headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Tropisch Kerala: tempels en theeplantages

Cochin - Munnar - Madurai - Periyar - Allepey - Varkala - Trivandum

13 dagen, 12 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India bouwsteen Kerala

India bouwsteen Kerala: Onze India bouwsteen Tropisch Kerala leid je langs de tempels en theeplantages van de tropische deelstaat Kerala. Van de koloniale gebouwen in Cochin naar de theeplantages rondom Munnar. Van de prachtige tempels van Madurai naar het door kliffen omgeven strand en de waterbronnen van Varkala. Ook de natuur komt uitgebreid aan bod tijdens deze reis per auto met chauffeur. Je maakt een boottrip door het wildpark van Periyar én je overnacht op een houseboat in de backwaters van Allepey.

 

Nadat je bent bijgekomen van alle indrukken aan het strand van Varkala zul je via Trivandium deze vriendelijke deelstaat weer verlaten!


Dag 1: aankomst in Cochin, transfer naar je hotel
Dag 2: vrije dag in Cochin
Dag 3: van Cochin naar Munnar per privé-auto met chauffeur
Dag 4: vrije dag in Munnar

Dag 5: van Munnar naar Madurai per privé-auto met chauffeur

Dag 6: vrije dag in Madurai

Dag 7: Madurai – Periyar per prive auto

Dag 8: Periyar, bezoek wildpark inclusief boottrip

Dag 9: van Periyar naar Allepey, start backwatercruise, overnachting op houseboat

Dag 10: einde backwatercruise en per privé auto naar Varkala

Dag 11: vrije dag in Varkala

Dag 12: vrije dag in Varkala

Dag 13: transfer naar vliegveld Trivandrum

Prijs vanaf € 955,- p.p. laagseizoen
Prijs vanaf € 1095,- p.p. hoogseizoen

Inbegrepen: aankomst-transfer vliegveld Cochin naar hotel, 11 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, ‘backwatercruise Allepey’ met overnachting op houseboat inclusief 3 maaltijden, vervoer per A/C auto met chauffeur van dag 3 t/m 10, bezoek aan Periyar wildpark inclusief boottocht, entreegeld Periyar en transfer hotel Varkala naar vliegveld Trivandum.

 

Niet inbegrepen: overige maaltijden, overige entreegelden en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 april  t/m 30 september
Hoogseizoen: 1 oktober t/m 31 maart

 

Periode: Het zuiden van India heeft een tropisch klimaat. De regentijd duurt van juli tot augustus met uitschieters tot september, en ook hierna, in oktober of november, kan er af en toe een flinke regenbui vallen! De beste reistijd voor het zuiden van India is november t/m maart, tijdens onze wintermaanden!

 

Reiscode: INP220

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

Dag 1: aankomst in Cochin, transfer naar je hotel
Na aankomst op het vliegveld van Cochin word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent en naar je hotel gebracht. Ook is het mogelijk dat je per auto vanuit Ooty arriveert, bijvoorbeeld aansluitend op onze bouwsteen Van Bangalore naar Cochin. Je verbijft de komende dagen in een centraal gelegen hotel vlakbij het strand van Fort Cochin waar de beroemde Chinese fishingnets hangen te drogen.

 

Dag 2: vrije dag in Cochin
Cochin bestaat uit een cluster van eilanden, de natuurlijke haven geeft toegang tot de waterwegen van Kerala. In deze historische stad vind je de oudste kerk van India en vele andere gebouwen daterend uit de tijd van de Portugese bezetting. Ook vind je hier veel Nederlandse invloeden door de overheersing van de VOC van 1663 tot 1795. Bezoek bijvoorbeeld de Nederlandse begraafplaats, een van de oudste Europese begraafplaatsen in India. In Cochin vind je sporen van het Christendom, de Islam, het Hindoeïsme en het Jodendom.

 

Dag 3: van Cochin naar Munnar per privé-auto met chauffeur
Na het ontbijt vertrek je naar het stadje Munnar. De rit gaat door een groen heuvel- tot bergachtig landschap met theeplantages zover het oog reikt en af en toe een waterval. Een heel ander stukje India, genieten van het uitzicht is hier de belangrijkste activiteit. Ook eenmaal aangekomen in je hotel waar je de komende twee nachten verblijft, heb je volop de gelegenheid van de prachtige omgeving te genieten!

 

Dag 4: vrije dag in Munnar
Vandaag heb je de hele dag om Munnar en de prachtige omgeving te verkennen. Trek je wandelschoenen aan en ga de theevelden in. Of neem een riksja naar het uitzichtpunt, één van de stuwdammen of vele watervallen in de omgeving. In het stadje zelf kun je het theemuseum bezoeken.

 

Dag 5: van Munnar naar Madurai per privé-auto met chauffeur
Vanmorgen reis je door naar Madurai, in de deelstaat Tamil Nadu. Deze meer dan 2000 jaar oude stad is de mooiste tempelstad van India en een belangrijk pelgrimsoord. Je verblijft in een sfeervol hotel aan de rand van de stad.

 

Dag 6: vrije dag in Madurai
De Meenakshi Tempel is de belangrijkste bezienswaardigheid van Madurai. Dit tempelcomplex is beroemd om zijn vele kleurrijke, gedetailleerde beelden. Vooral de vier Gates zijn prachtig versierd met beeltenissen van diverse goden. Ook kun je in Madurai het Ghandi museum bezoeken.

 

Dag 7: Madurai – Periyar per privé-auto met chauffeur
Na de prachtige tempels van Madurai is het tijd voor de natuur! Je vervolgt de reis weer richting het westen naar het Periyar National Park. In dit uitgestrekte wildreservaat komen nog olifanten, Bengaalse tijgers en vele vogelsoorten voor. Je slaapt in een resort aan de rand van het National Park.

 

Dag 8: Periyar, bezoek wildpark inclusief boottrip
De dag begint met een boottocht over het meer van Periyar.  Vanaf de boot kun je al veel dieren spotten. De rest van de dag heb je alle tijd om het National Park verder te ontdekken. Je kunt hier prachtige wandelingen maken of je door een jeep naar één van de tempels in de omgeving laten brengen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om te relaxen aan de rand van het zwembad.

 

Dag 9: van Periyar naar Allepey, start backwatercruise, overnachting op houseboat
Vandaag vertrek je vroeg voor de reis naar Allepey, waar je aan boord gaat van de karakteristieke houseboat die je door de smalle kanaaltjes van Allepey zal varen. Tijdens lunchtijd zal de boot aanleggen bij een veld of klein dorp van niet meer dan 4 of 5 huizen. Je kunt hier een kleine wandeling maken door het dorp of de velden. Als je het leuk vindt, kun je ook een bezoekje brengen aan een van de huizen aan de waterkant.

 

Na de lunch vaar je weer verder door de smalle kanalen. ’s Avonds gaat de motor uit en wordt de boot aan wal gelegd in de prachtige natuur. Hier kun je onder de sterrenhemel genieten van een heerlijke maaltijd.

 

Dag 10: einde backwater cruise, per privé-auto met chauffeur naar Varkala
Vanochtend vaar je terug naar Allepey waar je na het ontbijt weer aan land gaat. De chauffeur staat je op te wachten om je naar Varkala te brengen. Varkala is de enige plaats in zuid Kerala waar je kliffen vindt, best bijzonder dus!

 

Dag 11: vrije dag in Varkala
Varkala staat bekend om de minerale waterbronnen en hierdoor zijn er veel spa’s te vinden waar je je kunt laten verwennen. Ook je hotel beschikt over een eigen spa dus je hoeft er de deur niet voor uit! Wil je liever van de tropische zon genieten, het strand van Papanasam ligt op slechts 2 minuten lopen.

 

Dag 12: vrije dag in Varkala
Vandaag heb je nog een hele dag om bij te komen van alle indrukken. Als je wat meer actie wilt, is het mogelijk een fiets te huren en de omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Janardana Swami Tempel en Sivagiri Mutt. Dit is de laatste rustplaats van de Sree Narayana Guru en een van de bekendste monumenten in Kerala.


Dag 13:
 transfer naar vliegveld Trivandrum
De meeste vluchten vertrekken erg vroeg vanuit Trivandrum. Daarom word je waarschijnlijk al voor het ontbijt naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht of je verdere reis door India. Als je nog een paar extra dagen aan het strand wilt blijven, kan dit natuurlijk ook, deze bouwsteen is per nacht te verlengen!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider