headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Hoe werkt het in India?

India-Jaisalmer-moeder

 

Wat is een goede reisroute in India? Hoe reis je in India? Hoe werkt het in India? India is enorm groot en er is heel veel te zien, dus we raden je aan om goed na te denken over wat je wilt zien voordat je een reisplan maakt. Een goed reisplan hangt af van wat jij wilt, hoeveel tijd je hebt, welke periode je wilt vertrekken en in welk tempo je wilt rondreizen.

 

De meeste reizigers bezoeken tijdens een eerste India reis in ieder geval de Gouden Driehoek (Delhi, Agra & Jaipur), de deelstaat Rajasthan met haar beroemde steden Jaisalmer, Jaipur, Udaipur, Pushkar en Jodhpur en het indrukwekkende Varanasi aan de Ganges. Je ziet hier indrukwekkende steden, historische monumenten en een hele interessante cultuur.  New Delhi is ruim en groots opgezet, Old Delhi is een verzameling kleine, smalle straatjes met veel winkeltjes en mensen. Agra was vroeger de hoofdstad van het Moghul rijk, veel oude gebouwen herinneren nog steeds aan de macht en de rijkdom van de Moghuls. Tegenwoordig is Agra vooral bekend om de Taj Mahal, één van de zeven architectonische wereldwonderen. Het mausoleum werd in de zeventiende eeuw gebouwd door Shan Jahan, een Moghul keizer voor zijn geliefde vrouw stierf in het kraambed. Jaipur wordt wel de Roze Stad genoemd vanwege alle huizen die roze geverfd zijn. De huiseigenaren zijn verplicht hun woning roze te verven!

 

Heb je nog meer tijd? Combineer je India-reis met een bezoek aan Nepal: vanuit Varanasi kun je naar Nepal reizen met  onze bouwsteen overland van Varanasi naar Nepal.  Neem ook eens een kijkje op onze Nepal website.

 

Als je liever iets verder van de begaande paden af wilt, kun je een bezoek brengen aan Himachal Pradesh en Ladakh in uiterste noorden van India: prachtige natuur en adembenemende uitzichten op de bergtoppen van het Himalaya gebergte. Deze regio kun je alleen van juni t’m september bezoeken!

 

Het zuiden van India biedt totaal andere landschappen: jungle, kokosnootplantages en de exotische stranden van Goa en Kerala. Het tempo ligt hier lager, de natuur is groener en aan de kust vind je authentieke vissersplaatsjes. De reisblokken in het zuiden van India  boeken we per privéauto met chauffeur.
 

 

Over de gidsen:
Het is in India mogelijk van te voren een lokale gids bij te boeken. Deze lokale gidsen wonen in de stad zelf en nemen je mee op ontdekkingsreis door hun stad.
Daarnaast is het ook mogelijk tijdens de autorondreizen een Engelssprekende gids/begeleider bij te boeken die mee gaat op reis. De chauffeurs spreken namelijk vaak slechts beperkt Engels, en het is dan handig en leerzaam om daarnaast een goed Engelssprekende begeleider mee te hebben!

 

Alle in het reisaanbod vermelde prijzen zijn per persoon o.b.v. 2 personen en bij boeking van min. 2 personen. Prijzen zijn exclusief hoogseizoentoeslagen (tenzij anders vermeld).

 

Alle informatie op onze website is onder voorbehoud van wijzigingen en/of typefouten. Aan de informatie en de prijzen op deze website kunnen geen rechten worden ontleend. 

Reisvoorstel aanvragen
close slider