headlinenieuwtestdef
<- Klik op het logo voor onze HOMEPAGE met een overzicht van alle bestemmingen!

Met OutSight naar India

calamiteitenfonds
Alle nieuwsberichten »

Vliegen met KLM

26 januari 2015

Op deze pagina geven we je meer informatie over de mogelijkheden om bij de KLM tegen betaling meer comfort aan boord en eventueel (meer) bagage te boeken, en we geven informatie over het online inchecken!


KLM Alles over


 

 

Hier vind je informatie over de volgende onderwerpen: (klikken = direct doorlinken)

 

 

Standaard Economy
Voorkeursstoelen: stoel in een rij van twee of aan het raam.
Stoel met extra beenruimte
Stoel in de Economy Comfort-zone
Online inchecken
(Extra) bagage meenemen

 

Economy

Standaard Economy.

KLM Economy-beschikbaar op alle KLM vluchten

-beenruimte 79 cm

-binnen Europa 76 tot 79 cm

-rugleuning 9 cm verstelbaar

-stoelen reserveren vanaf 90 dagen v.v.

Voorkeursstoelen

 

Voorkeursstoelen
in een rij van twee of aan het raam.
Op de meeste intercontinentale vluchten biedt KLM stoelen met een specifiek voordeel: samen met je reisgenoot in één rij zitten. Deze stoelen in-een-rij-van-2 kunnen apart worden gekocht. Het aantal stoelen in een rij van 2 is beperkt, dus wacht niet te lang met reserveren. Bij een aantal van deze stoelen kan de rugleuning niet helemaal naar achteren. Ook kun je kiezen voor een stoel bij het raam of juist aan het gangpad.

 

KLM rij van 2

– beschikbaar op bijna alle intercontinentale vluchten

– niet binnen Europa.

– prijs € 30,- per persoon per vlucht

 

beenruimte

 

Stoel met extra beenruimte.
Iets meer beenruimte maakt een groot verschil! Afhankelijk van het toesteltype bieden de stoelen met extra beenruimte op intercontinentale vluchten ten minste 140 cm beenruimte.

KLM beenruimte
– aantal stoelen is beperkt.

– beschikbaar op bijna alle intercontinentale vluchten.

– prijs € 50,- tot € 90,- per vlucht per persoon, afhankelijk van vluchtduur.

 

 

Je kun dit het makkelijkste zelf doen door in te loggen op ‘KLM Mijn Reis (tot 48 uur voor vertrek) of vanaf 30 uur voor vertrek bij het online inchecken. Daarnaast kun je, zolang er stoelen beschikbaar zijn, een stoel met extra beenruimte reserveren via de selfservice automaten op de luchthaven. Het enige wat je nodig hebt is je e-ticketnummer en een creditcard. Voor Flying Blue Platinum- of Gold-deelnemers is het reserveren van een stoel met extra beenruimte gratis of een stuk goedkoper.

 

Je kunt op KLM.nl kijken voor een duidelijk overzicht van de stoelindelingen per toesteltype.

 

Lees hier ook de voorwaarden van ‘stoelen in een rij van 2’ , stoelen met extra beenruimte en andere voorkeursstoelen op KLM.nl.

 

Comfort 

Stoel in de Economy Comfort-zone.
In de Economy Comfort-zone van KLM heb je 10 cm (4 inch) extra beenruimte en de rugleuning kan tweemaal zover naar achteren. Bovendien is de zone gelegen in het voorste gedeelte van de Economy Class, dus bij aankomst kun je als een van de eersten van boord gaan. De service in de Economy Comfort-zone is gelijk aan die in Economy Class.

 

KLM Economy Comfort

-10 cm extra beenruimte: 86-89 cm

-84 cm bij Europese vluchten

-voorste gedeelte van Economy Class

-rugleuning van de stoel kan tweemaal zover naar achteren:
15-18 cm  (13 cm bij Europese vluchten).

-toeslag varieert van € 60,- tot € 160,- per persoon voor een enkele reis,

afhankelijk van de duur van de vlucht

-toeslag € 10,- tot € 30,- bij Europese vluchten.

-beschikbaar op vrijwel alle door KLM uitgevoerde intercontinentale vluchten.

 

Je kunt dit ‘bijboeken’ door in te loggen op KLM Mijn Reis (tot 48 uur voor vertrek) of vanaf 30 uur voor vertrek bij het online inchecken. Daarnaast kun je, zolang er stoelen beschikbaar zijn, een stoel met extra beenruimte reserveren via de selfservice automaten op de luchthaven. Het enige wat je nodig hebt is je e-ticketnummer en een creditcard. Voor Flying Blue Platinum is dit gratis, Gold- en Silverdeelnemers krijgen bij het reserveren van een stoel met extra beenruimte korting op de toeslag.

 

Als je een vlucht per KLM hebt geboekt en gebruik wilt maken van een van bovenstaande mogelijkheden, heb je het boekingsreferentienummer nodig. Het bijboeken van van extra services kun je het beste zelf doen, NA  JE BOEKING, met je KLM-boekingsnummer. Het boekingsreferentienummer vind je onderin je reisvoorstel bij je vluchtgegevens. Je kunt ook het nummer van je e-ticket gebruiken dat je ca. 10 dagen voor vertrek ontvangt.

 

– Een overzicht van alle mogelijke stoelindelingen in de verschillende vliegtuigtypes vind je op het KLM Seating Plan.

 

– Als je daadwerkelijk tot actie wilt overgaan en iets extra’s wilt boeken, kun je hier direct klikken naar KLM Mijn Reis.

inchecken 

Online inchecken.
Vanaf 30 uur voor vertrek (enkele bestemmingen hebben afwijkende termijnen) kun je bij de KLM online inchecken. Dus ook als je geen gebruik maakt van een van de bovenstaande extra mogelijkheden en je ‘gewoon’ in de standaard Economy Class reist, kun je alvast thuis inchecken, je stoel kiezen en je eigen boarding-pass uitprinten.

 

We raden je aan om hier altijd gebruik van te maken! Bijna iedereen doet dit namelijk tegenwoordig, dus als jij het niet doet en pas op de luchthaven incheckt zijn er vaak weinig stoelen meer beschikbaar EN sta je minder sterk bij eventuele overboekingen. Let op: ook voor je terugvlucht kun je tegenwoordig vrijwel overal online inchecken. Ook hiervoor raden we je ten sterkste aan om hier gebruik van te maken!

 

Kijk hier wat de ‘on-line checkin options’ zijn per luchthaven.

Bekijk hier de werkwijze en informatie over online inchecken bij de KLM.

 

bagage

(Extra) bagage meenemen.
Steeds meer airlines veranderen de regels rond het meenemen van bagage. De feitelijke bagagevrijstelling kan per vlucht verschillen, check daarom altijd de exacte bagage-informatie voor jouw vlucht via KLM Mijn Reis.

 

Hier geven we de nieuwe bagageregels in ’t kort:

 

Bij intercontinentale KLM-vluchten in de Economy Classe mag je handbagage meenemen en 1 koffer van 23 kilo inchecken als ruimbagage. Extra koffers, en bijzondere bagage zoals een fiets of een sportuitrusting, kun je bijboeken via KLM Mijn Reis.

 

Bij Europese vluchten in de Economy Class mag je standaard alleen handbagage meenemen, alle andere bagage moet je bijboeken. Dit kost €20,- per koffer als je het vooraf boekt en € 30,- per koffer als je het pas op de luchthaven doet! We raden je dus aan om dit vooraf te doen, je kunt dit het makkelijkste zelf doen via KLM Mijn Reis.

 

Op de site van KLM.nl kun je opzoeken wat je mee mag nemen en wat je bij kunt boeken in de online Bagage Calculator

 

 

We hopen je met deze informatie op weg te helpen bij het maken van je keuzes. Aan de informatie op deze pagina (en de informatie op de pagina’s waar we naar linken) kunnen kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie en prijzen kunnen door KLM zonder waarschuwing gewijzigd worden. Lees ook de voorwaarden van KLM goed door; onderaan elke pagina van de KLM staat een disclaimer!