headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Rondom romantisch Rajasthan

Delhi - Jaisalmer – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur - Pushkar

12 dagen, 11 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Rajasthan, het land van de vroegere Maharadja’s, is de meest exotische en kleurrijke provincie van India. Hier vind je rijk versierde koophuizen, vele forten, felgekleurde hoofddoeken en tulbanden, tinkelende kamelenbellen en een zeer vriendelijke bevolking. Je reist eerst per trein naar de woestijn, na Jaisalmer reis je naar ‘de blauwe stad’ Jodhpur, de romantische stad Udaipur en pelgrimsstad Pushkar.

 

Je maakt waar mogelijk gebruik van het  uitgebreide, goed werkende treinennetwerk in India, eventueel met een aanvullende taxitransfer. Bij enkele trajecten die niet mogelijk zijn per trein, boeken we een lijnbus.


dag 1:  overdag vrij, van Delhi naar Jaisalmer, per nachttrein
dag 2:  Jaisalmer, aankomst in ochtend
dag 3:  vrije dag in Jaisalmer
dag 4:  einde middag per trein van Jaisalmer naar Jodhpur
dag 5:  vrije dag in Jodhpur
dag 6:  per bus van Jodhpur naar Ranakpur
dag 7:  per bus van Ranakpur naar Udaipur
dag 8:  vrije dag in Udaipur
dag 9:  vrije dag in Udaipur
dag 10: in de ochtend per trein & taxi van Udaipur naar Pushkar
dag 11: vrije dag in Pushkar
dag 12: einde van deze bouwsteen

 

Prijs vanaf € 445,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 475,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: vervoer per nachttrein van Delhi naar Jaisalmer klasse 2A (A/C & sleeper), vervoer per trein van Jaisalmer naar Jodhpur (zitplaats), bustickets Jodhpur – Ranakpur – Udaipur, vervoer per trein & taxi van Udaipur naar Pushkar en 10 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.

 

Niet inbegrepen:  fooien, overige maaltijden en vervoer van en naar de trein- & busstations.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 april 2018 t/m 30 september 2018
Hoogseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018

 

Periode: Deze bouwsteen kun je het hele jaar door maken, maar houd er rekening mee dat het erg warm kan zijn in de hete maanden mei en juni, met name in de woestijnstad Jaisalmer!

 

Reiscode: INP030

 

Tijdens je reis door Rajasthan reserveren we sfeervolle, centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft altijd een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C. Op enkele plaatsen tijdens deze bouwsteen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder ‘heritage’ hotel. Geef je voorkeur door bij je aanvraag en we maken het reisvoorstel graag voor je op maat!

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India 

Kameelsafari vanuit Jaisalmer

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie, kameelsafari

Altijd al eens op de rug van een kameel willen zitten? Deze dieren zijn bij uitstek geschikt om de woestijn te bezoeken! Rond 15.00 uur word je opgehaald bij je hotel in Jaisalmer en rijd je richting de duinen aan de rand van de woestijn. (meer…)

Dag 1:  overdag vrij, van Delhi naar Jaisalmer, per nachttrein
In de loop van de middag ga je op eigen gelegenheid naar het treinstation van Delhi. Het is hier een drukte van jewelste, dus vertrek op tijd! Op het station kun je bij de vele verkopers nog wat water en koekjes kopen voor onderweg, maar ook als je trein eenmaal rijdt, zul je nog genoeg verkopers langs zien lopen waar je wat lekkers kunt kopen. Aan het begin van de avond vertrekt de trein, waar je eerst nog kunt zitten op een voor jou gereserveerde plek.

 

In de loop van de avond worden deze banken opgebouwd tot bedden, en worden er kussens en dekens uitgedeeld. Je slaapt op een smal bed, er zijn steeds 2 bedden boven elkaar, 4 in een open coupe en 2 bedden dwars tegen de muur op de gang.  Waarschijnlijk val je door het ritme van de trein snel in slaap!

 

Dag 2:  Jaisalmer, aankomst in de ochtend
Na een rit van circa 20 uur kom je in de ochtend aan in de woestijnstad Jaisalmer. Je zult hier je ogen uitkijken! Deze stad in de woestijn, omringd door muren met grote stadspoorten, lijkt weggeplukt uit een decor van een van de sprookjes van ‘Duizend-en-één nacht‘. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes, maar probeer niet te verdwalen en pas op voor slapende koeien op de weg! Jaisalmer betekent eigenlijk ‘gouden stad’, deze naam heeft het te danken aan het prachtige fort uit de 12e-eeuw van goudgeel zandsteen.

 

Dag 3:  vrije dag in Jaisalmer
Vandaag heb je de hele dag vrij om zelf te bepalen wat je wilt zien in Jaisalmer. Niets is verplicht! Je kunt ervoor kiezen om een korte Kameelsafari te maken, wij bieden deze aan als excursie van een halve dag (zie tabblad excursies). Als je meer van de woestijn wilt zien, bieden we ook een Kameelsafari van 2 of zelfs 3 dagen, waarbij je ook in de woestijn slaapt!

 

Dag 4:  einde middag per trein van Jaisalmer naar Jodhpur
Ook vandaag heb je nog voldoende tijd om te genieten van de bijzondere sfeer in Jaisalmer, pas in de loop van de middag ga je naar het station voor de treinreis naar Jodhpur. Deze rit duurt ongeveer 5 uur en maak je deels bij daglicht, waardoor je optimaal kunt genieten van de prachtige omgeving. Per trein door de woestijn, wie wil dat niet? ’s Avonds kom je aan in Jodhpur en neem je zelf een van de vele taxi’s of riksja’s die op het station staan te wachten, naar je hotel.

 

Dag 5:  vrije dag in Jodhpur
Vandaag zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft het te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen kun je uren ronddwalen en de vele paleizen, versierde zalen, binnenplaatsen en stenen beeldhouwwerken bewonderen. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren.

 

Dag 6:  per bus van Jodhpur naar Ranakpur
Op deze dag reis je per bus van Jodhpur naar Ranakpur. Deze rit duurt ongeveer 5 uur en onderweg zul je genoeg te zien hebben, in India blijf je je ogen uitkijken. In Ranakpur vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend pilaren vol decoraties. Je kunt de hele vroege bus nemen, zodat je ’s middags nog naar de tempels kunt of je kunt de latere bus nemen en de volgende dag de tempels bekijken.

 

Dag 7:  per bus van Ranakpur naar Udaipur
Vandaag maak je per bus de korte reis (ca. 3 uur) naar de romantische stad Udaipur, beroemd om het City Palace aan het Pichola Lake. Misschien heb je de James Bondfilm Octopussy gezien? Deze is gedeeltelijk in Udaipur opgenomen! Je slaapt 3 nachten in een sfeervol hotel, middenin de oude stad, in een voormalig paleis.

 

Dag 8 & 9:  vrije dagen in Udaipur
Je kunt deze vrije dagen gebruiken om de vele paleizen, meren, tempels en tuinen van Udaipur te bezoeken. Om er een paar te noemen: naast het City Palace kun je een bezoek brengen aan het Fateh Sagar & Nehru Park, de Chrystal Gallery en natuurlijk het  Lake Palace middenin het Pichola Lake, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja ennu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een paar uurtjes bij het zwembad in de tuin van je hotel te zitten. Niets moet!

 

Dag 10: in de ochtend per trein & taxi van Udaipur naar Pushkar  
Na enkele dagen in romantisch Udaipur kun je vandaag je koffers weer inpakken want de reis gaat verder naar het pelgrimsplaatsje Pushkar. Je reist eerst per trein naar Ajmer, een rit van ruim 5 uur. Daarna is het nog ongeveer een uur rijden naar Pushkar, we hebben een auto met chauffeur voor je geregeld die op het station van Ajmer staat te wachten als de trein aankomt. In het totaal zul je vandaag ongeveer 7 uur onderweg zijn. De chauffeur brengt je naar je hotel in Pushkar.

 

Dag 11: vrije dag in Pushkar
Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden doen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van de aparte sfeer. Elk jaar in november verandert Pushkar in een drukke handelsstad als tijdens de kamelenmarkt zo’n 200.000 handelaren met ongeveer 50.000 kamelen en andere kuddedieren in Pushkar komen om te kopen en verkopen. Dit alles omgeven door dans, muziek, shows, parades, wedstrijden en spirituele activiteiten. Het is een uniek festival waar elk jaar weer van heinde en verre mensen op afkomen!

 

Dag 12: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt in je hotel in Pushkar is deze bouwsteen afgelopen en kun je twee kanten op. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je al gezien hebt, en hoeveel tijd je hebt. Vanuit Pushkar kun je direct naar Delhi. Wil je nog meer zien en beleven van India, kies dan voor de bouwsteen De Gouden Driehoek  waarbij je Agra en Jaipur bezoekt.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider