headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Van Manali naar Leh

Manali - Jispa - Leh

5 dagen, 4 nachten

Prijs € 325,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India bouwsteen Leh

Vanuit Manali reis je in 2 dagen naar Leh: een spectaculaire en onvergetelijke ervaring over de op-één-na hoogste weg ter wereld! Proef de unieke sfeer van Leh en maak kennis met het Tibetaanse boeddhisme. Een bezoek aan de eeuwenoude kloosters en het paleis van de voormalige Koninklijke familie mogen tijdens je verblijf in Leh niet ontbreken!


Dag 1: van Manali naar Jispa met privé-auto

Dag 2: van Jispa naar Leh met privé-auto

Dag 3: vrije dag in Leh

Dag 4: vrije dag in Leh

Dag 5: einde van deze bouwsteen

Prijs € 325,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per privé-auto met chauffeur van Manali via Jispa naar Leh, 1 hotelovernachting inclusief diner & ontbijt (onderweg) en 3 hotelovernachtingen inclusief ontbijt (in Leh).

 

Niet inbegrepen: fooien en overige maaltijden.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: alleen mogelijk van eind mei t/m september

 

Reiscode: INP120

 

Suggesties: Het is ook mogelijk om deze reis per bus af te leggen in plaats van per privé-auto met chauffeur. Je overnacht dan onderweg in een eenvoudig tentenkamp in Keylong. Mocht je voorkeur hier naar uitgaan, geef dit dan a.u.b. door bij je aanvraag bij de ‘opmerkingen’. we passen je reisvoorstel graag op maat voor je aan!

Tijdens de 2-daagse reis van Manali naar Leh wordt een tussenstop gemaakt in Jispa. Dit is een klein dorpje met beperkte accommodatie mogelijkheden. Je overnacht hier in een relatief comfortabel hotel waarbij het diner in de prijs is inbegrepen.

 

Als je deze bouwsteen met de bus maakt, overnacht je onderweg in een zeer eenvoudig tentenkamp in Keylong.

 

Tijdens je verdere reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming. Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India

Dag 1:  van Manali naar Jispa met privé-auto
Vandaag begint je reis over de één van de hoogste wegen van de wereld; de weg van Manali naar Leh. Deze weg is slechts zo’n vier maanden per jaar geopend, alleen van eind mei/begin juni tot eind september. Daarna zullen de hoge bergpassen weer ondersneeuwen en is de weg niet meer begaanbaar. De weg ligt grotendeels boven de 4.000 meter en het hoogste punt is de Tanglang La pas met een hoogte van 5.328 meter.

 

Onderweg zie je vele kleine riviertjes met ijskoud water van de gletsjers. Je rijdt vandaag het eerste gedeelte van de 500 kilometer, en de stop voor vanavond is in het dorpje Jispa. Je overnacht in een comfortabel hotel waarbij het diner en ontbijt is inbegrepen.

 

Dag 2:  van Jispa naar Leh met privé-auto
Vandaag vervolg je de reis richting Leh. Het landschap is hier groots, de uitzichten zijn weids en je waant je echt in een compleet andere wereld. Na de bijzondere autorit kom je aan in Leh, op ca. 3.500 meter hoogte. Leh is de hoofdstad van Ladakh, gelegen in het noorden van India, in de Himalaya. Vanwege de prachtige omgeving vol besneeuwde bergtoppen, kloosters en gebedsvlaggen wordt Ladakh ook wel ‘Klein Tibet’ genoemd. Doe het vandaag rustig aan om aan de hoogte te wennen.

 

Slenter door de smalle en sfeervolle straatjes en breng bijvoorbeeld een bezoek aan de levendige Bazaar. Hier zie je hoe kleurrijke vrouwen met hoge hoeden onder andere schapenvachten en sieraden verkopen.  Je overnacht vanavond en de komende dagen (in totaal 3 nachten) in je hotel in Leh.

 

Dag 3 & 4: vrije dagen in Leh
Deze dagen heb je de gelegenheid om op eigen houtje, dus in je eigen tempo, het bijzondere stadje Leh te ontdekken. Een bezoek aan het Koninklijk Paleis mag tijdens je verblijf in Leh niet ontbreken. Het paleis heeft een bijzonder mooie ligging boven de stad, telt negen verdiepingen, en is in dezelfde stijl gebouwd als het Potala Palace in Lhasa, Tibet. Aan de voet van het paleis vind je verschillende tempels en kloosters die ook zeker het bezoeken waard zijn. Je kunt van te voren een excursie naar de indrukwekkende kloosters via ons regelen, meer informatie over deze excursie vind je in het tabblad ‘excursies’.

 

Verder kun je in de omgeving van Leh prachtige wandelingen maken en verschillende kloosters en tempels bezoeken. Observeer hoe de monniken bidden en bewonder een religieuze ceremonie. Een onvergetelijke ervaring en de glimlach van de vriendelijke monniken zullen een onuitwisbare indruk op je maken!

 

Dag 5: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt vervolg je de reis door India. Vanuit Leh kun je terugvliegen naar Delhi, of je kunt je verblijf in de Himalaya verlengen door de avontuurlijke Leh trekking te boeken.

 

Prijs € 325,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider