headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Centraal Rajasthan

Delhi – Mandawa – Bikaner – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar

8 dagen, 7 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
India bouwsteen Rajasthan

Tijdens deze bouwsteen bezoek je het centrale gedeelte van Rajasthan, de meest exotische en kleurrijke provincie van India. Je reist comfortabel per eigen auto met chauffeur, naar de haveli’s in Mandawa, naar Bikaner tussen de zandduinen, de ‘blauwe stad’ Jodhpur, de Jain-tempels van Ranakpur en natuurlijk de romantische stad Udaipur. De bouwsteen eindigt in pelgrimsstad Pushkar.


Dag 1: van Delhi naar Mandawa

Dag 2: van Mandawa naar Bikaner

Dag 3: vrije dag in Bikaner

Dag 4: van Bikaner naar Jodhpur

Dag 5: van Jodhpur via Ranakpur naar Udaipur

Dag 6: vrije dag in Udaipur

Dag 7: van Udaipur naar Pushkar

Dag 8: einde van deze bouwsteen

Prijs vanaf € 529,- p.p. in het laagseizoen
Prijs vanaf € 569,- p.p. in het hoogseizoen

Inbegrepen: vervoer per airco privé auto met chauffeur en 7 hotelovernachtingen inclusief ontbijt.
Niet inbegrepen: fooien, overige maaltijden en excursies.

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Laagseizoen: 1 april 20187 t/m 30 september 2018
Hoogseizoen: 1 oktober 2017 t/m 31 maart 2018

 

Reiscode: INP040  

 

Vervoer: Tijdens deze bouwsteen reis je per privéauto met chauffeur. Ook op de vrije dagen, is de auto beschikbaar om tripjes in de directe omgeving te maken. Reis je liever per trein? Wil je liever ook naar de woestijnstad Jaisalmer? Kijk dan naar onze bouwsteen Rondom romantisch Rajasthan, waarbij je de meeste trajecten per trein reist.  

Tijdens je reis door India reserveren we centraal gelegen, sfeervolle hotels met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.  Waar mogelijk hebben we hotels met een koloniale sfeer geselecteerd. Je kamer heeft een eigen badkamer, en indien nodig is er A/C.  Op enkele plaatsen tijdens deze bouwsteen is het mogelijk om te kiezen voor extra comfortabel of bijzonder ‘heritage’ hotel.

 

Lees ook de algemene informatie over onze hotels in India.

Dag 1: van Delhi naar Mandawa
Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Delhi en reis je per privéauto met chauffeur naar Mandawa. Mandawa was al in de 18e eeuw een belangrijke koopmansstad, en de vele rijke families lieten in die tijd prachtige haveli’s bouwen. Nog steeds is Mandawa een gezellige, levendige marktstad en nog steeds kun je de prachtige oude koopmanshuizen in al hun glorie hier bewonderen.

 

Ook het Mandawa Fort is een bezoek waard, met prachtige kamers, balkons, poorten en een fraai verzorgde tuin met pauwen.


Dag 2:
van Mandawa naar Bikaner
Na het ontbijt gaat de reis verder, je wordt vandaag naar Bikaner gebracht. Deze stad ligt aan de rand van de woestijn, met een authentiek, gezellig oud centrum. Bikaner wordt de stad van de kamelen genoemd omdat in deze regio de beste kamelen van de wereld worden gefokt. Schrik dan ook niet als je af en toe bijna tegen een kameel oploopt in de smalle straatjes!

 

Dag 3: vrije dag in Bikaner
Vandaag heb je de hele dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Bikaner te bekijken. Je vindt hier veel forten en tempels, waarvan het Junagarh Fort als een van de mooiste forten van Rajasthan wordt  gezien. In het fort bevinden zich meerdere paleizen, prachtig versierde binnenplaatsen en houten balkons. Slechts een gedeelte van het fort is open voor publiek, maar genoeg om een middag rond te dwalen en een goed beeld van de middeleeuwse rijkdom te krijgen! Het is zeker ook bijzonder om de Karni Mata temple in Deshnok te bezoeken, een wereldberoemde rattentempel.

 

Dag 4: van Bikaner naar Jodhpur
Vandaag zul je kennismaken met Jodhpur, de ‘blauwe stad’. Deze naam heeft de stad te danken aan de vele blauwe huisjes die je hier ziet. Verder vind je in Jodhpur ook weer een prachtig fort, dit keer gebouwd van rood zandsteen. Het fort ligt op de top van een heuvel en geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Je waant jezelf in vervlogen tijden, toen Mughals hier nog de heersers waren.

 

Dag 5: van Jodhpur via Ranakpur naar Udaipur
Vandaag wordt een lange reisdag! Je reist eerst van Jodhpur in een paar uur naar Ranakpur. In Ranakpur vind je een uniek, enorm tempelcomplex met meer dan duizend marmeren pilaren vol decoraties. Na een bezoek aan deze unieke Jain tempel rijdt de chauffeur je verder, het laatste stukje naar Udaipur. Wellicht heb je vanavond nog tijd en zin om een kijkje te nemen bij het beroemde meer; Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan!

 

Dag 6: vrije dag in Udaipur
Je kunt deze dag gebruiken om de vele paleizen, meren, tempels en tuinen van Udaipur te bezoeken. Om er een paar te noemen: naast het City Palace kun je een bezoek brengen aan het Fateh Sagar & Nehru Park, de Chrystal Gallery en natuurlijk het Lake Palace middenin het Pichola Lake, voorheen het zomerverblijf van een Maharadja en nu een zeer luxe 5-sterren hotel. Werkelijk alles hier doet je denken aan de vervlogen tijden.

 

Dag 7: van Udaipur naar Pushkar
De reis gaat vandaag verder naar Pushkar. Pushkar is een echte pelgrimsstad, op de vele trappen naar het Pushkar meer, ‘ghats’, zie je de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt hier heerlijk ronddwalen door de smalle straatjes en genieten van de bijzondere sfeer.

 

Dag 8: einde van deze bouwsteen
Na het ontbijt in je hotel in Pushkar is deze bouwsteen afgelopen en kun je meerdere kanten op. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je al gezien hebt, en hoeveel tijd je hebt. Vanuit Pushkar kun je direct naar Delhi. Wil je nog meer zien en beleven van India, kies dan voor de bouwsteen Naar de Gouden Driehoek waarbij je Agra en Jaipur bezoekt.

 

Suggestie: Wil je misschien wat langer in Udaipur of Jodhpur verblijven, zodat je meer tijd hebt om uitgebreid de tempels, forten en paleizen te bekijken? In elke stad kunnen we natuurlijk een extra nacht voor je boeken. Geef je voorkeur aan in de ‘opmerkingen’ bij je reisaanvraag, we maken je reisvoorstel op maat!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 11 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!

Contact
close slider