headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Over India

Hier lees je meer informatie over India. India is een land dat zeker een diepe indruk op je zal maken; vanwege de diversiteit, de mensen, het straatbeeld, de manier van (over)leven en de vele bezienswaardigheden. Een land dat je overbluft en waar je van tijd tot tijd ook rust moet nemen om de vele indrukken op je in te laten werken, een land waar je altijd weer iets meemaakt en waar je af en toe afstand van moet nemen; niet het gemakkelijkste land om in te reizen. Daarom is het ideaal te weten dat een aantal zaken al goed door OutSight geregeld zijn.

Het uitgestrekte land is, na jarenlange kolonisatie door de Engelsen, sinds 1948 een democratisch land met verschillende religies, je vindt er o.a. Hindoeïsme, Moslims, Boeddhisten en Sikhs. In het land wonen meer dan een miljard mensen en wordt wel eens een continent op zich genoemd.

 

Taal
De voertaal in Noord India is veelal Hindi, in andere gebieden worden weer andere talen gesproken. Door de vele verschillende talen in het land, de koloniale invloed van Engeland en nu de opkomst van India als wereldeconomie wordt er steeds meer Engels gesproken, ook door Indiërs onderling. Het is meestal dus geen probleem om je verstaanbaar te maken, hoewel mensen op straat en in winkels niet altijd Engels praten en je dan met handen en voeten duidelijk zult moeten maken wat je bedoelt. In hotels en restaurants wordt redelijk goed Engels gesproken.

 

Eten & drinken
De keuken in India is erg afwisselend, dit komt door de grootte van het land en de grote culturele verschillen tussen de bevolkingsgroepen. In het noorden kun je broodsoorten als naan, chappatti en roti eten, vaak krijg je dit bij lamsvlees en/of kipspiesjes. Aan de kust krijg je gegrilde gamba’s of braam, geblust met kokos om het wat minder pittig te maken. In het hele land wordt heel veel groente gegeten, het zuiden is zelfs bijna geheel vegetarisch. De dunne yoghurtdrank lassi is bekend in heel India. Ook drinkt men er veel sterke thee met melk en suiker; chai, en verse vruchtensappen.

 

Festivals en feestdagen
India is door de variatie van religies rijk aan kleurrijke festivals en feestdagen. Krijg je de kans een feest te bezoeken dat is dit aan te raden, het wordt zeker een unieke belevenis.

 

De belangrijkste festivals zijn:

26 Januari: Republic Day
Februari/Maart: Holi/Fagu: Waterfestival
Maart/April: Ramanavami
Mei: Buddha Jayanti: De verjaardag van Boeddha
15 Augustus: Onafhankelijkheidsdag
Augustus/September: Ganesh Chaturthi ter ere van de god Ganesh
Oktober: Diwali, het festival van het licht
November: Pushkar Fair
December: Kerstmis

 

Contact
close slider