headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Via Amritsar en Dharamsala naar Manali

Delhi – Amritsar – Dharamsala - Manali

7 dagen, 6 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Vanuit Delhi reis je per trein naar de staat Punjab in het noordwesten van India. Je stapt uit in de hoofdstad voor de Sikh religie Amritsar. Hierna reis je door naar Dharamsala, een Hillstation in de prachtige Kangravallei. Hier bevindt zich de Tibetaanse regering die in ballingschap leeft. Tot slot reis je naar Manali, met zijn karakteristieke oude binnenstad en de Dhungri Tempel.


Dag 1: van Delhi per trein naar Amritsar
Dag 2: vrije dag in Amritsar
Dag 3: transfer per privé-auto naar Dharamsala
Dag 4: vrije dag in Dharamsala
Dag 5: transfer per privé-auto naar Manali
Dag 6: vrije dag in Manali
Dag 7: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 399,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 409,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, trein van Delhi naar Amritsar en transfer per privéauto op dag 3 en 5.
Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden en vervoer.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 april 2018 t/m 30 september 2018
Hoogseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018Reiscode:
INP100.  

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming.  Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India

Amritsar: wisseling van de wacht

Prijs € 45,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie Amritsar

Ongeveer 30 kilometer ten westen van Amritsar ligt het dorpje Attari, bij de grens tussen India en Pakistan. Hier wordt elke dag tegen zonsondergang de sluitingsceremonie van de grens gehouden. (meer…)

Dag 1: van Delhi per trein naar Amritsar
Vanuit Delhi reis ’s morgens vroeg per Shatabdi Express (trein met airco!) naar Amritsar. Aan het begin van de middag kom je aan in het kloppende hart van de Sikh religie. Amritsar ligt op maar 30 km van de Pakistaanse grens, als je aan het einde van de middags de spectaculaire wisseling van de wacht wilt meemaken aan de grens kun je bij ons de excursie ‘Wisseling van de wacht’ bijboeken. Zie hiervoor het tabblad ‘excursies’.


Dag 2:
 vrije dag in Amritsar
Vandaag heb je genoeg tijd om Amritsar verder te verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheid van Amritsar is de Gouden Tempel, volgens vele een van de mooiste tempels van India! Op 5 minuten lopen van de tempel vind je een klein park; Jallianwala Bagh, hier worden de doden herdacht bij de schietpartij in 1919 zijn omgekomen. Neem ook zeker een kijkje in de smalle straatjes van het oude centrum van Amritsar, hier vind je nog authentieke haveli’s.


Dag 3:
 transfer per privéauto naar Dharamsala
Je wordt ‘s morgens in je hotel opgehaald voor de rit per auto met chauffeur naar Dharamsala, in de Kangravallei. De rit duurt 4 tot 6 uur en de omgeving is heuvelachtig met veel pijn- en cederbomen. Veel Tibetaanse vluchtelingen zijn hier neergestreken waardoor je veel Tibetaanse sfeer zult proeven, dit gebied wordt niet voor niets ‘Little Tibet’ genoemd! Dharamsala is heerlijk koel, want het ligt aan de rand van de Himalaya. Houd hier rekening mee als je kleding inpakt, na Delhi (en misschien de Gouden Driehoek) zal het even wennen zijn!


Dag 4: vrije dag in Dharamsala

In de omgeving van Dharamsala vind je vele kloosters waar je veel monniken zult zien rondwandelen. De nabij gelegen McLeod Ganj is de officiële residentie van de dalai lama. Wie weet is hij vandaag thuis! In het Tsuglagkhang complex bevind zich een Tibetaans Museum, hier worden foto’s en video’s gebruikt om het verhaal van de Chinese invasie in Tibet duidelijk aan de bezoekers over te brengen. In de avond kun je natuurlijk genieten van een heerlijk (meestal vegetarische) maaltijd!


Dag 5:
transfer per privéauto naar Manali
De chauffeur komt je ’s morgens op halen bij je hotel voor de lange rit per auto met chauffeur naar Manali. Manali ligt in een schitterende omgeving aan het einde van de Kulluvallei. Hier waan je jezelf echt in Tibet: besneeuwde bergtoppen, monniken, valleien, tempels en kloosters. Manali bestaat uit een nieuw en oud gedeelte, het oude gedeelte is te bereiken via een brug.  Vele Indiërs gaan hier op vakantie om sneeuw te zien liggen op de Rohtang-pas (3968m).


Dag 6: vrije dag in Manali
Na het ontbijt heb je vandaag de hele dag de tijd om de unieke bezienswaardigheden van Manali te bekijken. De bekendste is de Dhungri Tempel. Deze tempel ligt in een prachtig bospark genaamd Dhungri Van Vihar, net buiten Manali. De tempel is gebouwd in 1553 en vooral bekend om haar vier trappen hoge houten pagode. 

Dag 7: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt kun je de reis door India vervolgen. De meeste reiziger boeken na enkele dagen in Manali de aansluitende bouwsteen Van Manali naar Leh. Maar je kunt ook doorreizen naar Shimla, of terug naar Delhi.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider