headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Van Bangalore naar Cochin

Bangalore – Mysore – Wayanad – Ooty – Cochin

9 dagen, 8 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India bouwsteen Bangalore Cochin

Deze bouwsteen start in Bangalore, in het binnenland, en eindigt in Cochin aan de westkust van Zuid-India. Onderweg bezoek je de plaatsen Hassan en Mysore met vele indrukwekkende tempels en paleizen. Vervolgens kun je in het prachtige Wayanad Nationaal Park wilde dieren spotten. De laatste stop is in Ooty, de bergachtige omgeving hier is uitermate geschikt voor wandelingen!


dag 1: aankomst in Bangalore, transfer naar je hotel

dag 2: van Bangalore via Hasan naar Mysore

dag 3: vrije dag in Mysore

dag 4: van Mysore naar Wayanad

dag 5: van Wayanad naar Ooty

dag 6: vrije dag in Ooty

dag 7: van Ooty naar Cochin

dag 8: vrije dag in Cochin

dag 9: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 629,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 649,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: transfer van vliegveld Bangalore naar je hotel, vervoer per privé auto (airco) met chauffeur van dag 1 t/m 7, 8 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.

 

Niet inbegrepen: entreegelden, fooien en overige maaltijden.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 april 2018 t/m 30 september 2018
Hoogseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018

 

Reiscode: INP210

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming. Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

Boottocht door de backwaters van Kerala

Prijs € 29,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie, backwater

Tijdens deze excursie maak je een boottocht door de smalle kanalen van Kerala, de backwaters. Dit labyrint van backwaters worden ook wel ‘het Venetië van India’ genoemd. Onderweg zie je palmbomen, dorpjes en rijstvelden. (meer…)

Dag 1: aankomst in Bangalore, transfer naar je hotel
Na aankomst op het vliegveld van Bangalore word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Bangalore is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Karnataka en wordt ook wel de ‘Silicon Valley’ van India genoemd, de stad is namelijk het centrum van de Indiase IT wereld.

 

Dag 2: van Bangalore via Hassan naar Mysore
Via het plaatsje Hassan, waar indrukwekkende hindoetempels te vinden zijn, reis je vandaag naar het charmante Mysore met vele paleizen. ’s Avonds kun je zien hoe mooi het Maharaja Paleis is verlicht.

 

Dag 3: vrije dag in Mysore
Vandaag heb je de tijd om Mysore te verkennen. Vergeet vooral niet de Sri Chamundeswari tempel te bezoeken, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

 

Dag 4: van Mysore naar Wayanad
Deze dag reis je in circa 4 uur naar Wayanad, gelegen in de bergen en omringd door koffie- en thee plantages. We hebben een sfeervol resort voor je geboekt, middenin de natuur. De bungalows van het resort ligt in een mooie vallei, omringd door heuvels en dikke, tropische begroeiing.  In de middag stap je weer in de auto en rijd je verder naar een van de nationale parken in dit gebied, waar je een safari per jeep kunt maken. Het Wayanad Nationaal Park is een van de grootste wildreservaten in Kerala. In deze prachtige groene, waterrijke omgeving vind je veel wilde dieren zoals olifanten, Indiase bizons, herten en tijgers. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Edakkal grotten, met rotstekeningen uit het prehistorische tijdperk.

 

Dag 5: van Wayanad naar Ooty
Vandaag reis je door de bergen (bochten!) naar het koele ‘hillstation’ Ooty, gelegen op ca. 2200 meter hoogte. Ooty werd aan het begin van de 19e eeuw gesticht door de Engelsen en is een zeer populaire toeristenplaats vanwege de pittoreske groene bergomgeving.

Dag 6:
vrije dag in Ooty
Ooty is een heerlijke plek om uit te rusten en te wandelen in de omgeving, bijvoorbeeld naar het meer van Ooty. Het is een leuk idee om een picknick mee te nemen voor onderweg om zo tijdens je lunch optimaal te kunnen genieten van het uitzicht. Overal zie je mensen aan het werk in de theevelden, natuurlijk kun je onderweg uitstappen om foto’s te maken of even te helpen met plukken! Het is ook mogelijk om een theefabriek te bezoeken, zodat je kunt zien hoe onze thee geproduceerd wordt.

Dag 7:
van Ooty naar Cochin
Na een lange maar mooie rit kom je vandaag aan in Cochin (of ‘Kochi’), een van de oudste en interessantste handelssteden van zuid India, aan de Arabische Zee. Als je de rit liever per trein maakt, is dat ook mogelijk. De chauffeur zet je dan af op het treinstation van Ooty en haalt je in Cochin weer op. Een unieke ervaring!

Dag 8:
vrije dag in Cochin
Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India, en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier veel Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India. In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

 

Dag 9: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt is deze bouwsteen afgelopen. Je kunt terugvliegen vanaf Trivandrum, of  je kunt een van de stranden in het zuiden bezoeken: Kleurrijk Kovalam of Varkala. Ook kun je de reis verlengen door de bouwsteen van Chennai naar Cochin (maar dan andersom) hierachter te plakken! Geef je voorkeur aan in de ‘opmerkingen’ bij je reisaanvraag, we maken het reisvoorstel graag voor je op maat!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider