headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Kloosters rondom Leh en de Nubra Vallei

Leh - Lamayuru - Alchi - Nubra Vallei - Leh

3 dagen, 2 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens deze bouwsteen verken je per privé-auto met chauffeur de adembenemende omgeving van Leh. Je bezoekt de eeuwenoude kloosters in Lamayuru en Alchi, en in de Nubra Vallei waan je je in de woestijn tussen zandduinen en kamelen. Over de Khardung La, de hoogste bergpas ter wereld, volg je een oude handelsroute terug naar Leh.


Dag 1: vertrek vanuit Leh, per privé-auto naar Alchi en Lamayuru, overnachting

Dag 2: per privé-auto naar de Nubra Vallei, overnachting

Dag 3: bezoek Nubra vallei, overnachting (bij 4-daagse bouwsteen)

Dag 3 of 4: bezoek Nubra vallei, per privé auto terug naar Leh, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 319,- p.p. bij 2 personen / 3 dagen
Prijs vanaf € 449,- p.p. bij 2 personen / 4 dagen

Inbegrepen: vervoer per privé-auto met chauffeur en 2 of 3 overnachtingen inclusief ontbijt.
Niet inbegrepen: overige maaltijden en fooien.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Periode: april tot en met september (de andere maanden jaar is de gehele regio afgesloten door sneeuwval)

 

Reiscode: INP130

In Lamayuru verblijf je in een eenvoudig maar prima hotel met eigen restaurant.

 

India Hotels Nubra Vallei cottageIn de Nubra Vallei overnacht je in een sfeervolle accommodatie, bestaande uit 20 cottages in een ruime tuin, allen met prachtig uitzicht op de bergen en de verdere omgeving rondom. De cottages zijn comfortabel ingericht en met eigen badkamer (heet water is alleen tussen 6 en 8 uur beschikbaar, zowel ’s morgens als ’s avonds).

 

Ook dit hotel heeft een eigen restaurant, waar je naast Indiase, Chinese & westerse gerechten, ook traditionele Ladakhi en Tibetaanse schotels kunt bestellen!

Dag 1:  vertrek vanuit Leh, per privé-auto naar Alchi en Lamayuru, overnachting

Je wordt ’s morgens in je hotel in Leh opgehaald voor een mooie rit door het spectaculaire Himalayalandschap. Je reist door kleine rustige dorpjes en brengt een bezoek aan verschillende gompa’s; eeuwenoude Boeddhistische kloosters. Het klooster van Alchi stamt uit de 11e eeuw en herbergt prachtige muurschilderingen. De gompa in Lamayuru is gebouwd in de 10e eeuw en is daarmee het oudste klooster in de Ladakhregio. Je overnacht in een hotel in Lamayuru.

 

Dag 2: per privé auto naar de Nubra Vallei, overnachting

Vandaag reis je per auto verder naar de Nubra Vallei, een prachtige, bijzondere, sfeervolle vallei met imposante zandduinen en indrukwekkende kloosters. De bijzondere sfeer in de vallei wordt behouden door de afgelegen ligging, vele maanden per jaar is de gehele vallei afgesloten door sneeuwval. Onderweg bezoek je onder andere de dorpjes Hundar, Diskit en Panamik.

 

Ook is het mogelijk een kameelrit te maken. Je overnacht in een sfeervolle cottage aan de oever van de Nubra rivier. Deze, door hoge bergtoppen omringde pleisterplaats, was vroeger onderdeel van de beroemde Zijderoute.

 

Dag 3: Nubra Vallei
Bij de 4-daagse bouwsteen heb je nog een extra dag om de Nubra Vallei te verkennen. De chauffeur & auto staan de hele dag tot je beschikking. Omdat dit gebied zo afgelegen ligt en het grootste deel van het jaar is afgesloten door de sneeuw, vind je hier weinig toeristen. De lokale bevolking is dan ook erg vriendelijk en verwelkomen je graag in hun dorp!

 

Dag 3 of 4: per privé-auto terug naar Leh, einde bouwsteen

Via de Khardung La Pas, met 5602 meter de hoogste berijdbare bergpas ter wereld, verlaat je de Nubra vallei. Het spectaculaire uitzicht zul je niet snel vergeten! Omdat je per eigen auto reist, kun je de chauffeur altijd vragen om te stoppen zodat je kunt genieten van het prachtige uitzicht en foto’s kunt maken. Aangekomen in Leh is deze bouwsteen afgelopen.

 

Vanuit Leh kun je terugvliegen naar Delhi, of je kunt je verblijf in de Himalaya verlengen door nog een nachtje in Leh te blijven.

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider