headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Van Chennai naar Cochin

Chennai - Mahabalipuram – Pondicherry – Trichy – Madurai – Periyar - Cochin

11 dagen, 10 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India bouwsteen Chennai Cochin

Tijdens deze bouwsteen ontdek je het zuiden van India. Het hindoeïsme lijkt te zorgen voor de relaxte en zeer vriendelijke houding van de lokale bevolking. Vanuit Chennai (voorheen Madras) reis je naar Mahabalipuram, een rustig dorp aan de Indische Oceaan. Vervolgens bezoek je de kustplaats Pondicherry met Franse invloeden, gevolgd door Trichy, Tanjore en Madurai met prachtige tempels.

 

In Periyar bezoek je een wildreservaat met vele diersoorten. Als laatste bezoek je Cochin, een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India.


Dag 1: aankomst Chennai (voorheen Madras), transfer naar Mahabalipuram
Dag 2: vrije dag in Mahabalipuram
Dag 3: van Mahabalipuram naar Pondicherry
Dag 4: van Pondicherry naar Trichy
Dag 5: Trichy, excursie Tanjore
Dag 6: van Trichy naar Madurai
Dag 7: vrije dag in Madurai
Dag 8: van Madurai naar Periyar, bezoek wildpark incl. boottrip
Dag 9: van Periyar naar Cochin
Dag 10: vrije dag in Cochin
Dag 11: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 805,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 879,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: aankomsttransfer van Chennai naar Mahabalipuram, vervoer per A/C auto met chauffeur van dag 3 t/m 9, excursie Tanjore, bezoek Periyar wildpark inclusief boottocht, entreegeld Periyar en 10 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.

 

Niet inbegrepen:  fooien, overige entreegelden en overige maaltijden.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 april 2018 t/m 30 september 2018
Hoogseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018

 

Reiscode: INP200


Suggesties: 
Als je na aankomst je rondreis relaxed wilt beginnen en bijvoorbeeld liever eerst wat langer in Mahabalipuram wilt verblijven, dan kan dit natuurlijk! Het is ook mogelijk de bouwsteen Kerala Backwatercruise in deze bouwsteen op te nemen, je overnacht dan op de boot, en je reis wordt een dag langer. Geef je voorkeuren en wensen zoveel mogelijk door  in de ‘opmerkingen’ bij je aanvraag, we passen je reisvoorstel graag op maat voor je aan!

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. In Mahabalipuram slaap je in een sfeervol hotel met zwembad in de tuin, vlak bij de zee. In Trichy, Madurai en Cochin verblijf je in wat grotere hotels, met comfortabele kamers en vlakbij de bezienswaardigheden. Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd.

 

Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming.  Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India

Boottocht door de backwaters van Kerala

Prijs € 29,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie, backwater

Tijdens deze excursie maak je een boottocht door de smalle kanalen van Kerala, de backwaters. Dit labyrint van backwaters worden ook wel ‘het Venetië van India’ genoemd. Onderweg zie je palmbomen, dorpjes en rijstvelden. (meer…)

Dag 1: aankomst Chennai (voorheen Madras), transfer naar Mahabalipuram
Na aankomst op het vliegveld van Chennai word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel in Mahabalipuram gebracht, een rustig dorp aan de Indische Oceaan. De weg langs de oostkust is prachtig, je ziet de stranden en Indische Oceaan langs je voorbijtrekken. In Mahabalipuram kan je heerlijk uitrusten van de vlucht voor je het zuiden van India gaat verkennen.


Dag 2:
 vrije dag in Mahabalipuram
Wandel vandaag eens door het centrum met verschillende historische monumenten die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Bezoek ook het strand, de zee kan hier wild zijn, daarom is het fijn om daarna lekker te luieren bij het zwembad van het hotel.


Dag 3:
 van Mahabalipuram naar Pondicherry
Per privéauto met chauffeur reis je naar Pondicherry. In deze kustplaats, met boulevard aan zee, is de Franse cultuur en architectuur nog goed zichtbaar. De sfeer is totaal anders dan in de rest van zuid India! Hier vind je ook de bekende Sri Aurobindo Ashram.

Dag 4:
van Pondicherry naar Trichy
Vandaag reis je naar Trichy (Tiruchirapally), waar je het fort en de Vishnu tempel Sri Sanagam kunt bewonderen.


Dag 5:
 Trichy, excursie Tanjore
Vanuit Trichy maak je een dagtocht naar Tanjore, en breng je een bezoek aan de verschillende tempels zoals de Brihadeswara met zijn hoge muren en gracht.

Dag 6:
van Trichy naar Madurai
Vanmorgen reis je door naar Madurai, de 2000 jaar oude tempelstad van India en een belangrijk pelgrimsoord. Je verblijft 2 nachten in een hotel in Madurai.

Dag 7: vrije dag in Madurai
Op je vrije dag kun je de `Hal van Duizend Zuilen` bezoeken in de 17e-eeuwse Meenakse tempel en natuurlijk een kijkje nemen in het Gandhi museum.

Dag 8:
van Madurai naar Periyar, bezoek wildpark inclusief boottocht
Je vervolgt de reis richting het westen naar Periyar, waar je een boottocht maakt door het uitgestrekte Periyar wildreservaat waar olifanten, Bengaalse tijgers en vele vogelsoorten voorkomen. Je slaapt in een hotel in het dorpje Periyar.


Dag 9:
van Periyar naar Cochin
Na vertrek uit Periyar is het mogelijk om een Kerala backwater-excursie’ van ca. 2 uur te doen, zie het tabblad excursies. Tijdens deze prachtige boottocht bezoek je de fotogenieke kanalen en `backwaters’ van Allepey. De reis gaat verder naar Cochin (of ‘Kochi’), een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India, aan de Arabische Zee.


Dag 10:
vrije dag in Cochin
Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India, en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier vele Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India! In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.


Dag 11:
einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt is deze bouwsteen afgelopen. Je kunt terugvliegen vanaf Trivandrum, of  je kunt een van de stranden in het zuiden bezoeken: Kleurrijk Kovalam of Varkala . Ook kun je de reis verlengen door de bouwsteen van Bangalore naar Cochin (maar dan andersom) hierachter te plakken!
Geef je voorkeur aan in de ‘opmerkingen’ bij je reisaanvraag, we maken je reisvoorstel graag voor je op maat!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider