headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Shimla

Shimla

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India bouwsteen Shimla

Shimla is de hoofdstad van de Indiase staat Himachal Pradesh, gelegen in het noorden van India in de zuidelijke uitlopers van de Himalaya. Met een ligging boven de 2.200 meter was Shimla in de 19e-eeuw een belangrijk hill station voor de Brits-koloniale regering tijdens de hete zomers in India. Hier vonden de Britten verkoeling in het prachtige landschap van bossen, meren en valleien.

 

Je kunt hier mooie wandelingen maken, met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Beroemd is ook de Kalka – Shimla spoorlijn met meer dan 800 bruggen en 103 tunnels. De spoorlijn is gebouwd in 1906 en sinds 2008 een UNESCO World Heritage Site.


Dag 1: aankomst in Shimla

Dag 2: vrije dag in Shimla

Dag 3: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 175,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 179,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

 

Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden en vervoer

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 16 juli 2018 t/m 30 september 2018 & april 2018
Middenseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018
Hoogseizoen: 1 mei 2018 t/m 15 juli 2018

 

Reiscode: INP110

Het hotel in Shimla ligt net iets buiten het centrum, en heeft een fantastisch uitzicht over de Himalaya.  Het is ruim opgezet hotel, met eigen restaurant en een grote tuin.

 

Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

Dag 1: aankomst in Shimla
Vandaag kom je aan in het sfeervolle plaatsje Shimla, waarschijnlijk vanuit Manali of Delhi. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan de Mall, de hoofdstraat van Shimla. Deze weg is afgesloten voor auto’s en motoren en is ’s avonds een gezellig middelpunt van winkeltjes en restaurants.

 

Dag 2: vrije dag in Shimla
In het centrum van Shimla vind je nog prachtige gebouwen uit de koloniale tijd, deze zijn zeker een bezoek waard. Ook de omgeving van Shimla is erg mooi, je kunt hier prachtige wandelingen maken door de bossen en valleien, met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

 

Dag 3: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt is deze bouwsteen voorbij en kun je de reis door India vervolgen.  Waarschijnlijk kom je al uit Manali, en reis je via Shimla terug naar Delhi. Maar je kunt deze bouwsteen ook vanuit Delhi boeken (andersom dus), onderweg naar Manali!

 

Onderweg van – of naar Delhi kun je een stukje met de beroemde ‘Toy Train’ reizen, een spectaculaire treinreis over een route van slechts 96 kilometer met meer dan 800 bruggen, 103 tunnels en 900 bochten, onvergetelijk! Deze treinreis staat sinds 2008 op de UNESCO World Heritage List. 

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider