headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Naar de Gouden Driehoek

Delhi – Agra - Jaipur

5 dagen, 4 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Maak kennis met de hoogtepunten van India’s Gouden Driehoek:  Delhi,  Agra en Jaipur. Je reist eerst vanuit Delhi met de comfortabele Shadabti Express naar Agra, waar je natuurlijk de beroemde Taj Mahal zult bezoeken, een van de zeven wereldwonderen. Dit marmeren mausoleum gaat je verbeelding te boven! Daarna reis per trein verder naar de ‘roze stad’ Jaipur met haar vele forten en paleizen.


Dag 1: van Delhi naar Agra met Shadabti Express
Dag 2: vrije dag in Agra
Dag 3: van Agra naar Jaipur met de trein
Dag 4: vrije dag in Jaipur
Dag 5: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 255,- p.p. standaard hotel, in het laagseizoen
Prijs vanaf € 275,- p.p. comfort hotel, in het hoogseizoen

Inbegrepen: 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, trein van Delhi naar Agra (zitplaats, CC klasse met A/C) & trein van Agra naar Jaipur (zitplaats, klasse 2A, met A/C).

 

Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden en vervoer van en naar de treinstations.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 april 2018 t/m 30 september 2018
Hoogseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018

 

Periode: Gehele jaar

 

Reiscode: INP010  

 

Let op: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, houd hiermee rekening bij de planning van je reis! (onder voorbehoud van lokale wijzigingen).

Suggesties: Deze bouwsteen bieden we aan per trein. De treinverbindingen in India zijn comfortabel en de treinen rijden over het algemeen ook op tijd; wij vinden dit een uitstekend vervoermiddel om deze regio in India te bezoeken. Het is natuurlijk ook mogelijk deze bouwsteen per privéauto met chauffeur te maken! De toeslag hiervoor is ca. 86 euro per persoon voor de gehele bouwsteen.

 

Geef dit dan a.u.b. door bij je aanvraag bij de ‘opmerkingen’, we passen je reisvoorstel graag op maat voor je aan!

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C of verwarming. Op enkele plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India

Dag 1: van Delhi naar Agra met Shadabti Express
Vanuit Delhi reis je ’s morgens per Shatabdi Express (een comfortabele trein met airco!) in ongeveer 2 uur naar Agra, stad van de prachtige Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Dit indrukwekkende mausoleum is gebouwd van zuiver marmer voor Mumtaz de vrouw van sjah Jahan. Let op: de Taj Mahal is op vrijdag gesloten, hou hiermee rekening bij de planning van je reis (onder voorbehoud van wijzigingen). Je hebt door de vroege trein vandaag nog voldoende tijd in Agra, en anders kan het morgen!

 

Dag 2: vrije dag in Agra
Vandaag heb je tijd om Agra verder te verkennen. Naast de Taj Mahal ligt het Agra Fort, een massief gebouw van rood zandsteen dat meer weg heeft van een paleis dan een fort. Ook kun je Sikandra bezoeken waar je de graftombe van Akbar vindt of gewoon lekker ronddolen door het levendige, oude centrum van Agra. Agra is het gemakkelijkst te verkennen per fiets- of autoriksja. In de omgeving van Agra, net buiten de drukte van de stad, kun je Fatehpur Sikri bezoeken; een verlaten stad, voormalige hoofdstad van de Mogulvorst Akbar. Vanuit Agra kun je het beste een bus of taxi naar Fatephur Sikri nemen.

 

Tip: Als je er voor kiest deze Gouden Driehoek bouwsteen per privéauto met chauffeur te boeken, wordt Fatehpur Sikri opgenomen in het programma als je van Agra naar Jaipur reist.

Dag 3: van Agra naar Jaipur met de trein
Vandaag reis je per trein in ongeveer 5 uur naar de sprookjesachtige stad Jaipur. Deze levendige hoofdstad van Rajasthan met al zijn kleurenpracht en praal wordt ook wel de ‘roze stad’ genoemd. Deze naam dankt Jaipur aan de vele roze huisjes in het centrum van de stad.

Dag 4: vrije dag in Jaipur
Vandaag kun je Jaipur verder te verkennen. In het centrum liggen het Koninklijk Paleis, het beroemde en veel gefotografeerde Paleis der Winden (Hawa Mahal) en de Jantar Mantar, het observatorium.
Net buiten de stad vind je ook nog het Nahargarh Fort, de koningsgraven en de Jal Mahal, het waterpaleis. Ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur ligt het Amber Fort, de oude hoofdstad van Jaipur. Het fort is een subliem voorbeeld van Rajput architectuur, gelegen op een heuvel aan de voet van een meer, alles bij elkaar een prachtig plaatje. De beste manier om je te laten vervoeren binnen en buiten Jaipur per taxi of motorriksja is.  Er is zoveel te zien in Jaipur, dat wij de keuze aan jou laten, niets is vooraf ingepland!

 

Het is ook echt een aanrader om in Jaipur een bezoekje aan de bioscoop in te plannen! In Jaipur vind je het beroemde Raj Mandir theater, een echte ‘Bollywood bioscoop’. De films duren lang, maar de bioscoop zelf en het enthousiaste meezingende publiek zorgen ervoor dat je je zeker niet verveelt!

 

Dag 5: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt kun je de reis door India vervolgen. Als je doorreist naar het oosten, passen we deze bouwsteen aan en reis je andersom; eerst naar Jaipur en daarna naar Agra. Je kunt dan hierna kiezen voor de bouwsteen ‘Van Agra via Orchha naar Khajuraho’, of je kunt direct met de (nacht)trein naar Varanasi reizen of natuurlijk terugkeren naar Delhi.

 

In deze bouwsteen kun je de bouwsteen ‘Ranthambore; op zoek naar tijgers’ opnemen. Het programma wordt dan iets aangepast: je reist van Agra naar Ranthambore, en twee dagen later verder naar Jaipur. Je kunt in je aanvraag eenvoudig de door jou gewenste bouwstenen selecteren. Wij maken van de aangevraagde bouwstenen altijd een logische reis door er het aansluitende vervoer tussen te zetten, en in dit geval door de volgorde te veranderen!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider