headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Voorbereiding voor je reis naar India

Is je reis naar India geboekt? Dan kan de voorpret beginnen! Naast het lezen van een goede reisgids, en het bekijken van blogs en reisinfo, zijn er ook een aantal écht belangrijke zaken die je moet regelen. Hier geven we je een aantal tips & links ter voorbereiding van je reis!

 

Reisdocumenten
Voor je reis naar India moet je in het bezit zijn van een geldig (Nederlands) paspoort dat na vertrek uit Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is EN een geldig visum. Meer informatie kun je vinden in onze visuminformatie India. Begin hier uiterlijk 6 weken voor vertrek mee!

 

Tip: Denk eraan om kopieën van je reisdocumenten zoals tickets, paspoort en visa mee te nemen op reis en bij familie of vrienden achter te laten. Of scan ze in en mail deze naar je eigen mailadres. Je kunt dan altijd en overal uitdraaien maken indien nodig!

 

 

India inentingenInentingen
Inentingen worden wel aangeraden, maar zijn op dit moment niet verplicht voor een bezoek aan India. We raden je aan om 6 tot 4 weken voor vertrek contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GGD; bij deze instanties kunnen ze je de meest recente informatie geven over de beste voorzorgsmaatregelen!

 

Kijk voor informatie en adressen op de website van GGD Reisvaccinaties, de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam of het LCR: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

 

Een andere -zeer handige- mogelijkheid is de service van Thuisvaccinatie.nl: een arts komt bij je thuis of op kantoor, wanneer het jou uitkomt (dus ook ’s avonds en in het weekend) Thuisvaccinatie Indiaom advies te geven en eventueel direct te vaccineren! De rekening wordt -indien gewenst- naar je zorgverzekering gestuurd. Lees hier meer over Thuisvaccinatie.nl, en bekijk het handige overzicht dat zij geven voor de vaccinaties voor India.

 


Parkeren bij de luchthaven

India parkeren bij de luchthaven
Heb je al nagedacht over hoe je naar de luchthaven reist? Misschien wil iemand je wegbrengen en ophalen, of reis je met de trein. Maar als je zelf per auto gaat, is het handig om op tijd een (goedkopere) parkeerplaats te reserveren. Hoe eerder, hoe meer keuze & hoe voordeliger!

 

Via Parkos krijg je van meerdere luchthavens een overzicht met alle mogelijkheden & de beschikbaarheid met prijs, inclusief valet-parking en ‘budget’-parkeren in de omgeving met shuttlebus. Wij vinden deze site een echte aanrader!

 

 

Ik ga op reis en neem mee………..
Natuurlijk is het handig als je niets vergeet mee te nemen, maar de inhoud van je rugzak of koffer is voor iedereen anders! Daarom raden we je aan om je persoonlijke paklijst samen te laten stellen via een van de India, voorbereiding van je reis!handige online tools: meenemen.nl, ikneemmee.nl of samoon.nl. Je kunt hierop je bestemming en soort reis aangeven, waarna er een paklijst verschijnt.

 

Vergeet in ieder geval niet het volgende:

-genoeg digitaal geheugen voor je camera (je zult het nodig hebben)!
-extra kopieën van je tickets, paspoort en verzekeringspolis (of scan ze in en mail deze naar je e-mailadres zodat je er altijd bij kunt)!
-zonnebrand voor de tropen & een pet of hoedje (de zon is in de meeste landen veel sterker dan in Nederland, ook bij bewolking!).
-wat reservespullen, ondergoed en evt. lenzenvloeistof in je handbagage (erg handig bij vertraging of verlies van je koffer/rugzak)!

 

 

Leestips
Om alvast in de stemming te komen en om je voor te bereiden op je reis geven we je hieronder een aantal tips van boeken en goede reisgidsen.


India in een rugzak – Dolf de Vries
Grappig geschreven reisverslag.

Shantaram – Gregory David Roberts
Verhaal over een Australische voortvluchtige die in het begin van de jaren ’80 in Bombay belandt en uiteindelijk lid wordt van de Mumbaiker maffia.

Leesgids India – div. schrijvers
Verhalen van bekende Indiase schrijvers en internationale reizigers.

India, een gewonde beschaving – V.S. Naipaul
Verslag van ervaringen opgedaan tijdens een bezoek in 1976.

Terug naar India – V.S. Naipaul
Beschouwing over de toekomst van India

Ben je ervaren ? – William Sutcliffe 
Grappige roman over backpackers in India.

Holy Cow! – S. Macdonald 
Backpackster keert 11 jaar na haar reis terug naar India……..

Cultuur Bewust India – N. Grihault
Belangrijke culturele informatie van India voor toeristen en zakenlieden

Grenzeloos India – Pim de Vos   
Bundel kritische reisessays met politieke diepgang.

 

Reisgidsen
Reisgids Insight Guide India (Nederlands)
Reisgids Dominicus India – Gottmer (Nederlands)
Reisgids Capitool India – Unieboek (Nederlands)
Reisgids Te gast in India – Informatie Verre Reizen (Nederlands)
India, Lonely Planet India –  (Engels)
Reisgids South India & Kerala – Zuid India – Lonely Planet (Engels)
Phrasebook & Dictionary India – Lonely Planet

 

Internet

india.startpagina.nl                          verzamelpagina met veel links

indiatourismamsterdam.com       informatie van het Indiaas Verkeersbureau in Nederland

Thetimesofindia.com         Engelstalige krant, met Indiaas- en wereldnieuws

 

 

 

 

Contact
close slider