headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Van Agra via Orchha naar Khajuraho

Agra – Gwalior – Orchha - Khajuraho

6 dagen, 5 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India bouwsteen Khajuraho

Vanuit Agra reis je eerst naar de meest noordelijk gelegen stad van de Indiase deelstaat Madhya Pradesh: Gwalior. Gwalior staat vooral bekend om haar hooggelegen en indrukwekkende fort. Hierna reis je door naar Orchha, een heerlijk stadje gelegen aan de oevers van de Betwa rivier. Hier vind je schitterende paleizen en tempels die dateren uit een rijk historisch verleden. Tot slot reis je naar Khajuraho, de stad die bekend staat om haar erotische tempels!


Dag 1: van Agra naar Gwalior
Dag 2: van Gwalior naar Orchha
Dag 3: vrije dag in Orchha
Dag 4: van Orchha naar Khajuraho
Dag 5: vrije dag in Khajuraho
Dag 6: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 359,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 419,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: 5 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en vervoer per airco privéauto met chauffeur.
Niet inbegrepen: fooien en overige maaltijden.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 april 2018 t/m 30 september 2018
Hoogseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018

 

Reiscode: INP060

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Onderweg slaap je in sfeervolle, soms eenvoudige hotels met een sfeervolle inrichting en vlabij de bezienswaardigheden. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India

Dag 1: van Agra naar Gwalior, per privéauto
Per auto met chauffeur reis je vanuit Agra naar Gwalior. Het eerste wat je opvalt bij aankomst in Gwalior is het gigantische en indrukwekkende fort dat bovenop de heuvel ligt. In vroegere tijden bood het fort bescherming aan de verschillende koningshuizen, waardoor er nu een mix van Hindu- en Moslimarchitectuur te zien is. Het fort ligt bovenop een heuvel waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving!

 

Verder kun je in Gwalior verschillende paleizen bezoeken of een bezoek brengen aan het Scindia Archeologisch Museum.


Dag 2:
 van Gwalior naar Orchha, per privéauto
Vandaag reis je verder per auto met chauffeur vanuit Gwalior naar Orchha, een klein stadje gelegen aan de Betwa rivier. In vergelijking met andere Indiase steden is Orchha overzichtelijk en het ligt prachtig aan de Betwa River in een rustige, groene omgeving.  Ga uitgebreid slenteren in het kleine centrum van de stad, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.


Dag 3:
 vrije dag in Orchha
Je vrije dag in Orchha kun je gebruiken om de schitterende paleizen en tempels te bezichtigen. De stad heeft een rijk historisch verleden en staat bekend om haar elegante bouwstijl. Het Orchha Fort en het Jahangir Mahal Palaces uit de 17-e eeuw zijn het bezoeken zeker waard!


Dag 4:
 van Orchha naar Khajuraho, per priveauto
Na het ontbijt vervolg je de reis per privéauto met chauffeur richting Khajuraho, de volgende stop richting het oosten, een klein plaatsje in een groene omgeving. Je reist door het platteland en onderweg kom je langs kleine dorpjes waar je het Indiase plattelandsleven kunt aanschouwen. In de avond kun je natuurlijk genieten van een heerlijk Indiase maaltijd!

 

Dag 5: vrije dag in Khajuraho
Khajuraho staat vooral bekend om haar opvallende tempels met erotische beelden uit de Kamasutra en deze mag je dan ook niet missen! Ze vormen een interessant schouwspel en het ontdekken van de verschillende standjes en posities is een uitdaging. De tempels zijn gebouwd tussen de 9e en 10e-eeuw en zijn eeuwenlang verborgen gebleven. Van de oorspronkelijke 85 tempels staan er nu nog 22 in goede conditie. De tempels staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn één van de meest bijzondere van noord India vanwege de ingewikkelde en bijzondere ontwerpen.

 

Dag 6: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt kun je de reis door India vervolgen. Na deze bouwsteen kun je de bouwsteen Varanasi boeken. Je kunt hier met de auto heen, met de trein (niet dagelijks) of vliegen.

 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider