headlinenieuwtestdef
<- Klik op het logo voor onze HOMEPAGE met een overzicht van alle bestemmingen!

calamiteitenfonds

Varanasi: pelgrims aan de Ganges

Varanasi

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India bouwsteen Varanasi

Varanasi is de beroemde stad aan de heilige rivier de Ganges waar pelgrims uit heel India naar toe trekken om  te baden in de heilige rivier. Een indrukwekkende stad, waar je vanaf de ‘ghats’ (trappen) langs de oever  van de rivier het Indiase leven kunt bekijken.


Dag 1: aankomst in Varanasi
Dag 2: vrije dag in Varanasi
Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 49,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 55,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
Niet inbegrepen: vervoer, excursies, fooien, overige maaltijden.

 

Laagseizoen: 1 april 2017 t/m 30 september 2017
Hoogseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018

 

Reiscode: INP020


Suggesties:
 Deze bouwsteen Varanasi sluit prima aan op  de bouwsteen ‘Naar de Gouden Driehoek’, je reist dan vanuit Jaipur met de nachttrein naar Varanasi. Heb je voldoende tijd en wil je graag overland naar Varanasi reizen, kies dan voor onze bouwsteen ‘Van Agra via Orcha naar Khajuraho’ waarbij je in 5 dagen vanuit Agra via Orcha en Khajuraho richting Varanasi reist!

In Varanasi is de rivier de Ganges -en alles wat daaromheen gebeurt- het belangrijkste heilige hoogtepunt. We hebben daarom in Varanasi gekozen voor een hotel dat misschien wat  eenvoudig is, maar een perfecte ligging bij de rivier heeft! Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming.  Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India

Stadstour in Varanasi

Prijs € 40,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie Varanasi

Bij deze excursie word je door de gids & chauffeur opgehaald bij je hotel, zij staan de hele ochtend tot je beschikking om de stad Varanasi te verkennen. Je maakt een boottocht bij zonsopgang om te zien hoe het leven langs de rivier op gang komt. (meer…)

Dag 1: aankomst in Varanasi
Als je met de nachttrein reist, kom je ’s ochtends vroeg aan in Varanasi. Er zijn ook andere manieren om in Varanasi aan te komen (het vliegtuig of per auto met chauffeur), in ieder geval zul je na aankomst versteld staan! Pelgrims uit heel India komen naar Varanasi om hier te baden in de heilige rivier Ganges, deze kleurrijke bezoekers zorgen voor een bijzondere sfeer! Wandel door de smalle steegjes, kijk uit voor de koeien en kippen op straat, en waan jezelf in de Middeleeuwen.

Dag 2:
 vrije dag in Varanasi
Een boottocht over de Ganges bij zonsopgang is een aanrader, je ziet hoe de dag op gang komt en vooral de crematieplaatsen aan de rivier zullen een diepe indruk op je maken. Je kunt de excursie vooraf bij ons boeken, je maakt dan een hele vroege boottocht en bekijkt daarna de stad Varanasi met een lokale gids. Kijk hiervoor in het tabblad ‘excursies’. Je bezoekt dan ook Sarnath, een heilige plaats voor boeddhisten.


Dag 3:
 einde van deze bouwsteen
Vandaag kun je misschien nog rondwandelen door het stadje en een kijkje nemen bij de heilige rivier, afhankelijk van hoe en hoe laat je verder reist. Je kunt met de nachttrein terug naar Delhi, met een binnenlandse vlucht verder reizen of wellicht ga je overland vanuit Varanasi naar Nepal!  Je kunt dan je reis in Nepal voortzetten, bekijk hier onze bouwstenen in Nepal! Natuurlijk kunnen we het aansluitende vervoer voor je regelen, geef dit aub door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel, en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze complete rondreizen! Bekijk alle 10 rondreizen »
Mijn reis

Kies de bouwstenen »

Met onze bouwstenen stel je eenvoudig je eigen individuele reis op maat samen.
Bekijk de bouwstenen en maak je keuze met ‘Toevoegen aan Mijn Reis’. Voeg eventueel excursies toe! Je selectie komt dan in Mijn Reis terecht. Hier kun je alles rustig bekijken en aanpassen.
Als je hiermee klaar bent kun je jouw reis (geheel vrijblijvend) aanvragen!

Volgende stap: controleer of wijzig je reisplan en voeg eventuele vragen, wensen, voorkeuren en opmerkingen toe.

Volgende »

Over prijzen en boeken »

Als je Mijn Reis, met je eventuele opmerkingen of aanvullende wensen, naar ons hebt verstuurd nemen we zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 3 werkdagen, contact met je op om je reiswensen af te stemmen. Geef ons ook vooral input over je wensen!
We zullen dan van de geselecteerde bouwstenen een logische reis maken door er transfers, vervoersonderdelen en eventuele hotelovernachtingen tussen te zetten.

Complete rondreizen »

Teveel keuze? Moeilijk kiezen uit al onze losse bouwstenen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de door ons samengestelde rondreizen!

Outsight
Vragen? Bel: 020-6702656