headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Overland van Varanasi naar Nepal

Varanasi – grens India-Nepal – Chitwan National Park - Kathmandu

4 dagen, 3 nachten

Prijs € 295,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India bouwsteen Varanasi Nepal

Deze bouwsteen biedt de perfecte mogelijkheid om India en Nepal te combineren. Je reist per privé-auto met chauffeur van Varanasi in India naar de grens, en de volgende dag door naar het Chitwan National Park, in het zuiden van Nepal. Na twee dagen in Chitwan reis je per privé-auto verder naar de hoofdstad van Nepal: Kathmandu.


Dag 1: van Varanasi per privé-auto met chauffeur naar de grens met Nepal (ca. 10 uur)
Dag 2: door naar Chitwan National Park (ca. 4 uur),
Dag 3: vrije dag in Chitwan
Dag 4: van Chitwan per privé-auto met chauffeur naar Kathmandu, einde bouwsteen

Prijs € 295,- p.p.

Inbegrepen: vervoer per privé-auto met chauffeur volgens programma, 2 hotelovernachtingen op basis van logies en 1 overnachting op basis van halfpension.

 

Niet inbegrepen: entreegeld Chitwan (20 usd voor de 2 dagen in het park), fooien, excursies en overige maaltijden.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Excursies: tijdens je dagen in Chitwan zijn de excursies in het park nog niet inbegrepen. We hebben hiervoor gekozen omdat je dan helemaal zelf kunnen bepalen welke excursie je wel en welke je niet maakt. Je doet alleen dát waar je zin in hebt en je betaalt niets teveel!

 

Excursiemogelijkheden: olifantentocht, jungletocht, kanotocht.

 

Periode: gehele jaar

 

Reiscode: INP025


Suggesties:
Het is ook mogelijk om op dag 4 niet naar Kathmandu maar naar Pokhara te reizen, een gezellige stad aan de voet van de Annapurna. De prijs van deze bouwsteen blijft dan gelijk. Geef dit dan a.u.b. door bij je aanvraag bij de ‘opmerkingen’, we passen je reisvoorstel graag op maat voor je aan!

Tijdens je reis door India en Nepal reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming.  Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Tijdens je bezoek aan  Chitwan verblijf je in het Jungle Safari Resort, aan de rand van het Chitwan National Park. Het resort ligt vlakbij de Rapti River, in het sfeervolle en rustige dorpje Sauraha. Je kamer is gezellig ingericht en heeft een badkamer, airco en een veranda of balkon. De lodge heeft een groot restaurant, gedeeltelijk binnen en gedeeltelijk in de prachtige tuin.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India en onze hotels in Nepal.

Dag 1: van Varanasi per privé-auto met chauffeur naar de grens met Nepal

Vandaag vertrek je vroeg voor de lange rit van ca. 10 uur naar de grens met Nepal. Je reist door kleine dorpjes en langs de weg zie je mensen aan het werk in de velden. In de middag stop je ergens voor een Indiase lunch en om even de benen te strekken. Aan het einde van de middag kom je aan in Sunauli, een typische, drukke grensplaats. De chauffeur helpt je bij de grensformaliteiten, zodat je gemakkelijk de grens kunt passeren.

 

Daarna is het nog een klein stukje rijden naar het comfortabele hotel waar je vanavond verblijft. Het diner is vandaag inbegrepen.

 

Dag 2: door naar het Chitwan National Park

Na het ontbijt gaat de reis verder door het laagland van Nepal. Na ca. 4 uur rijden kom je aan bij het Chitwan National Park. Je kunt ’s middags nog heerlijk relaxen in de tuin of op je balkon. Maar als je meteen avontuur wilt, kun je ook vandaag al meteen een excursie boeken!

 

Dag 3: vrije dag in Chitwan Nationaal Park
We raden je aan om vroeg op te staan en het kleine stukje naar de rivier te lopen om te genieten van het prachtige ochtendlicht als de zon net op is. Wie weet zie je een olifant die zijn ochtendbad krijgt. Je hebt vandaag de hele dag vrij en dus kun je zelf bepalen wat je gaat doen. Je kunt met een gids in een kano over de rivier varen, je kunt een wandeling door de jungle maken, en je kunt op zoek gaan naar de rhino!  Als je dat wilt, kun je dat doen vanaf de rug van een olifant; een neushoorn bespieden vanaf de rug van een olifant is een ervaring die je niet mag missen!

 

Dag 4: van Chitwan per privé-auto met chauffeur naar Kathmandu, einde bouwsteen

Na het ontbijt, en misschien een vroege ochtendwandeling, reis je verder naar Kathmandu. Natuurlijk kunnen we eventueel nog een extra overnachting in Chitwan voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag. Het is vandaag circa 6 uur rijden naar Kathmandu. Je reist vanuit het Terai-laagland langzaam omhoog tot aan de Kathmandu vallei. Je wordt door de chauffeur afgezet bij je hotel naar keuze en dan is deze bouwsteen ten einde. In Kathmandu kun je kiezen voor verschillende hotels, neem een kijkje bij Kathmandu op onze Nepal website!

 

Het is ook mogelijk om vanuit het Chitwan National Park niet naar Kathmandu naar eerst naar Pokhara te reizen, een gezellige plaats aan de voet van de Annapurna. De prijs van deze bouwsteen blijft dan gelijk. Geef dit dan a.u.b. door bij je aanvraag bij de ‘opmerkingen’, we passen je reisvoorstel graag op maat voor je aan!

Prijs € 295,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 8 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider