headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

De Paleizen van de Maharadjas in Rajasthan

Delhi – Mandawa – Bikaner – Jaisalmer – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar

12 dagen, 11 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Tijdens deze India bouwsteen in Rajasthan logeer je in de Paleizen van de Maharadjas in Rajasthan, het land van de vroegere Maharadja’s en nog steeds de meest exotische en kleurrijke provincie van India. Tijdens deze ‘heritage’-reis slaap je in speciaal geselecteerde hotels: een gerestaureerd Maharadjapaleis, een prachtig fort of een rijk versierde ‘haveli’, een voormalig herenhuis.

 

Je reist rond per eigen privé-auto met chauffeur en bezoekt de koopmansrijkdom in Mandawa, de kamelenstad Bikaner, de woestijnstad Jaisalmer, ‘de blauwe stad’ Jodhpur, de unieke tempels in Ranakpur, natuurlijk de romantische stad Udaipur en tot slot pelgrimsstad Pushkar.


Dag 1:  van Delhi naar Mandawa

Dag 2:  van Mandawa naar Bikaner

Dag 3:  vrije dag in Bikaner                                                        

Dag 4:  van Bikaner naar Jaisalmer

Dag 5:  vrije dag in Jaisalmer                                                      

Dag 6:  van Jaisalmer naar Jodhpur

Dag 7:  van Jodhpur naar Ranakpur                                             

Dag 8:  van Ranakpur naar Udaipur

Dag 9:  Udaipur, bezoek aan Chittaurgarh                                                    

Dag 10: vrije dag in Udaipur                                                        

Dag 11: van Udaipur naar Pushkar

Dag 12: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 785,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 965,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: vervoer per airco privé-auto met chauffeur en 11 hotelovernachtingen in ‘heritage’-hotels inclusief ontbijt
Niet inbegrepen
: fooien, overige maaltijden, niet genoemde excursies en entreegelden.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 april 2018 t/m 30 september 2018
Hoogseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018

 

Periode: deze bouwsteen is het gehele jaar mogelijk, maar houd er rekening mee dat het erg warm kan zijn in de hete maanden mei en juni, met name in de woestijnstad Jaisalmer!

 

Reiscode: INP050

Vervoer: Tijdens deze bouwsteen reis je per privéauto met chauffeur. Ook op de vrije dagen is de auto beschikbaar om tripjes in de directe omgeving te maken. Reis je liever per trein? Kijk dan naar onze bouwsteen Rondom romantisch Rajasthan, waarbij je de meeste trajecten per trein reist. 

Tijdens deze echte ‘heritage’-reis door Rajasthan reserveren we centraal gelegen, zeer sfeervolle ‘heritage’-hotels. Je overnacht de ene nacht in een gerestaureerd Maharadjapaleis, dan in een prachtig fort of een ‘haveli’, een voormalig herenhuis. Hierdoor zal de mystieke sfeer ook tijdens je dromen tot je blijven doordringen.

 

Deze oude gebouwen zijn allen omgebouwd tot prachtige hotels, niet zozeer superluxe, als wel supersfeervol, waardoor het aan sfeer niet zal ontbreken tijdens deze bouwsteen! Je kamer heeft altijd een eigen badkamer, meestal een hemelbed, marmeren vloeren en sprookjesachtige decoraties, indien nodig is er A/C.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

Kameelsafari vanuit Jaisalmer

Prijs € 35,- p.p. Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India excursie, kameelsafari

Altijd al eens op de rug van een kameel willen zitten? Deze dieren zijn bij uitstek geschikt om de woestijn te bezoeken! Rond 15.00 uur word je opgehaald bij je hotel in Jaisalmer en rijd je richting de duinen aan de rand van de woestijn. (meer…)

Dag 1: van Delhi naar Mandawa
Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Delhi, en brengt de chauffeur je per privéauto naar Mandawa. Mandawa was in de 18e eeuw een belangrijke koopmansstad, en vele rijke families lieten in die tijd prachtige haveli’s bouwen. Nog steeds is Mandawa een gezellige, levendige marktstad, en nog steeds kun je de prachtige oude koopmanshuizen in al hun glorie hier bewonderen. Ook het Mandawa Fort is een bezoek waard, met prachtige kamers, balkons, poorten en een fraai verzorgde tuin met pauwen. Je slaapt in een sfeervol, rijk gedecoreerd en kleurrijk hotel middenin het stadscentrum.

 

Dag 2: van Mandawa naar Bikaner
Na het ontbijt gaat de reis verder, je wordt vandaag naar Bikaner gebracht. Deze stad ligt aan de rand van de woestijn, met een authentiek, gezellig oud centrum. Bikaner wordt de stad van de kamelen genoemd omdat in deze regio de beste kamelen van de wereld worden gefokt. Schrik dan ook niet als je af en toe bijna tegen een kameel oploopt in de smalle straatjes! Je hotel voor de komende 2 nachten is een voormalig Maharadja paleis, nu omgebouwd tot hotel met alle moderne voorzieningen,  in een prachtige tuin vol bloemen en vijvers.

 

Dag 3: vrije dag in Bikaner
Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bikaner te bekijken. Je vindt hier vele forten en tempels, waarvan het Junagarh Fort als een van de mooiste forten van Rajasthan wordt  gezien. In het fort bevinden zich meerdere paleizen, prachtig versierde binnenplaatsen en houten balkons. Slechts een gedeelte van het fort is open voor publiek, maar genoeg om een middag rond te dwalen en een goed beeld van de middeleeuwse rijkdom te krijgen! Het is zeker ook bijzonder om de Karni Mata temple in Deshnok te bezoeken, een wereldberoemde rattentempel.

 

Dag 4: van Bikaner naar Jaisalmer
Vandaag reis je verder met de auto & chauffeur, helemaal naar de woestijnstad Jaisalmer. Je zult hier je ogen uitkijken! Deze stad in de woestijn, omringd door muren met grote stadspoorten, lijkt weggeplukt uit een decor van een van de sprookjes van ‘Duizend-en-één nacht‘. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes, maar probeer niet te verdwalen en pas op voor slapende koeien op de weg! Jaisalmer betekent eigenlijk ‘gouden stad’, deze naam heeft het te danken aan het prachtige fort uit de 12e eeuw van goudgeel zandsteen.

 

De komende 2 nachten slaap je in een sfeervol oud paleis, net buiten het fort maar wel op loopafstand, bijna driehonderd jaar geleden gebouwd en in afgelopen eeuwen uitgebreid met torentjes, vleugels en bijgebouwen. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op het fort!

 

Dag 5: vrije dag in Jaisalmer
Vandaag heb je de hele dag vrij om zelf te bepalen wat je wilt zien in Jaisalmer. Niets is verplicht! Er is heel veel te zien en te beleven in de stad zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om een korte kameelsafari te maken, wij bieden deze aan als excursie van een halve dag (zie tabblad excursies). Als je nog meer van de woestijn wilt zien, bieden we ook een kameelsafari van 2 of zelfs 3 dagen aan, waarbij je ook in de woestijn slaapt!                     

 

Dag 6: van Jaisalmer naar Jodhpur
Vandaag reis je verder, een prachtige rit dwars door de woestijn. Na aankomst zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft het te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Binnen kun je uren ronddwalen en de vele paleizen, versierde zalen, binnenplaatsen en stenen beeldhouwwerken bewonderen.

 

Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren. Je logeert in een rood zandstenen hotel, gebouwd in de vorige eeuw.                                                                                                          


Dag 7: van Jodhpur naar Ranakpur
Voor deze dag staat een bezoek aan de unieke Jain tempels van Ranakpur op het programma! Je reist per auto met chauffeur van Jodhpur in een paar uur naar Ranakpur. Hier vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend marmeren pilaren vol decoraties. Je hotel voor vanavond is ligt heerlijk rustig op een heuvel, vlakbij de tempels.

 

Dag 8: van Ranakpur naar Udaipur
Gelukkig vandaag geen lange reisdag, het is slechts een paar uur rijden naar Udaipur. Waarschijnlijk heb je vanmiddag nog voldoende tijd om een kijkje te nemen bij het beroemde meer; Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan! Je verblijft de komende 3 nachten in een sfeervol hotel, aan de oostelijke oever van het beroemde Pichola Lake, in een voormalige 17e-eeuwse ‘haveli’. Het hotel is helemaal ingericht in Indiase stijl met antieke meubels en heeft een prachtig uitzicht over de verschillende paleizen, forten en het meer.                            

 

Dag 9: Udaipur, bezoek aan Chittorgarh
Vandaag maak je een dagtrip naar Chittorgarh waar je een bezoek zult brengen aan het Chittorgarh Fort, het grootste fort van heel India. In de loop van de middag ben je weer terug in Udaipur.       

 

Dag 10: vrije dag in Udaipur
Vandaag heb je nog een hele dag de tijd om verder te gaan met je ontdekking van de pracht & praal in de vele paleizen, meren, tempels en tuinen in romantisch Udaipur. Natuurlijk kun je ook het Lake Palace middenin hetPichola Lake bezoeken, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja en nu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden.

                                      

Dag 11: van Udaipur naar Pushkar
De reis gaat vandaag verder naar Pushkar. Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, de ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van deze bijzondere sfeer.

 

Dag 12: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt in je hotel in Pushkar is deze bouwsteen afgelopen en kun je meerdere kanten op. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je al gezien hebt, en hoeveel tijd je hebt. Vanuit Pushkar kun je direct naar Delhi. Wil je nog meer zien en beleven van India, kies dan voor de bouwsteen Naar de Gouden Driehoek waarbij je Agra en Jaipur bezoekt.

 

Suggestie: Wil je misschien wat langer in Mandawa of Jodhpur verblijven, zodat je meer tijd hebt om uitgebreid de tempels, forten en paleizen te bekijken en te genieten van je verblijf in de sfeervolle hotels? In elke stad kunnen we natuurlijk een extra nacht voor je boeken. Geef je voorkeur aan in de ‘opmerkingen’ bij je reisaanvraag, we maken je reisvoorstel op maat!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 8 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider