogtepunten van India en Nepal. Je bezoekt de Gouden Driehoek en reist vanuit Delhi met de comfortabele Shadabti Express naar de ‘roze stad’ Jaipur, met haar vele forten en paleizen. Daarnaast ontbreekt ook een bezoek aan de beroemde Taj Mahal in Agra natuurlijk niet. Vervolgens reis je door naar Varanasi. aan de heilige rivier de Ganges waar pelgrims uit heel India naar toe trekken om te baden.

 

Daarna reis je door naar Nepal, eerst verblijf je enkele dagen in Chitwan National Park en daarna loop je een trekking. De Poon Hill trek is relatief licht maar de omgeving is prachtig, de gids leidt je 5 dagen lang door de Annapurna regio. Tenslotte verblijf je nog even in het gezellige stadje Pokhara en dan eindigt deze mooie rondreis in Kathmandu, van waar je naar huis vliegt.


Dag 1: aankomst op de luchthaven van Delhi, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Delhi
Dag 3: van Delhi naar Jaipur met Shadabti Express
Dag 4: vrije dag in Jaipur
Dag 5: van Jaipur naar Agra met de trein
Dag 6: vrije dag in Agra
Dag 7: van Agra naar Varanasi per nachttrein
Dag 8: aankomst in Varanasi
Dag 9: vrije dag in Varanasi
Dag 10: van Varanasi per privé-auto met chauffeur naar de grens met Nepal
Dag 11: naar Chitwan National Park
Dag 12: vrije dag in Chitwan
Dag 13: van Chitwan per Greenline bus naar Pokhara
Dag 14: per bus van Pokhara naar Nayapul, start trekking, naar Tikhedhunga (op 1577m.)
Dag 15: trekking, van Tikhedhunga  naar Ghorepani (op 2850 m.)
Dag 16: ochtendklim naar Poon Hill, trekking van Ghorepani  naar Tadapani (op 2680 m.)
Dag 17: trekking, van Tadapani naar Ghandruk (op 1940 m.)
Dag 18:
wandeling van Ghandruk naar Nayapul, per bus naar Pokhara
Dag 19: vrije dag in Pokhara
Dag 20: per Greenline bus naar Kathmandu
Dag 21: vrije dag in Kathmandu
Dag 22: transfer naar vliegveld, vertrek uit Kathmandu
Dag 23: aankomst Amsterdam

Prijs vanaf € 929,- p.p.

Inbegrepen: transfers van en naar het vliegveld, 8 overnachtingen in hotels op basis van logies en ontbijt in India, 1 overnachting op de grens van Nepal op basis van halfpension, 7 overnachtingen in hotels op basis van logies in Nepal,  4 overnachtingen in teahouses op basis van logies en ontbijt, 1 overnachting in de trein, vervoer per privé-auto op dag 10 & 11, vervoer per openbare bus op dag 13, 18 en 20, trein van Delhi naar Jaipur (zitplaats, CC klasse met A/C), trein van Jaipur naar Agra (zitplaats, klasse 2A, met A/C), nachttrein van Agra naar Varanasi (ligplaats, klasse 2A met A/C), tijdens de Poon Hill Trek: gids, dragers, Annapurna Conservation Area Entry Permit (23 usd), TIMS Trekking Permit (20 usd), kampeeruitrusting (tent, slaapmatjes).

 

Niet inbegrepen: internationale retourvlucht, fooien, overige maaltijden, vervoer van en naar de bus en treinstations, excursies, entreegeld Chitwan (20 usd voor de 2 dagen in het park), slaapzak/lakenzak en 4 pasfoto’s voor TIMS.

 

Periode: deze reis kun je in principe het hele jaar maken, maar de beste tijd voor de Poon Hill Trek is september t/m juni. In de zomermaanden is het regenseizoen en kan je eigenlijk niet wandelen.

 

Niveau: licht tot medium, lees ook onze informatie over de trekkings in Nepal.

 

LET OP: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, houd hiermee rekening bij de planning van je reis! (onder voorbehoud van lokale wijzigingen).

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming.  Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel. In Varanasi is de rivier de Ganges -en alles wat daaromheen gebeurt- het belangrijkste heilige hoogtepunt. We hebben daarom in Varanasi gekozen voor een hotel dat misschien wat eenvoudig is, maar een perfect ligging bij de rivier heeft, en uitzicht over de Ganges!

 

Tijdens de Poon Hill Trek overnacht je in teahouses. Dit zijn eenvoudige huisjes, soms blokhutten met slechts enkele kamers, waar je overnacht bij een lokale familie, of eenvoudige guesthouses, waar je vaak de sanitaire voorzieningen (toilet en douche) deelt met meerdere personen. Heel soms zijn er slaapzalen, waar je met meerdere mensen in grote kamer slaapt. Er is vaak wel stromend water, maar warm water kunnen we niet altijd garanderen! In de teahouses kun je voor een paar euro een prima lokale (en meestal ook westerse) maaltijd krijgen.

 

Tijdens je bezoek aan Chitwan verblijf je in het Jungle Safari Resort, aan de rand van het Chitwan National Park. Het resort ligt vlakbij de Rapti River, in het sfeervolle en rustige dorpje Sauraha. Je kamer is gezellig ingericht en heeft een badkamer, airco en een veranda of balkon. De lodge heeft een groot restaurant, gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk in de prachtige tuin.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India en onze hotels in Nepal.

Stadstour door Delhi

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India- excursie Delhi

De gids & chauffeur komen je per auto ophalen bij het hotel en staan de hele dag ter beschikking om de stad Delhi te verkennen! Je kunt prima beginnen in Oud Delhi; bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort en Chandi Chowk, de overdekte bazaar vlakbij het Rode Fort.

 

(meer…)

Fietsexcursie in Delhi

Prijs € 25,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Leer het andere Delhi kennen; per fiets! We bieden twee verschillende fietstochten aan, een unieke manier om een indruk te krijgen van het echte leven in de hoofdstad! De excursies beginnen vroeg, om de ergste warmte en drukte vóór te zijn!

(meer…)

Stadstour in Varanasi

Prijs € 45,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie Varanasi

Bij deze excursie word je door de gids & chauffeur opgehaald bij je hotel, zij staan de hele ochtend tot je beschikking om de stad Varanasi te verkennen. Je maakt een boottocht bij zonsopgang om te zien hoe het leven langs de rivier op gang komt. (meer…)

Dag 1: aankomst op de luchthaven, transfer naar je hotel
Na aankomst op de luchthaven van Delhi word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent, en naar je hotel gebracht. Hier verblijf je de eerste twee nachten van je rondreis!

 

Dag 2: vrije dag in Delhi
Vandaag kun je beginnen met het kennismaken met India, de bevolking en de cultuur. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Red Fort, de grote Jama Masjid moskee of het moderne winkelcentrum aan Connaught Place. Ga in ieder geval eens een kijkje nemen in het doolhof van steegjes en bazaars van Oud Delhi. Struikel niet over één van de loslopende (heilige) koeien! Kijk in het tabblad ‘excursies’ voor de mogelijkheden in Delhi.

 

Dag 3: van Delhi naar Jaipur met Shadabti Express
Vanuit Delhi reis je ’s morgens per Shatabdi Express (een comfortabele trein met airco!) in ongeveer 4,5 uur naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

 

Dag 4: vrije dag in Jaipur
Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.  Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur. Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is.

 

Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland! Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

 

Dag 5: van Jaipur naar Agra met de trein
Vandaag reis je per trein in ongeveer 5 uur naar Agra, stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen). Je hebt vandaag nog voldoende tijd in Agra, en anders kan het morgen!

 

Dag 6: vrije dag in Agra
Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. Agra is het gemakkelijkst te verkennen per fiets- of autoriksja. In de omgeving van Agra, net buiten de drukte van de stad, kun je Fatehpur Sikri bezoeken; een verlaten stad, voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Vanuit Agra kun je het beste een bus of taxi naar Fatephur Sikri nemen.

 

Dag 7: van Agra naar Varanasi met de trein
Overdag kan je nog wat bezichtigen of gewoon rustig aan doen. Na de genoten te hebben van de Gouden Driehoek reis je vandaag per nachttrein in ongeveer 12 uur naar Varanasi.

 

Dag 8: aankomst in Varanasi
’s Ochtends vroeg kom je aan in Varanasi. Je zal versteld staan! Pelgrims uit heel India komen naar Varanasi om hier te baden in de heilige rivier Ganges, deze kleurrijke bezoekers zorgen voor een bijzondere sfeer! Wandel door de smalle steegjes, kijk uit voor de koeien en kippen op straat, en waan jezelf in de Middeleeuwen.

 

Dag 9: vrije dag in Varanasi
Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een aanrader, je ziet hoe de dag op gang komt en vooral de crematieplaatsen aan de rivier zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt de excursie vooraf bij ons boeken, je maakt dan een hele vroege boottocht en bekijkt daarna de stad Varanasi met een lokale gids. Kijk hiervoor in het tabblad ‘excursies’. Je bezoekt dan ook Sarnath, een heilige plaats voor boeddhisten.

 

Dag 10: van Varanasi per privé-auto met chauffeur naar de grens met Nepal
Vandaag vertrek je vroeg voor de lange rit van ongeveer 10 uur naar de grens met Nepal. Je reist door kleine dorpjes en langs de weg zie je mensen aan het werk in de velden. In de middag stop je ergens voor een Indiase lunch en om even de benen te strekken. Aan het einde van de middag kom je aan in Sunauli, een typische, drukke grensplaats. De chauffeur helpt je bij de grensformaliteiten, zodat je gemakkelijk de grens kunt passeren. Daarna is het nog een klein stukje rijden naar het comfortabele hotel waar je vanavond verblijft. Het diner is vandaag inbegrepen.

 

Dag 11: door naar het Chitwan National Park
Na het ontbijt gaat de reis verder door het laagland van Nepal. Na ongeveer 4 uur rijden kom je aan bij het Chitwan National Park. Je kunt ’s middags nog heerlijk relaxen in de tuin of op je balkon. Maar als je meteen avontuur wilt, kun je ook vandaag al meteen een excursie boeken!

 

Dag 12: vrije dag in Chitwan Nationaal Park
We raden je aan om vroeg op te staan en het kleine stukje naar de rivier te lopen om te genieten van het prachtige ochtendlicht als de zon net op is. Wie weet zie je een olifant die zijn ochtendbad krijgt. Je hebt vandaag de hele dag vrij en dus kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt met een gids in een kano over de rivier varen, je kunt een wandeling door de jungle maken, en je kunt op zoek gaan naar de rhino!  Als je dat wilt, kun je dat doen vanaf de rug van een olifant; een neushoorn bespieden vanaf de rug van een olifant is een ervaring die je niet mag missen.

 

Dag 13: van Chitwan per privé-auto met chauffeur naar Pokhara
Na het ontbijt, en misschien een vroege ochtendwandeling, reis je verder naarPokhara, een gezellige plaats aan de voet van de Annapurna. Je kunt nog wat ondernemen of je duikt meteen het gezellige centrum in. ’s Avonds kun je lekker eten in één van de vele restaurants, waarbij je keuze hebt uit ongeveer alle mogelijke smaken!

 

Dag 14: per bus van Pokhara naar Nayapul, start trek, naar Tikhedhunga (op 1577m)
In je hotel maak je eerst kennis met de gids en de dragers, en samen stap je op de bus naar Nayapul, een rit van ruim een uur. Vanuit Nayapul begint de trekking, eerst naar Birethanti op 1065 m hoogte,  een levendige bergplaatsje aan de Modi River. Vanaf hier loop je in zo’n 4 uur naar Tikhedhunga, door bamboebossen, langs watervallen en grazende koeien. Tikhedhunga is een rustig dorpje aan een rivier, met wat winkeltjes en een hele vriendelijke, nieuwsgierige lokale bevolking! Je slaapt hier vanavond in een lokaal teahouse.

 

Dag 15: trekking, van Tikhedhunga  naar Ghorepani (op 2850 m.)
Na het ontbijt ga je weer op pad. Zorg dat je voldoende brandstof tot je genomen hebt, want vandaag wordt een echte klimdag! Eerst klim je naar Ulleri, een flinke plaats op 2070 m hoogte. Daarna gaat het pad iets minder steil omhoog, door eikenbossen en tussen de rododendrons wandel je naar Banthanti op 2250 meter,en daarna door naar Nangethanti op 2460 meter. Er is voldoende tijd om te stoppen wanneer je dat wilt en natuurlijk kun je foto’s maken van de lokale bevolking, de dorpjes en de prachtige besneeuwde bergtoppen die je in de verte ziet!

 

Het laatste stuk klim je naar 2850 meter hoogte en kom je aan in Ghorepani, een gezellig dorpje met een echte internationale  ‘bergbeklimmers’-sfeer. Je kunt hier nog wat rondwandelen en bijvoorbeeld een drankje drinken met andere travellers uit wie weet waar vandaan? Maar maak het niet te laat, want morgen moet je vroeg opstaan! Je slaapt vanavond in een teahouse in Ghorepani.

 

Dag 16: ochtendklim naar Poon Hill, trekking van Ghorepani  naar Tadapani (op 26800 m.)
Vandaag word je heel vroeg gewekt en begin je nog in het donker aan de wandeling van een uur naar Poon Hill. Vanaf dit prachtige uitzichtspunt zie je de zon opkomen over de Himalaya. Hopenlijk is het helder, want dan zie je de Mt. Dhaulagiri, Annapurna South, Fishtail en veel meer. Na dit prachtige moment waarbij je waarschijnlijk heel veel foto’s hebt genomen, ga je terug naar Ghorepani voor het ontbijt.

 

Na het ontbijt gaat de trekking weer verder, eerst iets nog iets omhoog, maar langzaam begint het pad te dalen en uiteindelijk loop je vandaag in zo’n 6 uur naar Tadapani, een gezellig trekkers-bergstadje met, bij helder weer, prachtige uitzichten. In Tadapani overnacht je in een eenvoudig teahouse.

 

Dag 17: trekking, van Tadapani naar Ghandruk (op 1940 m)
Met een beetje geluk heb je vanaf je ontbijttafel alweer uitzicht op de Annapurna. Na het inpakken van de spullen begint de trek voor vandaag, het doel is Ghandruk, lokale hoofdstad van de Gurung bevolking. De wandelingen vandaag zijn niet zwaar en grotendeels afdalend, in het totaal loop je vandaag ongeveer 3 uur. Onderweg maak je kennis met de Gurung gemeenschap en loop je langs de vruchtbare velden die hier zorgen voor een relatieve welvaart. Je overnacht in een teahouse in Ghandruk.

 

Dag 18: wandeling van Ghandruk naar Nayapul, per bus naarPokhara
Deze laatste dag van de trekking is geen zware dag, je loopt het laatste stukje helemaal naar beneden naar Nayapul, je zult bij het afdalen merken dat het snel warmer wordt! Vanaf Nayapul neem je weer de bus naar Pokhara, een rit van zo’n anderhalf uur. Na een aantal dagen in de bergen zul je blij zijn om weer een warme douche te nemen en misschien een lekker biertje op een gezellig terras?

 

Dag 19: vrije dag in Pokhara
Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt. Als je net terug komt van een trekking zal je waarschijnlijk vooral willen relaxen en met je voeten omhoog op een tuinstoel zitten! Heb je nog energie over, dan kun je kiezen uit vele activiteiten. Maak een boottocht over het meer, houd je spieren warm door een wandeling naar de pagode of maak een fietstocht. Je kunt daarnaast nog allerlei excursies boeken, zoals paragliden of mountain biken. Je kunt deze beter ter plaatse boeken, omdat ze soms afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en meestal veel goedkoper!

 

Dag 20: per Greenline bus naar Kathmandu
In de ochtend ga je per Greenline bus van Pokhara naar Kathmandu, waar je in de middag zal aankomen. Je kunt alvast wat gaan bezoeken of je slaat de laatste souvenirs in.

 

Dag 21: vrije dag Kathmandu
De laatste dag van deze rondreis. Als je nog wat wil ondernemen, breng dan bijvoorbeeld met een taxi een bezoek aan de tempels van Bodnath en Swayambunath of ga  eens kijken naar de indrukwekkende crematieceremonies aan de heilige rivier in Pashupatinath.

 

Dag 22: transfer naar vliegveld, vertrek uit Kathmandu
Vandaag word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar Nederland.

 

Dag 23: aankomst Amsterdam, einde rondreis

Prijs vanaf € 929,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Niet precies wat je zoekt? Geen probleem! Bekijk onze bouwstenen en stel je eigen reis samen → Bekijk alle 23 bouwstenen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider